החלה ההרשמה לשנת הלימודים
תשפ"ב 2021-2022
מידע רלוונטי וסיפי קבלה לשנה זו עודכנו
וזמינים עבורכם באתר
מסלולי לימוד לתואר ראשון




החוג פתוח להרשמה לסמסטר ב' תשפ"א
מתעניינים בדת ובהשפעותיה על העולם? מחפשים להתמחות בתחום?
החוג למדע הדתות נוסד על ידי פרופ' צבי וורבלובסקי ופרופ' דוד פלוסר. החוג מציע תכנית לתואר בוגר, הכוללת לימודי ליבה בחקר הדתות, תאוריות של הדת, חקר דתות גדולות ותופעות דתיות מרכזיות.
החוג מציע התמחות באחד מחמשת האשכולות הבאים: לימודי נצרות, לימודי אסלאם קלאסי ואסלאם מודרני באינדונזיה, לימודי אסיה הכולל את הודו, טיבט ואינדונזיה, לימודי יהדות ואשכול דתות העת העתיקה. הלימודים כוללים סיורים ומושם דגש על הכרת הדתות בימינו ובמקומותינו. במסגרת לימודי הבוגר ניתן לבחור בין שני מסלולי לימוד: מסלול ללא שפה ומסלול הכולל לימוד שפת מקורות (יוונית, לטינית, ערבית, סורית, פרסית, סנסקריט, אינדונזית ועוד.)
החוג למדע הדתות הוא החוג היחיד בארץ המציע תכנית לימודים מלאה ומובנית לתואר ראשון ולתואר שני.
קצת לעומק:
שיטת הלימודים מתמקדת בהכרת הדתות, הספרויות והשפות כביטוי של מערכת תרבותית מורכבת. ניתן דגש למבט השוואתי של מסורות דתיות שונות. ההיבט התאורטי אף הוא זוכה להתייחסות מעמיקה הכוללת תאוריות מתחום הסוציולוגיה, פנומנולוגיה, אנתרופולוגיה ופסיכולוגיה של הדת.
פרטים נוספים
החוג פתוח להרשמה לסמסטר ב' תשפ"א
החוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים, המשתייך למכון למדעי היהדות (אחד מן המכונים הוותיקים ביותר באוניברסיטה העברית שנחנך חודשים אחדים לפני פתיחתה הרשמית של האוניברסיטה) הוקם מאיחוד החוג לפילוסופיה יהודית וקבלה עם החוג לתולדות המחשבה היהודית ונעשה למרכז הגדול ביותר לחקר ההגות היהודית בארץ ובעולם.
רבים מן החוקרים הבכירים בתחום זה, המצויים באוניברסיטאות השונות בארץ, הם בוגרי החוג למחשבת ישראל שבאוניברסיטה העברית.
כמו כן רבים מן המרכזים ללימודי יהדות, מכוני המחקר והמסגרות ללימוד מחשבת ישראל יוסדו על ידי בוגרי החוג או מוריו. נמנו ונמנים עם מורי החוג חברי סגל שזכו בפרסים יוקרתיים (פרס ישראל, פרס אמ"ת, פרס לחקר הקבלה ע"ש גרשם שלום, פרס פולונסקי ופרסים אחרים).
פרטים נוספים
"רק יחידי סגולה מבקשים את הצדק. האנושות כולה משתוקקת לרחמים"
אוסקר ויילד
מידע כללי:
מראשית ההיסטוריה, חברות אנושיות גיבשו לעצמן מערכות של "קודים להתנהגות" מתוך כוונה להסדיר את האינטראקציה החברתית ולבטא את ערכי המוסר של החברה. עניין זה התקיים בכל סוגי החברות, קטנות כגדולות והוא הולך ומתרחב. כיום אנו עדים לניסיונות לייצר מערכת חקיקה ואכיפה בינלאומיות כד להתמודד עם המציאות של גלובליזציה. כל אלה הם מופעים של משפט.
הלימודים בפקולטה מזמינים את התלמידים לחשוב על שאלות כגון מה ראוי שהמשפט יסדיר, מתי ואיך. הם מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי במשפט הישראלי, ההשוואתי והבינלאומי. הם גם בוחנים את הקשר שבין המשפט ובין ענפי ידע אחרים כגון כלכלה, פילוסופיה, היסטוריה, פסיכולוגיה וסוציולוגיה.
קצת לעומק:
הלימודים מקיפים את תחומי המשפט השונים ובהם: תורת המשפט, משפט משווחה ושיטות משפט, משפט חוקתי ומנהלי, דיני חוזים, נזיקין וקניין, דיני תאגידים ומיסים, משפט פלילי, משפט דיוני, דיני משפחה ועבודה ומשפט בין לאומי פרטי ופומבי.
סטודנטים בתכנית יזכו להרחיב את ידיעותיהם בתחומי העניין שלהם בבחירה מבין מגוון רחב של עשרות קורסי בחירה וסמינרים מתמחים המוצעים בפקולטה על ידי חברי סגל מהפקולטה ומהאוניברסיטאות הטובות בעולם וכן מאנשי פרקטיקה מובילים.
פרטים נוספים באתר הפקולטה
פרטים נוספים