האתר נמצא בשלבי עדכון המידע לקראת פתיחת הרישום לשנת תשפ"ו
מדעי הצמח בחקלאות
-
710
-
חקלאות מזון וסביבה
-
רחובות
-
תכנית הלימודים שלנו מציעה לסטודנטים לימוד מעמיק של מדעי הצמח והכנה מקיפה לקראת אתגרי האגרוטכנולוגיה וחקלאות במאה ה-21. התכנית מסתמכת על פיתוחים חדשניים מתחומי הביוטכנולוגיה, הגנטיקה והביולוגיה המולקולרית, תוך מודעות לשמירת איכות הסביבה וטיפוח ערכי טבע ונוף.
הסטודנטים בחוג זוכים ללימודים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר ונהנים מלימודים באווירה נעימה מהנה ומאתגרת ועם סיום הלימודים מוענק להם תואר בוגר במדעי החקלאות.
-
אחד האתגרים המרכזיים במאה ה-21 הוא ייצור כמויות מזון שיספקו את צרכי אוכלוסיית העולם הגדלה. כפועל יוצא יעדים מרכזיים בתחום זה הם הגדלת היעילות של הייצור החקלאי והגברת עמידות הצמחים בפני עקות שונות כגון יובש וחום. ישראל היא אחת המדינות המובילות במחקר חקלאי ויישומו בפועל בשדה תוך שיתוף פעולה הדוק עם החקלאים. לישראל גם מוניטין בינלאומי בתחומי מדעי הצמח והגנטיקה, תוך שימוש יעיל במקורות מים ואנרגיה מתחדשת החיוניים לשמירת הסביבה.
הלימודים בחוג למדעי הצמח בחקלאות הם היחידים מסוגם בארץ, אנו מציעים תחומי התמחות הכוללים את קורסי היסוד במקצועות המדעיים והתמחות במדעי הצמח, ביוטכנולוגיה, גנטיקה והשבחה, גידולי שדה, מטעים וצמחי נוי, אקולוגיה וסביבה בדגש על צמחים חקלאיים וניהול שטחים פתוחים (יער, מרעה).
הצטרפו אלינו! לחוג הגדול ביותר בארץ ללימודי מדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות.
-
• קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים
♦ האוניברסיטה מעניקה פרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים. לפרטים נוספים
♦ מלגות מקרן סלים ורחל בנין
המלגה מיועדת למתקבלים לאוניברסיטה העברית לשנה ראשונה, ל תואר בוגר בתחומי המדע, הטכנולוגיה והרפואה (עדיפות למדעים ביו-רפואיים). עדיפות תינתן לסטודנטים מהפריפריה הכלכלית-חברתית, לאלו שהם דור ראשון להשכלה גבוהה ולנשים. המלגה תוענק למשך השנתיים הראשונות לתואר ותכסה באופן חלקי את עלויות הלימודים והמחיה. בנוסף לסיוע הכלכלי יזכו מלגאי קרן בנין להשתייך לקבוצת תמיכה שתנוהל על ידי רכז בדיקנט הסטודנטים. הקבוצה תסייע למלגאי קרן בנין במכלול האתגרים הלימודיים שלהם. המלגות במימון הקרן ע"ש רחל וסלים בנין ובניהול של - UJA Federation of New York. מתוך אוכלוסיית הסטודנטים שהגישו בקשה למלגות סיוע תינתן תשובה רק לתלמידים שיהיו זכאים למלגה. כלל התלמידים יטופלו במסגרת יחידת הסיוע.
לפרטים נוספים נוספים על המלגה לחצו כאן♦ תכנית מלגת מנהיגי שוליך - שנת הלימודים תשפ"ה
תכנית מנהיגות יוקרתית, המטפחת את הדור הבא של פורצי הדרך במדע ובטכנולוגיה.
התכנית מיועדת לסטודנטים שהתקבלו לשנה א' לתואר הראשון לחוגי לימוד מדעיים: פיסיקה, כימיה, מדעי המחשב, הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית, הנדסת חשמל ומדעי המחשב וכן חוגים מדעיים הנלמדים ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה - אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה, ביוכימיה ומדעי המזון, ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה, מדעי הקרקע והמים, מדעי התזונה.
למקצועות ה- STEM השפעה רבה על חיינו ועל עתידנו, בשל כך הקים סימור שוליך, פילנתרופ יהודי-קנדי בשנת 2012 קרן בשווי 100 מיליון דולר אשר מטרתה לעודד את מיטב בנותינו ובניינו לפנות למקצועות אלו, ולהפוך לפורצי הדרך הבאים באקדמיה וביזמות טכנולוגית.
במסגרת התכנית מוענקת מלגה בסך של 40,000 ₪ לשנה, במהלך שנות התואר התקניות. מלבד התמיכה הכספית אשר מכסה הן את שכר לימוד והן את הוצאות המחייה, המשתתפים בתכנית הופכים להיות חלק מקבוצה מובילה של סטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה. בנוסף, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטיות והסטודנטים בסדנאות ובהרצאות העשרה בנושאי מנהיגות, יזמות ותכנים ייחודיים אחרים. החל משנה ב' לתואר, הסטודנטים ישתתפו בתכנית יזמות על בסיס שבועי - ההשתתפות בתכנית הינה חובה.הקבלה לתכנית מחייבת עמידה בקריטריון של מנהיגות- על המועמד/ת להיות בוגר/ת של תכנית מנהיגות או יזמות, שנת שירות, רקע התנדבותי או פיקודי וכן עמידה בקריטריון של מצוינות אקדמית*: פסיכומטרי בדגש כמותי בציון 700 ומעלה או ממוצע בגרות בציון 11 ומעלה (בנוסף לקבלה ללימודים בחוג).
מועמדים המגיעים מרקע סוציו-אקונומי מאתגר יקבלו עדיפות.
לפרטים נוספים וליצירת קשר ניתן לפנות ליחידת הסיוע בדיקנט הסטודנטים )בנושא הפנייה נא לציין "מנהיגי שוליך").
ההרשמה למלגה תתקיים בין 01.04.2024 לבין 11.05.2024. תשובות יינתנו עד תחילת יולי 2024
להגשת מועמדות למלגה (יש להיכנס לטופס באמצעות דפדפן כרום).
* סטודנטים שיימצאו זכאים למלגת שוליך, לא יהיו זכאים לקבל במקביל פטור משכר לימוד בגין הישגיהם הלימודיים.
-
ראש החוג: פרופ' אסף מוסקונה, 054-4506508, assaf.mosquna@mail.huji.ac.il
מזכירות החוג: גב' איריס אייזנשטדט, טלפון: 08-9489333
פקס: 08-9489899, iris.izenshtadt@mail.huji.ac.ilשעות קבלה: בימים א'-ה' בשעות 08:30 - 12:00
-
בחוג מדעי הצמח בחקלאות קיימים מספר מסלולי הרשמה:
710-1010- מדעי הצמח בחקלאות במסלול חד חוגי
710-1910- מדעי הצמח בחקלאות במסלול דו חוגי בשילוב עם כלכלת סביבה וניהול
710-1011- מדעי הצמח בחקלאות במסלול חד חוגי עם חטיבה באיכות הסביבה
710-2610- מדעי הצמח בחקלאות במסלול חד חוגי עם חטיבה בשמירת טבע ומנהל שטחים פתוחים
710-9511- מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה במסלול חד חוגי - תנאי הקבלה נמצאים בעמוד המסלול
710-2510- מדעי הצמח בחקלאות במסלול חד חוגי עם התמחות באגרו-אינפורמטיקה
תכנית הלימודים מורכבת מלימודי יסוד במדעים, לימודי ליבה במדעי החיים והתמחות - ע"פ בחירת כל סטודנט. לימודי היסוד במדעים עוסקים בלימודי מתמטיקה, פיסיקה, סטטיסטיקה, כימיה, כמיה אורגנית וביולוגיה.בלימודי הליבה במדעי החיים נעסוק בחקר האורגניזם מהרמה המולקולארית ועד לצמח השלם במקצועות האנטומיה, פיסיולוגיה, גנטיקה, ביולוגיה מולקולרית, אבולוציה, אקולוגיה, ועוד. הסטודנטים בתכנית יוכלו לבחור תחום התמחות בנושאים מבוקשים כמו: גנטיקה, השבחה, הנדסה גנטית, ביולוגיה של התא הצמחי, ביוטכנולוגיה, תרביות רקמה, יערנות, מטעים, ביולוגיה של הגפן ויין, ביולוגיה של הזית ושמן זית, איכות והבשלת פירות ואחסון פירות וירקות, אקולוגיה של הצמח, מרעה, שמירת טבע וניהול שטחים פתוחים.
בנוסף להתמחות, אנו מציעים לכל סטודנט לפתח את ידיעותיו במגוון קורסים לבחירתו, כדוגמת: התמודדות צמחים עם תנאי עקה, עקרונות הגידול בבתי צמיחה, גידול צמחים במצעים מנותקים, ביולוגיה התפתחותית של ירקות, ייצור צמחי נוי, פקעות ובצלים, פיסיולוגיה ופתולוגיה שלאחר הקטיף, עצי הדר, עצי פרי נשירים, עצי פרי טרופיים וסובטרופיים, עקרונות גידול ייצור וממשק, עקרונות ייצור בחקלאות בעל (ללא השקיה), איכות וייצור גידולים מושקים, ייצור זרעים, גידול תבואות, צמחי תעשיה, צמחי מספוא ומרעה, צמחי תבלין, רפואה ובושם, גידול ירקות איכותיים ועוד.
אנו מציעים לסטודנטים לימודים ב פקולטה רחבת ידיים וירוקה ברחובות, מרצים מהשורה הראשונה, מעבדות מתקדמות להוראה, וכיתות לימוד מתקדמות שנועדו להקנות הוראה ברמה הגבוהה ביותר.
-
150 נ"ז
-
• מסלול חד חוגי
• מסלול חד חוגי עם אחת משלושת החטיבות (שיווק/מימון אגרואינפורמטיקה איכות הסביבה וחקלאות) או עם אמירים- תכנית מצטיינים מדעי החקלאות
• מסלול דו חוגי עם כלכלת סביבה וניהול.
• מסלול משותף עם ביוטכנולוגיה.
• מסלול עם לימודי הכנה למוסמך במנהל עסקים -
סגל המרצים בחוג כולל למעלה מ-60 מרצים אשר רובם הגדול משמש כחוקרים מובילים בתחומים השונים של מדעי הצמח בחקלאות. בשל האופי היישומי של המחקר נזקפו לזכותם של רבים מהחוקרים בחוג גם תגליות שהובילו לפטנטים והקמת חברות סטרטאפ. סגל המרצים משולב בנושא ההוראה בהתאם למומחיותו.
-
לימודי מדעי הצמח בחקלאות עם התמחות בביוטכנולוגיה ותכנית אמירים. אנו מציעים לסטודנטים מצטיינים תכנית מיוחדת הכוללת לימודים תיאורטיים נדרשים והתנסות בעבודת מעבדה תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות. אנו נעסוק אף בסוגיית היזמות בתחום החקלאות ובתהליך של מעבר "מרעיון לעסק", על כל ההיבטים המשפטיים, האתיים והארגוניים הכרוכים בנושא. לסטודנטים בתכנית יוענק תואר בוגר במדעי החקלאות, בהתמחות בביוטכנולוגיה חקלאית ובחוג נוסף בו בחרו. בכל המסלולים של החוג תינתן אפשרות לסטודנטים המצטיינים להשתלב בתכניות מחקר "אמירים" בה הסטודנט יבצע עבודת מחקר במעבדה של אחד ממורי החוג ובהנחייתו.
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
כל מי שיתקבל על סמך בגרות בהיקף: 3 יח"ל במתמטיקה, או 4 יח"ל בציון נמוך מ-90, או 5 יח"ל בציון נמוך מ-75, יחויב בהשלמת החומר באחת מהאפשרויות המפורטות באיגרת למתקבל.
למידע נוסף ניתן לפנות לגילי גפני במייל giliag@savion.huji.ac.il או בטלפון 08-9489658.
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 10.00 (ראויים לקידום/בעלי רקע חקלאי 9.65)
-
קבלה ישירה 600 (ראויים לקידום/בעלי רקע חקלאי 565)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
-
-
550 רב תחומי
-
45 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
קיים
-
-
-
אופיו הייחודי של החוג המשלב הוראת מדעים ברמה הגבוהה ביותר וקורסים רבים בעלי אופי יישומי מקנה לבוגריו יתרון בשוק העבודה. בוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:
- המשך ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטאות מובילות אחרות בארץ ובעולם.
- השתלבות בתעשיית הביוטכנולוגיה והאגרוביוטכנולוגיה.
- תעסוקה בחברות פרטיות המפתחות זנים חדשים של גידולים, במגוון משרות.
- השתלבות במשקים חקלאים.
- תעסוקה במשרד החקלאות ומשרדי ממשלה אחרים, כגון המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות ועוד.
- השתלבות בגופי שמירת הטבע ויערנות.
- לימודי המשך לתעודת הוראה ועיסוק בהוראה.