יום פתוח לשנת תשפ"ו יתקיים ביום שישי, 28.2.2025
יום פתוח בפקולטה לחקלאות יתקיים ביום שישי, 21.3.2025
להשארת פרטים ויצירת קשר
אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה
-
792
-
חקלאות מזון וסביבה
-
רחובות
-
מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?
במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים – תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי אגרואקולוגיה ובריאות הצמח להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.
-
♦ מלגות מקרן סלים ורחל בנין
המלגה מיועדת למתקבלים לאוניברסיטה העברית לשנה ראשונה, ל תואר בוגר בתחומי המדע, הטכנולוגיה והרפואה (עדיפות למדעים ביו-רפואיים). עדיפות תינתן לסטודנטים מהפריפריה הכלכלית-חברתית, לאלו שהם דור ראשון להשכלה גבוהה ולנשים. המלגה תוענק למשך השנתיים הראשונות לתואר ותכסה באופן חלקי את עלויות הלימודים והמחיה. בנוסף לסיוע הכלכלי יזכו מלגאי קרן בנין להשתייך לקבוצת תמיכה שתנוהל על ידי רכז בדיקנט הסטודנטים. הקבוצה תסייע למלגאי קרן בנין במכלול האתגרים הלימודיים שלהם. המלגות במימון הקרן ע"ש רחל וסלים בנין ובניהול של - UJA Federation of New York. מתוך אוכלוסיית הסטודנטים שהגישו בקשה למלגות סיוע תינתן תשובה רק לתלמידים שיהיו זכאים למלגה. כלל התלמידים יטופלו במסגרת יחידת הסיוע.
לפרטים נוספים נוספים על המלגה לחצו כאן♦ תכנית מלגת מנהיגי שוליך - שנת הלימודים תשפ"ה
תכנית מנהיגות יוקרתית, המטפחת את הדור הבא של פורצי הדרך במדע ובטכנולוגיה.
התכנית מיועדת לסטודנטים שהתקבלו לשנה א' לתואר הראשון לחוגי לימוד מדעיים: פיסיקה, כימיה, מדעי המחשב, הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית, הנדסת חשמל ומדעי המחשב וכן חוגים מדעיים הנלמדים ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה - אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה, ביוכימיה ומדעי המזון, ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה, מדעי הקרקע והמים, מדעי התזונה.
למקצועות ה- STEM השפעה רבה על חיינו ועל עתידנו, בשל כך הקים סימור שוליך, פילנתרופ יהודי-קנדי בשנת 2012 קרן בשווי 100 מיליון דולר אשר מטרתה לעודד את מיטב בנותינו ובניינו לפנות למקצועות אלו, ולהפוך לפורצי הדרך הבאים באקדמיה וביזמות טכנולוגית.
במסגרת התכנית מוענקת מלגה בסך של 40,000 ₪ לשנה, במהלך שנות התואר התקניות. מלבד התמיכה הכספית אשר מכסה הן את שכר לימוד והן את הוצאות המחייה, המשתתפים בתכנית הופכים להיות חלק מקבוצה מובילה של סטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה. בנוסף, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטיות והסטודנטים בסדנאות ובהרצאות העשרה בנושאי מנהיגות, יזמות ותכנים ייחודיים אחרים. החל משנה ב' לתואר, הסטודנטים ישתתפו בתכנית יזמות על בסיס שבועי - ההשתתפות בתכנית הינה חובה.הקבלה לתכנית מחייבת עמידה בקריטריון של מנהיגות- על המועמד/ת להיות בוגר/ת של תכנית מנהיגות או יזמות, שנת שירות, רקע התנדבותי או פיקודי וכן עמידה בקריטריון של מצוינות אקדמית*: פסיכומטרי בדגש כמותי בציון 700 ומעלה או ממוצע בגרות בציון 11 ומעלה (בנוסף לקבלה ללימודים בחוג).
מועמדים המגיעים מרקע סוציו-אקונומי מאתגר יקבלו עדיפות.
לפרטים נוספים וליצירת קשר ניתן לפנות ליחידת הסיוע בדיקנט הסטודנטים )בנושא הפנייה נא לציין "מנהיגי שוליך").
ההרשמה למלגה תתקיים בין 01.04.2024 לבין 11.05.2024. תשובות יינתנו עד תחילת יולי 2024
להגשת מועמדות למלגה (יש להיכנס לטופס באמצעות דפדפן כרום).
* סטודנטים שיימצאו זכאים למלגת שוליך, לא יהיו זכאים לקבל במקביל פטור משכר לימוד בגין הישגיהם הלימודיים.
-
ראש התכנית: פרופ' מרגנית (מגי) לוי, 08-4989162 maggie.levy@mail.huji.ac.il
מזכירת התכנית: גב' מור זהבי, 08-9489223 morze@savion.huji.ac.il
-
את השנה הראשונה ללימודים נקדיש ללימודי קורסים בסיסיים של אגרואקולוגיה ובריאות הצמח ולסדנת המבוא לביוטכנולוגיה.
בשנה השנייה ללימודים נתחיל בלימודי ההתמחות שיימשכו 3 סמסטר ים.
תכנית הלימודים של ההתמחות מציעה קורסים בנושא צמחים, בעלי חיים, מיקרואורגניזמים וטכנולוגיות מזון והסטודנטים בהתמחות ייהנו ממרצים מעולים מיחידות אקדמיות שונות: המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות, אנטומולוגיה, מדעי בעלי-חיים,מחלות צמחים ומיקרוביולוגיה וכלכלת סביבה וניהול
במסגרת הלימודים נעסוק בלימוד עיוני ובהתנסות במעבדות. הסטודנטים שלנו צוברים ידע רב וניסיון מעשי עשיר בנושאים העיקריים בביוטכנולוגיה.
ההתמחות כוללת מעבדה באימונולוגיה, ביולוגיה מולקולרית, הפרדת מקרו- ומיקרו-מולקולות, מיקרוביולוגיה יישומית ותרביות תאים ורקמה.
כל סטודנט יזכה להתנסות בעבודת מעבדה, לרכוש כישורי עבודה בסיסים במחקר וליהנות משימוש בטכנולוגיות מתקדמות ובתחומים שונים. העבודה במעבדות מעשירה את הידע וחושפת את הסטודנטים לגילויים עדכניים ולפיתוחים חדשניים בתחום הביוטכנולוגיה. התכנית כוללת גם קורסים מתקדמים בביואינפורמטיקה, וקורסים המביאים את המימד של תעשיית הביוטכנולוגיה בישראל.
-
150
-
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
כל מי שיתקבל על סמך בגרות בהיקף: 3 יח"ל במתמטיקה, או 4 יח"ל בציון נמוך מ-90, או 5 יח"ל בציון נמוך מ-75, יחויב בהשלמת החומר באחת מהאפשרויות המפורטות באיגרת למתקבל.
למידע נוסף ניתן לפנות לגילי גפני במייל giliag@savion.huji.ac.il או בטלפון 08-9489658.
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 10.75 (ראויים לקידום 10.4/בעלי רקע חקלאי 10.5)
-
קבלה ישירה 675 (ראויים לקידום 640/בעלי רקע חקלאי 650)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
-
-
600 רב תחומי
-
45 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
-
בוגרי תכנית זאת יוכלו להמשיך בלימודי תואר שני בביוטכנולוגיה, או כל תחום אחר במדעי החיים בכל מוסד אקדמי בארץ ובעולם, להשתלב בחברות ביוטכנולוגיות ובמשרות העוסקות בחקלאות מודרנית במגזר הציבורי ובשוק הפרטי.