יום פתוח לשנת תשפ"ו יתקיים ביום שישי, 28.2.2025
להשארת פרטים ויצירת קשר
מידע כללי:
הגאוגרפיה היא תחום הדעת המדעי המתאר, חוקר ומסביר את מכלול הגורמים והתופעות, טבעיות ומעשי ידי אדם, המעצבים את המרחב.
מטרת הלימודים היא לחשוף את הסטודנטים למגוון נרחב של תחומי חקירה העוסקים בתופעות שונות מבין אלה המעצבות את המרחב ולהעניק לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי בתחומים אלה. הלימודים משלבים גישות חקירה מתחומי מדעי החברה, הרוח והטבע. הלימודים משלבים תחומי עיון מסורתיים של הגאוגרפיה הרגיונאלית והיישובית, עם תחומי המחקר החדשים כדוגמת בעיות איכות הסביבה, העיור המודרני, תחבורה, שימוש במערכות מידע גיאוגרפיות, חישה מרחק וטכנולוגיות מעקב מחשב לניתוח מרחבי ועוד.
בלימודי המוסמך מציע החוג תחומי התמחות ספציפיים ומתמקדים בתחומי התכנון והפיתוח העירוני, המדיניות העירונית ושימור עירוני, היבטים שונים של תחבורה והתנהגות נוסעים, איכות הסביבה ומשאבי טבע, יישומי ממ"ג בהקשרים עירוניים, סביבתיים ותחבורתיים ומגוון קורסים שבו מלמדים שימוש בכלי ניתוח אנליטיים לצורכי מחקר מתקדם. המחלקה לגאוגרפיה תעניק תואר מוסמך ב"גאוגרפיה" לסטודנטים אשר יסיימו בהצלחה את לימודי המוסמך.
הלימודים יתאפשרו במסגרת שני השילובים הבאים (אשר יצוינו בתעודות הסיום): גאוגרפיה- ללא מגמה וללא התמחות או גאוגרפיה בהתמחות בניהול תכנון ומדיניות הסביבה.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024.
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הרשמה נוספת לחוג:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במייל sivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.
פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
למסלול המחקרי נדרש ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר בגאוגרפיה ובממוצע הכללי לתואר. למסלול העיוני ציון של 80 לפחות בלימודי הבוגר בגאוגרפיה ובממוצע הכללי לתואר. בוגרי חוגים אחרים ידרשו לממוצע 80 – 85 ויחויבו בקורסי השלמה בהתאם לרקע שלהם.
פרטי קשר:
מזכירות המחלקה לגאוגרפיה- גב' מעיין מויאל: 02-5883017, maayanm@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
המחלקה לגאוגרפיה והמכון ללימודים עירוניים ואזוריים מציעים תכנית משותפת לתואר מוסמך, המעניקה השכלה מקיפה בתחום התכנון העירוני והאזורי. חבילת הקורסים של המכון ללימודים עירוניים ואזוריים מתמקדת בלימודי הליבה של התכנון העירוני והאזורי (כגון דיני תכנון ובנייה, תיאוריות בתכנון, תכנון – הלכה ומעשה), בלימודים בעלי גוון פרופסיונאלי (אולפנים בתכנון, קליניקה אורבאנית) ובמגוון לימודים עירוניים אינטר-דיסציפלינאריים.
לימודי גאוגרפיה כוללים את המטען העיוני בגאוגרפיה עירונית ובתחומים רלוונטיים אחרים, וכלים מתודולוגיים (מערכות מידע גאוגרפיות, שיטות איתור מתקדמות, חישה מרחוק, שיטות מחקר וסטטיסטיקה).
התואר מכשיר את מוסמכיו לעבודה כמתכננים עירוניים ואזוריים ובתחומים אחרים של מדיניות עירונית, ולמחקר בתחום הלימודים העירוניים והאזוריים והגאוגרפיה העירונית.
גאוגרפיה ותכנון עירוני ואזורי במגמת תכנון תחבורה
לתכנון תחבורה מקום מרכזי בעולם התכנון העירוני וקיים צורך רב במתכנני תחבורה בעלי כישורים מתאימים.
המגמה בתכנון תחבורה נועדה להכשיר לעיסוק מחקרי ויישומי בתחום, וכוללת קורס ליבה בתכנון תחבורה ומודלים, קורסי חובת בחירה בכלכלת תחבורה, הנדסת תחבורה וממ"ג בתכנון תחבורה, וקורסי בחירה.
המגמה תירשם בתעודה: "גאוגרפיה ותכנון עירוני ואזורי במגמת תכנון תחבורה"
מבנה המגמה: 12 נ"ז + עבודת סמינר בתחום התחבורה (4 נ"ז ) או עבודת גמר בתחום (כולה במסגרת ה נ"ז הנדרשים בגאוגרפיה ותכנון עירוני ואזורי).
מבנה התכנית:
הלימודים כוללים קורסי יסוד בתכנון עירוני ואזורי, קורסי ליבה עיוניים בתכנון וסביבה, קורסים מתודולוגיים, קורסי בחירה בתכנון ובגאוגרפיה, סמינרים ואולפנים בתכנון. תיתכן דרישה לקורסי השלמה (אחד עד שלושה) ממועמדים שהתואר הראשון שלהם אינו גאוגרפיה.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הרשמה נוספת לחוג:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במיילsivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.
פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
למסלול העיוני ציון של 82 לפחות בלימודי הבוגר, ולמסלול המחקרי ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר.
פרטי קשר:
גב' מעיין מויאל, 02-5883017, maayanm@savion.huji.ac.il
גב' דורית ברק, 02-5883367, doritb@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
תכנית ייחודית ללימודי מוסמך המתמקדת בארגונים בינלאומיים ובעבודה עם קהילות מקומיות ברחבי תבל.
על רקע תהליכי הגלובליזציה הכלל עולמיים, ארגוני פיתוח בינלאומיים הופכים לבעלי תפקיד מרכזי בשיפור איכות החיים של יחידים וקהילות באזורים מתפתחים ברחבי העולם. תהליך זה מעמיק את הקשר בין חברות שונות וחושף את אנשי המקצוע לאתגרים שונים הנובעים מעבודה בסביבה החברתית החדשה. במסגרת תכנית זו, יילמדו הכוחות הבינלאומיים המעצבים את הפיתוח של קהילות וחברות במדינות בעלות אפיונים סוציו-אקונומיים נמוכים. התכנית מספקת לימודי מבוא עם דגש על לימוד תיאורטי של תחומי המחקר יחד עם ידע מעשי משטח דרך בחינת עבודתם של ארגוני פיתוח בינלאומיים לא-מדינתיים. כהשלמה לידע האקדמי, הלימודים בתכנית יקנו כלים שיאפשרו התאמה של הידע הנלמד לעבודה בשטח. המפגש בין הידע למעשה יושלם על-ידי התמחות בת סמסטר אחד, בשנה השניה ללימודים, בפרויקט המנוהל על-ידי ארגון פיתוח בישראל או בחו"ל. בנוסף, מספר מצומצם של סטודנטים יוכל להעשיר את ידיעתו בתחום דרך פניה למסלול מחקרי. במסלול זה ינתן דגש לקשר בין התיאוריה למעשה דרך בחינת מקרים ספציפיים מרחבי העולם.
« בתוכנית גלוקאל לפיתוח בינלאומי ניתן לבחור במסלול לימוד "פיתוח ומגדר" בו סטודנטים וסטודנטיות מקבלים ידע תאורטי, כלים פרקטיים ונסיון שטח הנוגעים לעבודה ומחקר בתחום מגדר ופיתוח. באופן ספציפי, במסלול נלמדים בנוסף לקורסי הליבה של תוכנית גלוקאל, קורסי תאוריה הנוגעים למגדר ופיתוח, פמיניזם, מנהיגות נשית וכדומה. העבודה בקורסים הפרקטים וההתמחות יתמקדו במגדר ופיתוח, והסטודנטים הלומדים במסלול יכתבו את עבודת הסמינר בתחום.
« בנוסף, בתוכנית גלוקאל לפיתוח בינלאומי ניתן לבחור במסלול לימוד "הגירה בינלאומית ופיתוח" בו סטודנטים וסטודנטיות מקבלים ידע תאורטי, כלים פרקטיים ונסיון שטח הנוגעים לעבודה ומחקר בתחום ההגירה הבינלאומית, עבודה עם פליטים ומהגרים ופיתוח. באופן ספציפי, במסלול נלמדים בנוסף לקורסי הליבה של תוכנית גלוקאל, קורסי תאוריה הנוגעים לסוציולוגיה של הגירה, היבטים בינלאומיים של הגירה, היבטים כלכליים ודמוגרפיים של מהגרים, קליטת הגירה בקונטקסט של פיתוח בינלאומי וכדומה. העבודה בקורסים הפרקטים וההתמחות יתמקדו בהגירה בינלאומית ופיתוח, והסטודנטים הלומדים במסלול יכתבו את עבודת הסמינר בתחום.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024.
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
על מנת להתקבל לתכנית, צריך להירשם דרך אתר האוניברסיטה ויש צורך בהליך קבלה נוסף ישירות דרך החוג. יש להגיש מועמדות דרך אתר התכנית.
מבנה התכנית:
תכנית הלימודים נפרשת על פני שלושה סמסטרים רצופים וכוללת 36 נ"ז הנלמדים באנגלית. בסמסטר השלישי, הסטודנטים נדרשים לקיים 4 חודשי התמחות בחו"ל בארגון מקומי או בינ"ל העובד עם קהילה מתפתחת. התכנית תפתח מדי שנה בחודש אוקטובר ותסתיים כעבור 17 חודשים, קרי בחודש מרץ.
תנאי קבלה:
- תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
- סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים
- נדרשפטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית
- תואר בוגר בציון 80 לפחות מכל התחומים, קורות חיים, 2 מכתבי המלצה (אחד מקצועי ואחד אקדמי ), רקע מקצועי או נסיון קודם בעבודה או בהתנדבות בתחום הרלוונטי יתרון.
- משימת כתיבה באנגלית
- ראיון אישי
פרטי קשר:
טלפון 02-5882267 או בדוא"ל: glocal@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
התכנית פתוחה לכל תלמידי המוסמך בחוג ללימודי תרבות, על חשבון מכסת הנ"ז הדרושה לתואר, בכפוף לראיון קבלה עם ראשת התכנית ללימודי תרבות וראשת התכנית במדעי הרוח הדיגיטליים.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים 15.10.24 .
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הרשמה נוספת לחוג:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במיילsivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
למועמדים אשר עומדים בתנאי הקבלה, ייקבע ראיון אישי מול מזכירות התכנית.
מבנה התכנית:
תכנית הלימודים תתפרש על פני שנתיים. מטרתה היא רכישת מתודות ותאוריות בחקר רב-תחומי של תרבות, חברה, ופוליטיקה במסגרת קורסי חובה וליבה המיוחדים לתכנית.
מבחינה רעיונית, התחום שואב מארבעת המסורות האינטלקטואליות השונות שהתפתחו במשך המאה ה-19 והמאה ה-20 והציעו תאוריות ומתודות שונות לניתוח תרבותי:
- המסורת הטקסטואלית - הבנה של תהליכים חברתיים במונחים של שפה, סמלים, ודימוים כמכוונים את התפיסה, אופן המחשבה, והפעולה שלנו.
- המסורת הביקורתית - הבנה של הקשר בין תרבות ואי-שוויון, חקר הקשר בין ידע וכח, ניתוח של אידאולוגיות.
- המסורת המוסדית - הבנה של תהליך היצירה והקבלה של תרבות, חקר התהליכים התאורטיים, חברתיים, כלכליים ופוליטיים העומדים בבסיסה של חלוקת התרבות ל"גבוהה" ו"נמוכה".
- המסורת האנתרופולוגית - חקר תרבויות "אחרות", לא-מערביות והבדלים תרבותיים.
תכנית הלימודים באוניברסיטה העברית היא היחידה בארץ שמבוססת על שילוב שיטתי של גישות ותאוריות של מדעי הרוח והחברה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים לפקולטה למדעי החברה
- תואר בוגר (ממוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה) בציון 85 לפחות עבור המסלול העיוני.
- תואר בוגר (ממוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה) בציון 90 לפחות עבור המסלול המחקרי.
- פטור באנגלית
- ראיון אישי בו יש להציג גיליון ציונים מקורי של תואר בוגר ואישור מקורי על סגירת התואר.
בהתאם לנתוני המועמד/ת ועדת הקבלה תחליט על מסלול הלימודים המתאים: שנת השלמה, מסלול עיוני או מסלול מחקרי.
פרטי קשר:
ראשת התכנית: ד"ר ניקול הוכנר nicole.hochner@mail.huji.ac.il
רכזת התוכנית : גב' מאיה גונן mayasc@savion.huji.ac.il
מנהלנית התוכנית ומתן מענה לגבי הליך הרישום: גב' ענבל פאוסהinbalpe@savion.huji.ac.il
טלפון: 02-5883795, חדר 27316 , בניין מדעי החברה, הר הצופים.
שעות קבלת קהל: ימים א'-ה' בשעות 9:00 - 15:00.
פרטים נוספים
מידע כללי:
מטרת התכנית להכשיר חוקרים ואנשי מקצוע בתחום ניהול ויישוב סכסוכים בין יחידים, קבוצות פוליטיות, חברתיות כלכליות, קהילות ומדינות.
התכנית מתמקדת במחקר והוראה של תיאוריות, שיטות וטכניקות לניהול ויישוב סכסוכים ומשלבת תחומים שונים, בהם: פסיכולוגיה, יחסים בין-לאומיים, מדע המדינה, תקשורת ועיתונאות, סוציולוגיה, חינוך. התכנית מציעה קורסים תיאורטיים-עיוניים, סמינרי מחקר וסדנאות יישומיות לרכישת מיומנויות ביישוב סכסוכים, משא ומתן, גישור וניהול דיאלוג. התכנית מאפשרת גם התמחות מעשית בארגונים העוסקים בפועל בפתרון בעיות ניהול ויישוב סכסוכים.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024.
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הרשמה נוספת לחוג:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במיילsivanbach@savion.huji.ac.il ולמזכירות החוג crmr@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
מבנה התכנית:
לימודי חובה 15-21 נ"ז
קורסי בחירה 7-13 נ"ז
שתי עבודות סמינריוניות 8 נ"ז (1- יש להגיש לפחות עבודה סמינריונית אחת באחד מהקורסים העיוניים תיאורטיים
2- לא ניתן לכתוב שתי עבודות סמינריוניות אצל אותו מרצה)
סה"כ 36 נ"ז
תנאי קבלה:
1. תנאי קבלה ייחודיים לפקולטה למדעי החברה
2. סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.
3. פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
4. התכנית מיועדת לסטודנטים מכל המוסדות המוכרים להשכלה גבוהה שסיימו את לימודי הבוגר בממוצע 85 לפחות. המתקבלים יחויבו בלימודי השלמה בהתאם לרקע שלהם.
פרטי קשר:
ראש התכנית: פרופ' יפעת מעוז, המחלקה לתקשורת ולעיתונאות,msifat@gmail.com , חדר: טרומן 403
פרטים נוספים
קיימים 4 מסלולים כחלק מתכנית הלימודים לתואר שני ביחסים בין לאומיים
מידע כללי
התואר השני ביחב"ל מציע הבנה מעמיקה של תהליכים ומגמות במערכת הבינ"ל במגוון היבטים ונושאים מרתקים: ביטחון בינ"ל ודיפלומטיה, כלכלה פוליטית בינ"ל ומוסדות בינ"ל. בנוסף,מוצע גם מסלול לימודים מחקרי הכולל כתיבת תזה לצד לימוד אשכול קורסים מחקריים. אנו מזמינים אתכם להיפתח לעולם המרתק והמורכב של הפוליטיקה הגלובלית והבינ"ל ולהעמיק את הבנתכם אותו.
מסלולי הלימוד
לימודי התואר השני במחלקה מתקיימים כבר מהשנה הראשונה בשני מסלולים מובחנים - מסלול עם עבודת תזה ומסלול ללא עבודת תזה.
בנוסף, יבחר כל תלמיד במסלול ללא תזה להתמחות באחת משתי מגמות (המגמה לחקר ביטחון בינלאומי ודיפלומטיה ומגמת כלכלה פוליטית ומוסדות בינלאומיים).
להלן המסלולים מהם ניתן לבחור:
מגמה לחקר ביטחון בין-לאומי ודיפלומטיה - מסלול ללא עבודת תזה (סמל חוג 313)
מגמה לכלכלה פוליטית ומוסדות בין-לאומיים - מסלול ללא עבודת תזה (סמל חוג 375)
מסלול עם עבודת תזה (סמל חוג 312)
תכנית לימודי מחקר - תל"ם יחב"ל במסגרת המכון ליחסים בין-לאומיים ע"ש לאונרד דיוויס (סמל חוג 312)
לימודי השלמה:
תלמידים שלא למדו יחב"ל בתואר ראשון, ידרשו בקורסי השלמה שיקבעו על ידי החוג.
על הסטודנטים לעבור את קורסי ההשלמה בממוצע של 80 לפחות.
ניתן לגשת לבחינות פטור בחלק מקורסי ההשלמה, שיערכו לפני תחילת שנת הלימודים. פרטים במזכירות המחלקה.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים במסלול העיוני בתאריך 14.09.2024.
תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
ההרשמה במסלול תל"ם ובמסלול עבודת תזה תסתיים בתאריך 16.05.2024.
ההרשמה במסלול מגמה לחקר ביטחון בין לאומי ודיפלומטיה במסלול לא מחקרי ( סמל חוג 313) תסגר בתאריך 02.07.2024
הנחיות לרישום:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי ובנוסף את פירוט הקורסים או את הטופס הפנימי של המחלקה לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במייל sivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
תנאי קבלה
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
הפירוט על כל מגמה מופיע בקישורים שצוינו לעיל. יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.
פרטי קשר:
מזכירות המחלקה בטלפון: 02-5883061 או 02-5883233
גב' ורד אייס verede@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
המחלקה מציעה שתי תוכניות לתואר מוסמך:
1. מוסמך מחקרי בכלכלה - תכנית משותפת של האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל-אביב (סמל חוג 337)
2. התכנית בין לאומית ללימודים מתקדמים בכלכלה ע"ש בוגן - תוכנית מוסמך ישיר לדוקטורט (סמל חוג 321)
אופציית מעבר לתוכנית עיונית (לא מחקרית)
מוסמך מחקרי בכלכלה- (תוכנית משותפת של האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת ת"א (337)
מידע כללי:
מטרת התוכנית היא להקנות לתלמידים מצטיינים ידע מעמיק בכלכלה ולהכשירם לעבודת מחקר באקדמיה, בשירות הציבורי או בסקטור הפרטי. התוכנית מהווה הכנה מצוינת להמשך הלימודים לדוקטורט.
שיתוף הפעולה בין האוניברסיטאות הינו בלימודים, אך לא בתעודה המוענקת -: למסיימי התוכנית יוענק תואר מוסמך מהאוניברסיטה אליה נרשמו ללימודים . את כל קורסי החובה ילמדו התלמידים במוסד אליו נרשמו. את קורסי הבחירה ניתן לבחור משתי האוניברסיטאות.
תנאי קבלה :
יודגש כי הדרישות המופרטות להלן הן תנאי מינמום להגשת מועמדות. עמידה בתנאים אלה אינה מקנה זכות אוטומטית לקבלה ללימודים. הקבלה לתוכנית כפופה לאישור ועדת הקבלה של המחלקה.
רשאים להציג מועמדותם ללימודי תואר שני מחקרי בכלכלה:
בוגרי תואר ראשון בכלכלה:
- ציון גמר בכלכלה של 87.5 לפחות.
- ציון ממוצע של 87.5 לפחות בקורסי החובה המתקדמים.
באוניברסיטה העברית : תורת המחירים א' ו-ב', מקרו כלכלה א' ומבוא לאקונומטריקה.
באוניברסיטת תל-אביב: מיקרו 1, 2, 3, מקרו א' ו-ב' ומבוא לאקונומטריקה.
במוסדות אחרים: הקורסים המקבילים לנ"ל.
במידה וקורסי החובה שנלמדו במוסדות אחרים אינם כוללים את כל הנושאים הנלמדים בקורסי החובה באוניברסיטה העברית או באוניברסיטת תל-אביב, ייתכן כי תידרש השלמת הנושאים החסרים.
דרישות ידע קודם במתמטיקה:(אותן יש להשלים לפני תחילת לימודי המוסמך)
א. אלגברה ליניארית לכלכלנים .
ב. מתמטיקה מתקדמת לכלכלנים .
בשני הקורסים הנ"ל נדרש ציון ממוצע של 80 לפחות .
אלטרנטיבית, תלמידים יכולים לקחת את הקורס שיטות מתמטיות בכלכלה, המכסה את החומר בשני הקורסים לעיל וניתן בחופשת הקיץ. הציון הנדרש בקורס זה הוא 80 לפחות .
בוגרי מוסדות אחרים יידרשו להציג סילבוסים המעידים על לקיחת קורסים מקבילים במוסדות אלו. תלמיד הפטור מאחד מקורסי המתמטיקה על סמך לימודים של קורס מקביל במוסד אחר, יידרש לציון של 80 לפחות בקורס הנותר.
בוגרי תחומים אחרים :
- ציון גמר לתואר של 85 לפחות .
- בוגרי החוגים מתמטיקה, מדעי המחשב ופיסיקה - ציון גמר לתואר של 80 לפחות.
- יש לעמוד בדרישות ההשלמה (ראו להלן) ובדרישות במתמטיקה ובסטטיסטיקה ברמה ובהיקף הנלמדים בתואר ראשון בכלכלה, לרבות קורסי המתמטיקה המוזכרים לעיל. קבלת מועמדים שחסר להם הרקע המתמטי הנדרש תתאפשר בכפוף להחלטת ועדת הקבלה.
דרישות השלמה
מועמדים שאינם בוגרי תואר ראשון בכלכלה יידרשו ללימודי השלמה. סיום לימודי ההשלמה בציונים המפורטים לעיל הינו תנאי לקבלה ללימודי המוסמך. את קורסי ההשלמה יש ללמוד באחת משתי האוניברסיטאות, ולבצע את הרישום בהתאם.
באוניברסיטה העברית – מחירים א' ו-ב', מקרו כלכלה א', מבוא לאקונומטריקה, אלגברה ליניארית לכלכלנים ומתמטיקה מתקדמת לכלכלנים.
באוניברסיטת תל-אביב – מיקרו 1, 2, 3, מקרו א', מבוא לאקונומטריקה ושיטות מתמטיות בכלכלה.
ועדת הקבלה תשקול מתן פטור מלימודי השלמה, לרבות מקורסי המתמטיקה, לתלמידים בעלי הישגים גבוהים בתחומי הלימוד מתמטיקה, פיסיקה, מדעי המחשב ותחומים דומים.
הרשמה לתוכנית :
המועמדים מתבקשים להירשם ללימודי המוסמך באמצעות הרישום המקוון, ובמקביל לשלוח את המסמכים המפורטים להלן לגב' סיוון בכר sivanbach@savion.huji.ac.il במזכירות הפקולטה למדעי החברה.
המסמכים הדרושים:
1. גיליון ציונים מקורי של לימודי התואר הראשון.
2. אישור זכאות לתואר (במידה ועדיין אין אישור זכאות לתואר, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי עם ממוצע הקורסים עד כה).
3.מכתב המלצה מחבר סגל במוסד אקדמי (המכתב צריך להישלח על ידי חבר הסגל ישירות למזכירות) .
ההרשמה תסתיים בתאריך 31.07.2024
אופציית מעבר לתוכנית עיונית (לא מחקרית):
במהלך השנה השנייה ללימודים, קיימת אופציה לוותר על כתיבת עבודת הגמר (תזה) ולעבור לתוכנית עיונית.
תלמידים שיחליטו לא לכתוב עבודת גמר יוכלו לכתוב במקומה עבודה סמינריונית שתזכה אותם ב- 4 נ"ז.
תלמידים אלו ילמדו את הקורס עבודה סימנריניות למוסמך (57890) בהיקך של 4 נ"ז. תלמידים אלו לא ילמדו את הקורס סמינריון למוסמך מחקרי (ואם למדו אותו, הוא לא ייכלל במניין נקודות הזכות הנדרשות לתואר).
סה"כ היקף הלימודים עבור תלמדים אלו יהיה 42 נ"ז .
שקלול ציון הגמר למוסמך עבור תלמידים שיבחרו לא לכתוב עבודת גמר, יתבסס במלואו על הקורסים השונים והעבודה הסימינריונית .
♦ תוכנית בין-לאומית ללימודים מתקדמים בכלכלה ע"ש בוגן - תוכנית מוסמך ישיר לדוקטורט ולימודי דוקטורט (321)
♦ מידע כללי:
המחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית מציעה תוכנית בין-לאומית ללימודים מתקדמים לתלמידים מצטיינים במיוחד. מטרת התוכנית היא להקנות הכשרה ברמה גבוהה מאוד לקראת קריירה מחקרית באקדמיה או מחוצה לה. מספר המקומות בתוכנית מוגבל.
התוכנית מורכבת משתי שנות לימוד לתואר מוסמך וארבע שנות לימוד לדוקטורט. במסגרת התוכנית יוענקו מלגות שמטרתן לאפשר לתלמידי התוכנית להקדיש את מלוא זמנם ללימודים ולמחקר. המלגות תינתנה למשך שנתיים בלימודי המוסמך וארבע שנים בלימודי הדוקטורט. הענקת המלגות מותנית בהישגים בלימודים ובהתקדמות במחקר.
♦ מבנה התוכנית:
בשנת הלימודים הראשונה ייקחו התלמידים את כל קורסי החובה של תוכנית המוסמך המחקרי. בשנה השנייה ייקחו קורסי בחירה וייכתבו עבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי.
תלמידי התוכנית ישתתפו במשך כל שנות לימודיהם בתוכנית (מוסמך ודוקטורט) בסמינר המחלקתי ובאחת מהסדנאות. מצופה מתלמידי תוכנית בוגן להיות נוכחים בהרצאות המיוחדות הניתנות במחלקה (כולל הרצאת בוגן והרצאת בן פורת).
♦ תנאי קבלה:
יודגש כי הדרישות המפורטות להלן הן תנאי מינימום להגשת מועמדות. עמידה בתנאים אלה אינה מקנה זכות אוטומטית לקבלה ללימודים. הקבלה לתוכנית כפופה לאישור ועדת הקבלה.
רשאים להציג מועמדותם ללימודים בתוכנית זו -
בוגרי תואר ראשון בכלכלה מהארץ ומחו"ל :
- בעלי ציון ממוצע 87.5 לפחות בקורסי החובה המתקדמים באוניברסיטה העברית (תורת המחירים א' ו-ב', מקרו כלכלה א' ומבוא לאקונומטריקה) או קורסים מקבילים באוניברסיטאות אחרות.
- תלמידים אשר למדו את הקורסים אלגברה ליניארית לכלכלנים ומתמטיקה מתקדמת לכלכלנים באוניברסיטה העברית או קורסים מקבילים באוניברסיטאות אחרות וסיימו קורסים אלו בממוצע של 80 לפחות.
♦ הרשמה נוספת לתוכנית :
המועמדים מתבקשים להירשם ללימודי המוסמך באמצעות הרישום המקוון, ובמקביל לשלוח את המסמכים המפורטים להלן לסיוון בכר (sivanbach@savion.huji.ac.il) במזכירות הפקולטה למדעי החברה.
» המסמכים הדרושים:
2. גיליון ציונים מקורי של לימודי התואר הראשון
3. אישור זכאות לתואר (במידה ועדיין אין אישור זכאות לתואר, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי עם ממוצע הקורסים עד כה)
4. פטור קביל מאנגלית
5. קורות חיים
6. מכתב המלצה מחבר הסגל אקדמי (המכתב צריך להישלח על ידי חבר הסגל ישירות למזכירות ).
7. הצהרת כוונות (עד עמוד)
8. עותק של העבודה הסמינריונית שהוגשה במסגרת לימודי התואר הראשון, או טיוטה ראשונה של העבודה .
מועמדים שאינם בוגרי האוניברסיטה העברית מתבקשים לצרף:
9. סילבוסים של קורסי החובה
10. מידע רשמי על מיקומו של הסטודנט במוסד בו הוא למד (או על התפלגות הציונים במוסד)
סטודנטים מחו"ל מתבקשים להוסיף:
11. תוצאות מבחן GRE
ההרשמה תסתיים בתאריך 30.06.2024.
פרטי קשר:
יועץ מוסמך: פרופ' אסף זוסמן, טלפון: 02-5883124 asaf.zussman@mail.huji.ac.il
מזכירות המחלקה: טלפון: 02-5883066/7, diklas@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מוסמך מחקרי בכלכלה (תוכנית משותפת של האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת ת"א (337)
מידע כללי:
מטרת התוכנית היא להקנות לתלמידים מצטיינים ידע מעמיק בכלכלה ולהכשירם לעבודת מחקר באקדמיה, בשירות הציבורי או בסקטור הפרטי. התוכנית מהווה הכנה מצוינת להמשך הלימודים לדוקטורט.
שיתוף הפעולה בין האוניברסיטאות הינו בלימודים, אך לא בתעודה המוענקת -: למסיימי התוכנית יוענק תואר מוסמך מהאוניברסיטה אליה נרשמו ללימודים . את כל קורסי החובה ילמדו התלמידים במוסד אליו נרשמו. את קורסי הבחירה ניתן לבחור משתי האוניברסיטאות.
תנאי קבלה :
יודגש כי הדרישות המופרטות להלן הן תנאי מינמום להגשת מועמדות. עמידה בתנאים אלה אינה מקנה זכות אוטומטית לקבלה ללימודים. הקבלה לתוכנית כפופה לאישור ועדת הקבלה של המחלקה.
רשאים להציג מועמדותם ללימודי תואר שני מחקרי בכלכלה:
בוגרי תואר ראשון בכלכלה:
- ציון גמר בכלכלה של 87.5 לפחות.
- ציון ממוצע של 87.5 לפחות בקורסי החובה המתקדמים.
באוניברסיטה העברית :תורת המחירים באוניברסיטה העברית :א' ו-ב', מקרו כלכלה א' ומבוא לאקונומטריקה.
באוניברסיטת תל-אביב: מיקרו 1, 2, 3, מקרו א' ו-ב' ומבוא לאקונומטריקה .
במוסדות אחרים: הקורסים המקבילים לנ"ל.
במידה וקורסי החובה שנלמדו במוסדות אחרים אינם כוללים את כל הנושאים הנלמדים בקורסי החובה באוניברסיטה העברית או באוניברסיטת תל-אביב, ייתכן כי תידרש השלמת הנושאים החסרים.
דרישות ידע קודם במתמטיקה: (אותן יש להשלים לפני תחילת לימודי המוסמך)
א. אלגברה ליניארית לכלכלנים .
ב. מתמטיקה מתקדמת לכלכלנים .
בשני הקורסים הנ"ל נדרש ציון ממוצע של 80 לפחות .
אלטרנטיבית, תלמידים יכולים לקחת את הקורס שיטות מתמטיות בכלכלה, המכסה את החומר בשני הקורסים לעיל וניתן בחופשת הקיץ. הציון הנדרש בקורס זה הוא 80 לפחות .
בוגרי מוסדות אחרים יידרשו להציג סילבוסים המעידים על לקיחת קורסים מקבילים במוסדות אלו. תלמיד הפטור מאחד מקורסי המתמטיקה על סמך לימודים של קורס מקביל במוסד אחר, יידרש לציון של 80 לפחות בקורס הנותר.
בוגרי תחומים אחרים :
- ציון גמר לתואר של 85 לפחות .
- בוגרי החוגים מתמטיקה, מדעי המחשב ופיסיקה - ציון גמר לתואר של 80 לפחות.
- יש לעמוד בדרישות ההשלמה (ראו להלן) ובדרישות במתמטיקה ובסטטיסטיקה ברמה ובהיקף הנלמדים בתואר ראשון בכלכלה, לרבות קורסי המתמטיקה המוזכרים לעיל. קבלת מועמדים שחסר להם הרקע המתמטי הנדרש תתאפשר בכפוף להחלטת ועדת הקבלה.
דרישות השלמה
מועמדים שאינם בוגרי תואר ראשון בכלכלה יידרשו ללימודי השלמה. סיום לימודי ההשלמה בציונים המפורטים לעיל הינו תנאי לקבלה ללימודי המוסמך. את קורסי ההשלמה יש ללמוד באחת משתי האוניברסיטאות, ולבצע את הרישום בהתאם.
באוניברסיטה העברית – מחירים א' ו-ב', מקרו כלכלה א', מבוא לאקונומטריקה, אלגברה ליניארית לכלכלנים ומתמטיקה מתקדמת לכלכלנים.
באוניברסיטת תל-אביב – מיקרו 1, 2, 3, מקרו א', מבוא לאקונומטריקה ושיטות מתמטיות בכלכלה.
ועדת הקבלה תשקול מתן פטור מלימודי השלמה, לרבות מקורסי המתמטיקה, לתלמידים בעלי הישגים גבוהים בתחומי הלימוד מתמטיקה, פיסיקה, מדעי המחשב ותחומים דומים.
הרשמה לתוכנית :
המועמדים מתבקשים להירשם ללימודי המוסמך באמצעות הרישום המקוון, ובמקביל לשלוח את המסמכים המפורטים להלן לגב' סיוון בכר sivanbach@savion.huji.ac.il במזכירות ה פקולטה למדעי החברה.
המסמכים הדרושים:
1. גיליון ציונים מקורי של לימודי התואר הראשון.
2. אישור זכאות לתואר (במידה ועדיין אין אישור זכאות לתואר, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי עם ממוצע הקורסים עד כה).
3.מכתב המלצה מחבר סגל במוסד אקדמי (המכתב צריך להישלח על ידי חבר הסגל ישירות למזכירות) .
ההרשמה תסתיים בתאריך 31.07.2024
אופציית מעבר לתוכנית עיונית (לא מחקרית):
במהלך השנה השנייה ללימודים, קיימת אופציה לוותר על כתיבת עבודת הגמר (תזה) ולעבור לתוכנית עיונית.
תלמידים שיחליטו לא לכתוב עבודת גמר יוכלו לכתוב במקומה עבודה סמינריונית שתזכה אותם ב- 4 נ"ז .
תלמידים אלו ילמדו את הקורס עבודה סימנריניות למוסמך (57890) בהיקך של 4 נ"ז . תלמידים אלו לא ילמדו את הקורס סמינריון למוסמך מחקרי (ואם למדו אותו, הוא לא ייכלל במניין נקודות הזכות הנדרשות לתואר).
סה"כ היקף הלימודים עבור תלמדים אלו יהיה 42 נ"ז .
שקלול ציון הגמר למוסמך עבור תלמידים שיבחרו לא לכתוב עבודת גמר, יתבסס במלואו על הקורסים השונים והעבודה הסימינריונית .
טרת התוכנית היא להקנות לתלמידים מצטיינים ידע מעמיק בכלכלה ולהכשירם לעבודת המחקר באקדמיה, בשירות הציבורי או בסקטור הפרטי.התוכנית מהווה הכנה מצוינת להמשך הלימודים לדוקרטורט.
שיתוף פעולה בין האוניברסיטה הינו בלימודים, אך לא בתעודה המוענקת :למסיימי התוכנית יוענק תואר מוסמך מהאוניברסיטה אליה נרשמו ללימודים .את כל קורסים החובה ילמדו התלמידים במוסד אליו נרשמו. את קורסי הבחירה ניתן לבחור משתי האוניברסיטאות.
פרטי קשר:
יועץ מוסמך: פרופ' אסף זוסמן, טלפון: 02-5883124 asaf.zussman@mail.huji.ac.il
מזכירות המחלקה: טל' 02-5883066/7 או בדוא"ל: diklas@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
אירופה היא "השכן ממול" של ישראל. ההיסטוריה של ישראל שזורה בזו של אירופה, וגם כיום אנו חולקים קשרים תרבותיים, כלכליים ופוליטיים, ערכי דמוקרטיה וקשרי מדע.
התוכנית מיועדת לתלמידים המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם על אירופה ועל האיחוד האירופי.
התוכנית מקנה ידע תיאורטי ומיומנויות מעשיות המסייעות לבוגרינו להשתלב במוסדות ממשלתיים וציבוריים, בארגונים פרטיים, בשירות החוץ, בנציגויות של מדינות אירופה בישראל ובמוסדות תרבות.
אנו מאמינים כי כדי ללמוד על אירופה יש לראות את הדברים מקרוב, לכן משולבים בתוכנית:
- סיורים לימודיים מסובסדים באירופה
- סימולציה של דיונים במוסדות האיחוד האירופי
- תוכניות התמחות בישראל ובאוסטריה
- מלגות ללימודי סמסטר בחו"ל
- שילוב תלמידים בקבוצות מחקר ובכנסים בינלאומיים
- מלגות ללימודי שפה בחו"ל
- קורסים אינטנסיביים עם מרצים מחו"ל
התכנית מציעה מלגות שכר לימוד ומלגות הצטיינות.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג .
הרשמה נוספת לחוג:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במייל sivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
- סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים
- פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית
- תוכנית זו מיועדת לבוגרי כל המוסדות להשכלה גבוהה המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה, שציון הגמר שלהם הוא 80 לפחות.
- הקבלה ללימודים היא למסלול העיוני(ללא תזה). בשנה ב' ניתן לעבור מהמסלול העיוני למסלול המחקרי (עם תזה)בתנאי שנלמדו קורסי מוסמך בהיקף של לפחות 50% מהנ"ז לתואר בציון ממוצע של 90 לפחות, כולל עבודה סמינריונית בקורס חובת-בחירה בציון 90 לפחות.
- מועמדים עם ציון סופי לתואר בוגר 90 ומעלה, ועם עבודות סימינריות בציון 90 ומעלה, יוכלו להתקבל ישירות למסלול המחקרי בשנה א'.המשך הלימודים במסלול המחקרי בשנה ב' מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר ב' של שנה א' לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
פרטי קשר:
מנהל פורום אירופה באוניברסיטה העברית: פרופ' נועם שובל.
מזכירות הפורום אירופה: חדר 42604, בניין הפקולטה למדעי הרוח טלפון: 02-5883286 דוא"ל: mseuro@mail.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
תוכנית בינלאומית יחודית ללימודי מוסמך הנלמדת באנגלית.
מטרת התוכנית בלימודי גרמניה בת ימינו: פוליטיקה, חברה ותרבות, היא לתת לסטודנטים כלים ללימוד ולחקר תהליכים בני זמננו בחברה הגרמנית: תפקידה של גרמניה באיחוד האירופי ובאינטגרציה האירופית; תרומתה לתמורות גלובליות בכלכלה, בפוליטיקה, במדע ובטכנולוגיה; מקומה של גרמניה בחיי התרבות והאמנות העכשוויים; המבנה הפוליטי והחוקתי של הרפובליקה הפדרלית של גרמניה; מודל כלכלת השוק החברתי; בעיות בעקבות איחוד גרמניה בשנת 1989.
ידיעת השפה הגרמנית איננה מהווה תנאי מוקדם לקבלה לתכנית, אך כל הסטודנטים חייבים לעבור מבחן פטור בגרמנית או קורס גרמנית למתקדמים כתנאי לקבלת התואר.
רוב הלימודים בחוג נלמדים בשפה האנגלית. קיימים מספר קורסים גם בשפה העברית.
התוכנית מציעה:
- מלגות מחיה למצטיינים
- תוכניות התמחות בארץ ובחו"ל
- סיורים לימודיים מסובסדים באירופה
- מלגות ללימודי שפה בחו"ל
- מלגות ללימודי סמסטר בחו"ל
- סימולציה של דיונים במוסדות האיחוד האירופי
- שילוב תלמידים בקבוצות מחקר ובכנסים בינלאומיים
הלימודים כוללים קורסים הניתנים על ידי מרצים מהאוניברסיטה העברית, קורסים אינטנסיביים עם מומחים מחו"ל, סדנאות סימולציה וסיורים בגרמניה. התכנית מעודדת השתתפות בכנסים, ותומכת בהוצאה לאור של מחקרי סטודנטים.
הלימודים מתקיימים במסלול מחקרי ובמסלול עיוני.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
מבנה התוכנית:
תוכנית הלימודים נמשכת שנתיים, ומורכבת מחמישה תחומי התמחות:
- פוליטיקה וכלכלה
- משפט ויחסים בינלאומיים
- גיאוגרפיה ולימודים עירוניים
- היסטוריה וסוציולוגיה
- סִפרות, פילוסופיה, תרבות ואמנות
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
- בעלי תואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.
- פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
- תוכנית זו מיועדת לבוגרי כל המוסדות להשכלה גבוהה המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה, שציון הגמר שלהם הוא 80.
- הקבלה ללימודים היא למסלול העיוני (ללא תזה) . בשנה ב' ניתן לעבור מהמסלול העיוני למסלול המחקרי (עם תזה) בתנאי שנלמדו קורסי מוסמך בהיקף של לפחות 50% מהנ"ז לתואר בציון ממוצע של 90 לפחות, כולל עבודה סמינריונית בקורס חובת-בחירה בציון 90 לפחות.
- מועמדים עם ציון סופי לתואר בוגר 90 ומעלה , עם עבודות סמינריוניות בציון 90 ומעלה , יוכלו להתקבל ישירות למסלול המחקרי בשנה א'. המשך הלימודים במסלול המחקרי בשנה ב' מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר ב' של שנה א' לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני .
פרטי קשר:
ראש המרכז ללימודים גרמניים: פרופ' נועם שובל.
מזכירות פורום אירופה: חדר 42604 , בניין הפקולטה למדעי הרוח, טלפון: 02-5883286 , דוא"ל: mseuro@mail.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
התוכנית לתואר שני במגדר ומגוון עוסקת במקומן של זהויות וקטגוריות מגדריות וקבוצתיות בפסיכולוגיה של הפרט, ביחסים בין קבוצתיים, ובמרחבים חברתיים, מקצועיים ואקדמיים מתוך דגש על צדק חברתי, זכויות ושוויון זכויות, תיאוריות פמיניסטיות וגישות ביקורתיות ליחסי רוב מיעוט.
בין הנושאים שנלמדים בתוכנית:
» פסיכולוגיה וזהויות מגדריות וקבוצתיות
» רב תרבותיות - אתגרים ודילמות
» מגדר, מיניות ופסיכונאליזה
» תיאוריות פמינסטיות ושיטות מחקר פמיניסטי-ביקורתי
» מנהיגות, יצירתיות ומיומנויות תקשורת בסביבות הטרוגניות
» דיאלוג, הכרה ויחסי כוח
» גבריות ונשיות בראי תיאוריות קוויריות
» מגדר, מין ומה שביניהם
» מגדר וזהויות קבוצתיות בעולם הדיגיטלי, בקולנוע ובספרות
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024
תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הרשמה נוספת לחוג:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במייל sivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
למועמדים אשר עומדים בתנאי הקבלה, ייקבע ראיון אישי מול מזכירות התכנית.
מבנה התכנית:
לימודי חובה 16-17 נ"ז
קורסי בחירה 11-12 נ"ז
שתי עבודות סמינריוניות 8 נ"ז
סה"כ 36 נ"ז
תנאי קבלה:
1. תנאי קבלה ייחודיים לפקולטה למדעי החברה
2. סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.
3. פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
4. הקבלה לתכנית הינה על סמך לימודים לתואר ראשון בתחומים שונים ללא צורך בהשלמות - ציון סופי תואר ראשון בציון 80 ומעלה.
פרטי קשר:
ראש התכנית: פרופ' מיכל פרנקל ,המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה michal.frenkel1@mail.huji.ac.il
רכזת התכנית: מאיה גונן lafer@mail.huji.ac.il , טלפון :02-5880371
קבלת קהל: א'-ה' בשעות 9:00 - 14:00
פרטים נוספים
רוצה להשפיע? להוביל שינוי? מקומך עמנו!
תואר שני במדיניות ציבורית - מגמת מנהיגות (סמל מגמה 823):
תכנית מנהיגות הינה תכנית יוקרתית, איכותית וייחודית מסוגה. התכנית מותאמת במיוחד לאתגרים ולצרכים הייחודיים של מנהלות ומנהלים במגזר הציבורי והשלישי בישראל, בדרגי ביניים ומעלה, המעוניינים ללמוד איך בונים ומעצבים מדיניות בישראל ומחפשים להתקדם כמנהלים וכמנהיגים במגזר הציבורי.
התכנית מתמקדת בפיתוח דרכי חשיבה, בחיבור בין תיאוריה ופרקטיקה, מעניקה שפה מקצועית להובלת מדיניות ומטפחת מנהיגות בקרב משתתפיה. תכני התכנית מבוססים על היכולת להתמודד עם מורכבויות ולבחון בעיות ופתרונות ממספר נקודות מבט, וכן ביכולת ליישם רעיונות מופשטים בהקשרים קונקרטיים.
הסטודנטים בתוכנית נבחרים בקפידה ולומדים במסגרת קטנה ואיכותית, המדגישה עבודת צוות ולמידת עמיתים, המבוססת על הידע והניסיון שמביאים עמם העמיתים, מתוך הנחה שחיבור הכוחות והיתרונות היחסיים שלהם יהווה מכפיל כוח. בין משתתפי התכנית נוצרת רשת חברתית חזקה וענפה המהווה תמיכה ומסייעת להם בתפקידיהם השונים בהווה ובעתיד.
בית ספר פדרמן למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית בירושלים (קמפוס הר הצופים), משלב מחקר בין-תחומי עם לימודים לתואר ושואף לתרום להעשרה ולהכשרה מקצועית של הסגל הבכיר בשירות המדינה, בשלטון המקומי ובגופים ציבוריים. משימתו העיקרית היא להקנות ללומדים בו את כלי החשיבה והניתוח הדרושים להשתתפות אפקטיבית בתהליך של פתרון בעיות ציבוריות.
בתכנית מלמדים מיטב המרצים המובילים בארץ בתחומי המדיניות הציבורית, בעלי ניסיון ורקע עשיר במחקר ובעשייה ציבורית בישראל ובעולם. המרצים עוסקים בתחומים מדיסציפלינות מגוונות; מדע המדינה, כלכלה, מנהל ציבורי, משפטים, תקשורת, פסיכולוגיה ועוד.
לפרטים נוספים ולהרשמה בדוא"ל: adminpp@savion.huji.ac.il / exmpp@savion.huji.ac.il
טלפון: 02-5881934/2248
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 19.09.2024
רישום לאחר מועד זה הינו על בסיס מקום פנוי ועל ידי פנייה ישירה למחלקה: exmpp@savion.huji.ac.il
תנאי קבלה לתכנית:
תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה
- ממוצע ציונים של 80 ומעלה בתואר הראשון המוכר ע"י המל"ג.
- ניסיון ניהולי או מקצועי (מצטבר) של 5 שנים לפחות במגזר הציבורי בדרגי ביניים ומעלה.
- הגשת תיק מועמדות לפי המפורט באתר התכנית: https://public-policy.huji.ac.il/masters-leadership-program.
- ועדת קבלה ובמידת הצורך ראיון אישי.
- פטור באנגלית ממוסד המוכר ע"י המל"ג.
טפסים למילוי:
פרטי קשר:
מזכירות התכנית בטל' 02-5881934 או בדוא"ל exmpp@savion.huji.ac.il
להשארת הודעה: מזכירות בי"ס למדיניות ציבורית 02-5881533
פרטים נוספים
רוצה להשפיע? להוביל שינוי? מקומך עמנו!
אנו מזמינים אותך להצטרף לתכנית איכותית, מובילה ופורצת דרך לתואר שני במדיניות ציבורית, במסגרת תכנית המצטיינים. תכנית המצטיינים ללימודי מוסמך במדיניות ציבורית מיועדת לסטודנטים בעלי תואר ראשון לפחות מכל החוגים והפקולטות, בעלי יכולות אנאליטיות בולטות ופוטנציאל מנהיגות, המבקשים לרכוש כלי חשיבה, מחקר וניתוח הדרושים לעיסוק מקצועי ברמה גבוהה במדיניות ציבורית.
תואר שני במדיניות ציבורית - תכנית המצטיינים: תכנית זו מיועדת לבוגרות ולבוגרי תואר ראשון מצטיינים מכל החוגים והפקולטות, הרואים את עתידם כמשרתי ציבור והמבקשים לרכוש כלי חשיבה במחקר ובניתוח מדיניות לעיצוב והובלת שינוי במגזר הציבורי. למידע נוסף
מטרת התכנית:
תכנית המצטיינים ללימודי מוסמך במדיניות ציבורית שואפת לתרום לעיצוב המנהיגות הציבורית בישראל ולטיפוחה כקבוצה רחבת אופקים, אחראית ויוצרת.
תכנית הלימודים הינה רב-תחומית ובמרכזה לימודי "ליבה" שמטרתם להקנות את הרקע המושגי והרעיוני הדרוש לעיסוק מקצועי ברמה גבוהה במדיניות ציבורית ולהתפתחות מקצועית מתמדת.
התכנית מכשירה את העתודה הניהולית והמקצועית של המגזר הציבורי, השלטון המקומי, הגופים הציבוריים האחרים והמגזר השלישי.
תכנית הלימודים שואפת להקנות לסטודנטים את היכולת לבחון בעיות ופתרונות ממספר נקודות מבט, ואת היכולת ליישם רעיונות מופשטים בהקשרים קונקרטיים. לצורך הגשמת המטרות ניתן דגש מיוחד על לימודים המשלבים את בסיסן התיאורטי של דיסציפלינות מרכזיות לצד עיסוק בנקודות ההשקה שבין הדיסציפלינות, ועל עידוד ופיתוח של יוזמה ושל יצירתיות.
מסלול מואץ במדיניות ציבורית
התכנית מיועדת לתלמידי בוגר מצטיינים אשר ילמדו במקביל ללימודי תואר בוגר קורסי מוסמך במדיניות ציבורית.
התכנית תאפשר למתקבלים להשלים תואר ראשון ושני בארבע שנים. למידע נוסף באתר ביה"ס
פרטים במזכירות ביה"ס ofrac@savion.huji.ac.il
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 01.08.2024
תנאי קבלה לתכנית:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
תואר ראשון מכל החוגים בהצטיינות, המלצות אקדמיות או מקצועיות, פעילות אקדמית/ציבורית. העומדים בתנאי הסף יוזמנו לריאיון אישי.
הרשמה נוספת בביה"ס:
על המועמדים להירשם במזכירות ביה"ס למדיניות ציבורית, במקביל, ירשמו גם במנהל תלמידים. יש לשלוח גיליון ציונים מקורי למזכירות ביה"ס ולפקולטה למדעי החברה.
טפסים למילוי:
מלגות:
לנרשמים* הראשונים תוענק מלגה בסך 3,000 ₪.
*נרשמים הם מועמדים אשר אישרו את השתתפותם בכתב לאחר שקיבלו אישור קבלה לתכנית, אשר שילמו מקדמת שכ"ל וכן החלו את לימודיהם בשנה א' בתכנית.
פרטי קשר:
מדיניות ציבורית: טל' 02-5880048 או בדוא"ל ofrac@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
רוצה להשפיע? להוביל שינוי? מקומך עמנו!
אנו מזמינים אותך להצטרף לתכנית איכותית, מובילה ופורצת דרך לתואר שני במדיניות ציבורית ותכנון עירוני. תואר שני ל לימודי מוסמך במדיניות ציבורית ותכנון עירוני מיועדת לסטודנטים בעלי תואר ראשון לפחות מכל החוגים והפקולטות, בעלי יכולות אנאליטיות בולטות ופוטנציאל מנהיגות, המבקשים לרכוש כלי חשיבה, מחקר וניתוח הדרושים לעיסוק מקצועי ברמה גבוהה במדיניות ציבורית.
תואר שני במדיניות ציבורית ותכנון עירוני: תכנית זו מיועדת לבוגרות ולבוגרי תואר ראשון מצטיינים מכל החוגים והפקולטות, הרואים את עתידם כמשרתי ציבור והמבקשים לרכוש כלי חשיבה בתכנון עירוני ובניתוח מדיניות לעיצוב והובלת שינוי במגזר הציבורי. למידע נוסף באתר ביה"ס
מטרת התכנית:
להכשיר בוגרות ובוגרים השואפים לעסוק במדיניות ציבורית, ממשל ותכנון אשר יפעלו במערכות מינהל ותכנון ברמה הלאומית, האזורית והמקומיות. התוכנית מיועדת לבוגרות ובוגרי תואר ראשון במגוון דיסציפלינות אשר מבקשים לשלב את ההתמחות בתכנון עירוני ואזורי עם תואר שני במדיניות ציבורית וממשל. התכנית מתאימה לסטודנטים וסטודנטיות מצטיינים בתחילת הקריירה.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 01.08.2024
תנאי קבלה לתכנית:
תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה
תואר ראשון מכל החוגים בהצטיינות, המלצות אקדמיות או מקצועיות, פעילות אקדמית/ציבורית. העומדים בתנאי הסף יוזמנו לריאיון אישי.
הרשמה נוספת בביה"ס:
על המועמדים להירשם במזכירות ביה"ס למדיניות ציבורית, במקביל, ירשמו גם במנהל תלמידים. יש לשלוח גיליון ציונים מקורי למזכירות ביה"ס ול פקולטה למדעי החברה.
טפסים למילוי:
פרטי קשר:
מדיניות ציבורית: טל' 02-5881533 או בדוא"ל ofrac@savion.huji.ac.il
המכון ללימודים עירוניים ואזוריים: טל' 02-5883367 או בדוא"ל doritb@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
לימודי המוסמך במחלקה מקנים לסטודנטים כלים מתקדמים למחקר בדיסציפלינה של מדע המדינה ומכשירים אותם לעבודה בתפקידי מחקר, תכנון וארגון במוסדות מדע ובמוסדות ציבור אחרים. הלימודים מאפשרים התמחות באחד מהתת-תחומיה הרבים של מדע המדינה. תלמידים שלא למדו תואר ראשון במדע המדינה יידרשו להשלמות.
המסלול המחקרי מיועד לתלמידים המעוניינים להמשיך את לימודיהם במסלול האקדמי ולהפוך לחוקרים בתחום מדע המדינה ולתלמידים המתכננים קריירה בתפקידי מחקר מגוונים בנושאי פוליטיקה וממשל במוסדות ציבוריים ופרטיים. הלימודים במסלול זה פרושים על פני מספר ימים בשבוע. במסגרת התואר יכתבו הסטודנטים עבודת תזה. סטודנטים שיסיימו תואר מחקרי יוכלו להגיש מועמדות ללימודי דוקטורט במחלקה.
המסלול העיוני מיועד לתלמידים המעוניינים להרחיב את היעד שלהם בנושאים הקשורים לחקר הפוליטיקה, ובמיוחד לתלמידים השוקלים קריירה עתידית בזירה בפוליטיקה, במנהל הציבורי, בהוראה או בכל תחום אחר שיש לו נגיעה לסוגיות הפוליטיות.
הלימודים במסלול זה מרוכזים ביום אחד בשבוע (קורסי השלמה במידה ונדרשים, ניתנים בימים אחרים).
תיאור התכנית:
במסגרת התואר השני במחלקה ישנן מספר תכניות ומגמות המפורטות בהמשך. רוב המגמות פתוחות ללימוד הן במסלול המחקרי והן במסלול העיוני. יש לשים לב להליכי ותנאי הקבלה בכל מגמה.
מסלול מחקרי:
הלימודים לתואר שני במסלול זה פרושים על פני מספר ימים בשבוע ומורכבים מקורסי חובה, קורסים מתכנית תל"ם, סמינר וקורסי בחירה. במסגרת התואר יכתבו הסטודנטים עבודת תזה. סטודנטים שיסיימו תואר מחקרי יוכלו להגיש מועמדות לדוקטורט במחלקה בהתאם לתנאים המפורטים באתר לתלמידי המחקר ובאתר המחלקה. אפשר ללמוד תואר שני מחקרי עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה (במגמה לתקשורת פוליטית, במגמה למחשבה פוליטית, במגמת לפוליטיקה וחברה במזה"ת ובמגמה למשפט, ממשל וחברה). הפירוט על כל מגמה מופיע בידיעון זה בנפרד. יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.
אפשר ללמוד תואר שני מחקרי עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה:
תכנית גלזר-מודי ללימודים מתקדמים במדע המדינה (מסלול מחקרי בלבד) (סמל חוג 311)
מוסמך כללי במדע המדינה (סמל חוג 311)
המגמה לפוליטיקה וחברה במזרח התיכון (סמל חוג 418)
המגמה למחשבה פוליטית (סמל חוג 828)
מגמת משפט, ממשל וחברה (סמל חוג 829)
הפירוט על כל מגמה מופיע בקישורים שצוינו לעיל. יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.
מסלול עיוני:
במסלול זה בדרך כלל הלימודים מתרכזים ביום אחד בשבוע, למעט קורסי ההשלמה. הלימודים מורכבים משני קורסי חובה, קורסי בחירה וסמינרים.
אפשר ללמוד תואר שני עיוני עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה - הפירוט על כל מגמה מופיע בקישורים שצוינו תחת "מסלול מחקרי" למעט תכנית תל"ם. יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים למסלולים המחקריים בתאריך 16.05.2024
ולמסלול העיוני בתאריך 15.10.24
למסלול העיוני תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הנחיות לרישום:
בנוסף ובמקביל להרשמה באתר האוניברסיטה, יש למלא טופס רישום פנימי ולצרף את המסמכים הנדרשים ולהעבירם לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במיילsivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
למסלול המחקרי: לבעלי תואר בוגר במדע המדינה בציון 87 לפחות או בציון 87 לפחות בתואר בוגר אחר וממוצע של 85 לפחות בקורסי ההשלמה. המתאימים יזומנו לראיון.
למסלול העיוני: תואר בוגר במדע המדינה בציון 80 לפחות או בציון של 80 לפחות בתואר בוגר אחר וממוצע של 80 לפחות בקורסי ההשלמה. למקדימים להירשם תתכן אפשרות למבחני פטור בחלק מקורסי ההשלמה.
לתכנית תל"ם (מסלול מחקרי בלבד): תואר בוגר במדע המדינה או בחוג אחר בממוצע 90 לפחות. המועמדים המתאימים יזומנו לראיון.
פרטי קשר:
יועץ לתואר מוסמך: ד"ר יפתח אלעזר yiftah.elazar@mail.huji.ac.il
מנהלנית מוסמך במחלקה למדע המדינה: גב' הילה סימון hilasi@savion.huji.ac.il
מידע נוסף ניתן לקבל במזכירות המחלקה בטלפון: 02-5883060 או 02-5882797
פרטים נוספים
מידע כללי:
אתר החוג
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 31.05.2024.
ועדת הקבלה תתכנס עם סיום ההרשמה ותשובות יישלחו למועמדים עד סןף חודש יוני.
מבנה התכנית:
התוכנית בשנתה הראשונה נותנת את היסודות הנדרשים בסטטיסטיקה, מתמטיקה וחישוביות. בשנה השנייה נלמדים קורסים מתקדמים במדע הנתונים ובמקביל הסטודנטים יכולים להעשיר את השכלתם בקורסי בחירה מגוונים מדיסציפלינות שונות. השנה השנייה כוללת גם פרויקט בו הסטודנטים מתנסים בעבודה עם נתונים שמקורם בתעשייה או בייעוץ לחוקרים מתחומי ידע שונים.הסטונדטים יתחילו את התוכנית במסלול הלא מחקרי ויוכלו לעבור לתואר מחקרי ולעבוד על מחקרם במידה ומצאו מנחה מבין אנשי הסגל.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
תנאי הקבלה לתוכנית דורשים רקע בקורסים מתמטיים ובקורסים חישוביים. תוגדר תוכנית השלמות
לסטודנטים העומדים חלקית בדרישות הקבלה. יתקבלו לתוכנית בעלי תואר ראשון בציון 80 לפחות בו הושג ציון של 75 לפחות בכל אחד מהקורסים הבאים (הקורסים המפורטים ניתנים במחלקה לסטטיסטיקה ומדע הנתונים באוניברסיטה העברית. יאושרו קורסים חליפיים להם ממחלקות או מוסדות אחרים). ממוצע הקורסים שברשימה צריך גם הוא לעמוד על ציון 80 לפחות:
- חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי א (52112)
- חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי ב (52113)
- יסודות ההסתברות (52220)
- עקרונות ויישומים בניתוח סטטיסטי (52221)
- מבוא לתכנות (52304)
- אלגברה א'- (52415)
- אלגברה ב'- (52416)
- רגרסיה ומודלים סטטיסטיים (52571)
- מבני נתונים ואלגוריתמים (52411)
ועדת הקבלה תדון בכל מועמד באופן פרטני, תשובות ימסרו בהתאם במהלך חודש יוני 2024.
הנחיות לרישום:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי ובנוסף את פירוט הקורסים ואת הטופס רישום פנימישל המחלקה לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במייל sivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
פרטי קשר
יועצי מוסמך: ד"ר אור צוק or.zuk@mail.huji.ac.il
מזכירות החוג: גב' קלייר פגיס, clarep@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
אודות המגמה:
המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית מציעה תואר מוסמך בפסיכולוגיה מחקרית. התכנית משלבת שלושה עקרונות. ראשית, היא מציעה הכשרה רחבה ומעמיקה הן בתחום התיאורטי והן בתחום המתודולוגי. שנית, היא מדגישה את הצורך באינטגרציה בין תחומים שונים של פסיכולוגיה, ומעודדת שיתופי פעולה וחשיפה לקשת מגוונת של תכנים. התלמידים יתקבלו ללימודים כלליים, ויגבשו את תחומי המחקר שלהם בהמשך לימודיהם. שלישית, בנוסף למגוון קורסים, התוכנית תשלב מערך של הדרכה קבוצתית ואישית שתלווה את הסטודנטים, תסייע להם בהתקדמותם ותעודד הישגים אקדמיים. מטרת התכנית היא להעניק לתלמידים ידע מתודולוגי, תיאורטי ומקצועי שיאפשר להם להפוך לחוקרי העתיד המובילים בתחומם.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 31.05.2024
סדרי הרשמה:
סדרי ההרשמה מפורטים באתר המחלקה
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה.
החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.
פרטי קשר:
ראש המגמה: פרופ' מאיה תמיר, tamirm@mail.huji.ac.il
מזכירות המגמה: גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412 או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il
מידע כללי:
עליית החשיבות של נושאים סביבתיים בשיח המדיניות הישראלי, והצפי שהלחצים הסביבתיים ילכו ויחריפו כתוצאה מהמשך תהליכי הצמיחה וההצטופפות המאפיינים את ישראל, תהליכים גלובליים כגון משבר האקלים, מחייבים הכשרת מומחים בתחומי המדיניות והניהול הסביבתי אשר יוכלו להתמודד עם אתגרים סביבתיים מגוונים. התמודדות עם אתגרים אלו מחייבת עבודת צוות של מומחים מתחומים שונים, אשר במרכזה אנשי המדיניות והתכנון המעצבים את ההווה והעתיד הסביבתי של ישראל.
התכנית בניהול ומדיניות משאבי טבע וסביבה באה להכשיר מומחים בתחום המדיניות הסביבתית תוך מתן הכלים לעבודת צוות עם מומחים מהמדעים הניסויים ולהובלת צוותי מדיניות ותכנון. התכנית נכללת בין תכניות ביה"ס המתקדם ללימודי סביבה, שהוא בי"ס על-פקולטטי, המתמקד בקידום יחסי הגומלין בין דיסציפלינות במטרה להכשיר סטודנטים לעבודה ומחקר בצוותים רב-תחומיים בנושאי סביבה.
מבנה התכנית:
בתכנית הלימודים מספר רכיבים:
- הקניית מושגים ממדעי הטבע הנדרשים להבנת הבעיות הסביבתיות ולהובלת צוותים משותפים הכוללים חוקרים ומומחים מהמדעים הניסויים.
- הקניית בסיס איתן בתפיסות ובגישות להתמודדות עם סוגיות סביבה וניהול משאבי טבע.
- קורסים מתודיים שנועדו להקנות בסיס למחקר סביבתי במדעי החברה.
- הקניית כלי עבודה המשמשים בשדה המעש ובכלל זאת תרגול בכלי עבודה יישומיים.
את התכנית ניתן ללמוד הן לתואר מחקרי והן לתואר עיוני.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הרשמה נוספת בחוג:
המועמדים חייבים להירשם, בנוסף להרשמה באינטרנט גם באמצעות טופס רישום פנימי,
טופס זה יש לשלוח לגב' סיון בכר בדוא"ל: sivanbach@savion.huji.ac.il
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה.
סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.
פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
בשני המסלולים, מחקרי ועיוני, נדרש ציון ממוצע של 82 בלימודי התואר הראשון. בנוסף, יתקיים ריאיון אישי עם ראש התכנית. ייתכן ויידרשו קורסי השלמה בהתאם לרקע המועמדים.
פרטי קשר:
מזכירות המחלקה לגאוגרפיה: גב' מעיין מויאל - 02-5883017 ,maayanm@savion.huji.ac.il
מנהלת אדמיניסטרטיבית בבית הספר ללימודי סביבה: ליאורה חבר - 02-6586055, liorah@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
לימודי המוסמך מיועדים להקנות ידע מעמיק ורחב יותר בתחום התיאורטי ולהכשיר סטודנטים לקראת מחקר עצמאי בתחומי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה.
הלימודים מתקיימים במסלול המחקרי והמסלול העיוני. הלימודים נחלקים לקורסי חובה משותפים, המקנים ידע משותף לכל הסטודנטים במוסמך, ולקורסי חובה ובחירה בהתאם למגמה או ההתמחות.
תיאור התכנית:
המחלקה מציעה לתלמידים תואר כללי בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מחקרי ועיוני.
ישנה אפשרות לשלב במסגרת לימודי המוסמך אחת מהמגמות שיפורטו להלן, בחירת המגמה מביאה לידי ביטוי את תחום העניין העיקרי של התלמיד. בכל מגמה יידרש התלמיד לקורסי חובה ספציפיים למגמה, בשילוב קורסי בחירה מעשירים ומגוונים מכל המגמות.
להלן המגמות מהן ניתן לבחור:
מגמה לדמוגרפיה (סמל חוג 362)
מגמה בסוציולוגיה ובפיתוח ארגוני (סמל חוג 383)
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024
תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הרשמה נוספת לחוג:
בנוסף ובמקביל להרשמה באתר האוניברסיטה, יש למלא טופס רישום פנימי ולצרף את המסמכים הנדרשים ולהעבירם לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במייל sivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
מבנה התכנית:
לימודי אוכלוסייה הינו תחום רחב העוסק בגורמים ובהשלכות הכלכליות חברתיות ופוליטיות של שינויי אוכלוסייה. לימודי דמוגרפיה הינו תחום אינטרדספלינארי ביסודו. הדמוגרפים עוסקים בנושאים שונים ממוביליות חברתית עד מגדר ומשפחה. המגמה מעניקה לסטודנטים כלים לניתוח נתונים (בעיקר) כמותניים בהקשר של נושאים חברתיים. המגמה מציעה קורסים תיאורטיים ופרקטיים המכשירים את הסטודנט לעבוד עם מאגרי הנתונים.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
תואר בוגר בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בממוצע 85 לפחות.
בוגרי חוגים אחרים: מועמדותם תידון באופן פרטני, ובדרך כלל יחוייבו בלימודי השלמה, בהיקף שנת לימודים אחת או פחות. סטודנטים אלה חייבים להירשם ללימודי המוסמך בשנה העוקבת, לאחר שהשיגו ציון ממוצע של 85 לפחות בכל לימודי ההשלמה.
הקבלה לתואר מוסמך כפופה להחלטת ועדת הקבלה המחלקתית.
פרטי קשר:
יועץ המגמה: ד"ר יהודה גודמן yehuda.goodman1@mail.huji.ac.il
מזכירות המחלקה: גב' מורן קינן, 02-5883032 moranel@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
הלימודים לתואר מוסמך בסטטיסטיקה מיועדים להרחבה, העמקה והשלמת הידע הנרכש בתואר בוגר בסטטיסטיקה. הלימודים מכשירים את הסטודנטים לקראת מחקר עיוני ומעשי ולקראת יישום הסטטיסטיקה בשטחי מחקר ועבודה שונים.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024.
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
מבנה התכנית:
סוג תואר MSc
הלימודים בתוכנית מכוונים להכשיר סטטיסטיקאים להפעלה ולפיתוח של שיטות הסקה סטטיסטיות לצרכים מעשיים. הקורסים כוללים הן קורסים תיאורטיים להבנה עמוקה של מודלים הסתברותיים וסטטיסטיים והן קורסים יישומיים ללימוד שיטות חדשות לניתוח נתונים מורכבים. התוכנית כוללת בשנתה השניה קורס ייעוץ בו הסטודנטים מתנסים בעבודת ייעוץ עבור חוקרים מתחומי ידע שונים על בעיות סטטיסטיות אמיתיות. במהלך התואר הסטודנטים יוכלו ללמוד קורסי בחירה ממגוון תחומים שיעשירו את הידע וההתמחות שלהם בכיוונים שונים. סטודנטים העושים תואר מחקרי יתחילו לעבוד על המחקר, לאחר שמצאו מנחה מבין אנשי הסגל.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
בוגרי החוג לסטטיסטיקה - ציון של 80 לפחות בתואר בוגר בסטטיסטיקה. תנאי זה מהווה תנאי מינימום אך אינו מקנה זכות אוטומטית לקבלה.
בוגרי חוגים אחרים - רשאים להגיש מועמדות. יתקיים דיון אישי לגבי כל מועמד והקבלה תהיה מותנת בלימודי השלמה.
הנחיות לרישום:
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך בפקולטה למדעי החברה במייל sivanbach@savion.huji.ac.il
פרטי קשר:
יועץ מוסמך: פרופ' מיכה מנדל , micha.mandel@mail.huji.ac.il
מזכירות החוג: גב' קלייר פגיס, clarep@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
לימודי המוסמך בפסיכולוגיה מכוונים לעודד עיון ומחקר בתחום הפסיכולוגיה כמדע בסיסי, ומתן הכשרה ראשונית לקראת התמחות ביישום הפסיכולוגיה בתחומים שונים. מגוון התחומים בפסיכולוגיה בא לידי ביטוי בקורסים השונים ובמגמות השונות של לימודי המוסמך. לימודי המוסמך הם שמעניקים אפשרויות תעסוקה מקצועיות בטיפול וייעוץ (לאחר סיום ההתמחויות).
לימודי המוסמך בפסיכולוגיה מתקיימים במסלול המחקרי בלבד (עם עבודת גמר) ומכוונים לעודד עיון ומחקר בתחום הפסיכולוגיה כמדע בסיסי, ולתת הכשרה והכנה ראשונית לקראת התמחות ביישומי הפסיכולוגיה בתחומים שונים.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ובכל מגמה תסתיים במועד המפורט בקישורים מטה.
סדרי הרשמה:
סדרי ההרשמה מפורטים באתר המחלקה
מגמות בתואר המוסמך:
ניתן להירשם למגמה אחת בלבד מהמגמות המפורטות:
- פסיכולוגיה מחקרית (סמל חוג 300)
- המגמה לפסיכולוגיה קלינית (סמל חוג 306)
- המגמה לנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית (סמל חוג 367)
- פסיכולוגיה חינוכית-קלינית של הילד בשיתוף ביה"ס לחינוך (סמל חוג 239), לפרטים לגבי מגמה זו נא לפנות לטללית גנץ tlalitg@savion.huji.ac.il
הלימודים נמשכים שנתיים (במגמה לנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית משך הלימודים 3 שנים).
תנאי קבלה למוסמך:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם.
במסלול מוסמך בפסיכולוגיה מחקרית (סמל חוג 300), לא נדרש ציון מתא"ם.
כל תנאי הקבלה מפורטים ב אתר המחלקה
החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.
פרטי קשר -
מנהלנית הוראה ותלמידים לתארים מתקדמים : גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412 או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il
שנת השלמה למוסמך-
המסלול מיועד למעוניינים ללמוד תואר מוסמך בפסיכולוגיה מחקרית והינם בעלי תואר בוגר בתחום אחר שאינו פסיכולוגיה:
שנת ההשלמה אינה מיועדת לסטודנטים המעוניינים להירשם לתואר שני במגמות הקליניות .
כל המועמדים למסלול זה נדרשים לממוצע של 90 לפחות בלימודי בוגר במדעים העיוניים או לממוצע 85 לפחות במדעים הניסויים, בנוסף עליהם להציג אישור זכאות לתואר בוגר - לא ניתן לדון במועמד.ת כל עוד לא הסתיימו כל החובות לתואר .
מי שירצה להירשם להשלמות לאחר שלמד חלק מהקורסים באוניברסיטה הפתוחה, יוכל לבקש הכרה בקורסים מהפתוחה רק אם עמד בציון 90 ומעלה בכל אחד מהקורסים בהם הוא מבקש את ההכרה. ההכרה בקורסים תהיה רק עבור קורסים 1- 6 ב טבלת ההקבלות של אפיק המעבר מהפתוחה (הסטודנט יהיה פטור מהקורסים, ויצבור עבורם את מכסת הנקודות שאנחנו מעניקים סה"כ 19 נקודות זכות).
הגעה לרמת פטור באנגלית בהתאם לנהלי האוניברסיטה עד תום שנה א' בלימודיי ההכנה למוסמך.
מועד סיום הרשמה 30.09.2024
פרטי קשר-
מנהלנית הוראה ותלמידים לתארים מתקדמים :
גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412 או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
אודות המגמה:
הלימודים במגמה אורכים שנתיים וחצי ובסופם יוכלו הסטודנטים להתקבל להתמחות בפסיכולוגיה שיקומית עפ"י דרישות חוק הפסיכולוגיה בישראל.
המסלול משלב בין היבטים תיאורטיים ומושגיים של הנוירופסיכולוגיה לבין היבטים קליניים, אבחוניים וטיפוליים-שיקומיים של דיסציפלינה זו. השיעורים עוסקים במבנה המוח ותפקודו, ובתהליכים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים הקשורים למערכת העצבים בתפקודה התקין ובמצבים של פגיעות נוירולוגיות. הלומדים במגמה משתתפים בנוסף על כך בקורסי אבחון וטיפול במצבי פגיעה שונים ומתנסים בעבודה מעשית ברמות שונות, כולל פרקטיקום בשנים ב ו ג'.
במהלך הלימודים הסטודנטים מצטרפים גם לסטודנטים לרפואה למספר שבועות של לימוד והתנסות קלינית במחלקה הנוירולוגית בביה"ח "הדסה".
תכנית הלימודים במגמה לנוירופסיכולוגיה קלינית יישומית: הלימודים במסלול היישומי נמשכים שנתיים וחצי. הסמסטר האחרון ממוקד סביב עבודה מעשית בשדה (פרקטיקום). יש להשלים את כל קורסי החובה ולעמוד בלוח הזמנים לביצוע עבודת הגמר (כמפורט באתר המחלקה), לפני התחלת העבודה המעשית בשנה ג'. המגמה שומרת לעצמה את הזכות לא לאפשר לסטודנט שלא עמד בתנאים אלו ללמוד בשנה ג'.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 01.05.2024
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם בציון של 115 לפחות.
החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.
על סטודנטים שלא למדו בב"א את הקורס "יסודות הנוירופסיכולוגיה" (51404), חובה ללמוד בשנה א' קורס זה - הקורס לא ייחשב במניין נקודות הזכות. תיבדק אפשרות להעניק פטור מהקורס לסטודנטים שלמדו קורסים מקבילים.
פרטי קשר:
ראש המגמה הקלינית: ד"ר תמי פלג- פילובסקי tammy.pilowsky@gmail.com
מזכירות המגמה: גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412 או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il
אודות המגמה:
המגמה לפסיכולוגיה קלינית מקנה לסטודנטים תשתית עיונית ומעשית המאפשרת להם ללמוד ולהתפתח כמטפלים בעלי מחויבות, עניין והבנה בעבודה טיפולית מעשית ובתהליכים הנפשיים העומדים ביסודה.
תקוותנו היא שבוגרי המגמה, בהמשך דרכם המקצועית, יתרמו לקידום החשיבה והפרקטיקה בתחום. תכנית המגמה מעודדת את פיתוחם של הכישורים הנחוצים לכך. הקניית תשתית זו נעשית באמצעות שילוב בין עבודה מעשית אינטנסיבית עם הדרכה צמודה, לבין קורסים עיוניים המאפשרים למידת מיומנויות קליניות, התבוננות בתהליכים הנפשיים שביסוד העבודה הטיפולית, ורכישת כלים תיאורטיים ואמפיריים לחקירה. כמו-כן, תורמת לכך ההתנסות במחקר שעל הסטודנט לעבור במהלך לימודיו.
מייחדת את תכניתנו העובדה שהמחקר יכול להיות אמפירי (כמותי או נרטיבי) או תיאורטי וקליני.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 01.05.2024
למידע נוסף על החוג וסדרי ההרשמה
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם בציון של 120 לפחות.
החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.
פרטי קשר:
ראש המגמה הקלינית: פרופ' אוריה תשבי orya.tishby@mail.huji.ac.il
מזכירות המגמה: גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412 או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il
מידע כללי:
מטרת התכנית היא להכשיר מתכננים סביבתיים, המתמחים בשילוב היבטי סביבה ותכנון. מאחר שתכנון סביבתי מחייב התמודדות רב-תחומית עם מגוון רחב של סוגיות, התכנית תקנה לתלמידיה את היכולת לשתף פעולה עם מומחים מדיסציפלינות אחרות בתחום הסביבתי ולהוביל צוותים רב-תחומיים. התכנית גם תקנה כלים לניתוח והתמודדות עם אתגרים גלובליים כמו גם אלו הייחודיים לישראל.
התוכנית הינה משותפת למחלקה לגאוגרפיה, המכון ללימודים עירוניים ואזוריים, וביה"ס המתקדם ללימודי הסביבה.
תכנית הלימודים כוללת מסלול מחקרי ומסלול עיוני.
מבנה התכנית:
התכנית כוללת מספר רכיבים:
1. לימודי החובה של ביה"ס המתקדם ללימודי סביבה:
גישות למדיניות סביבתית במרחב, דיני סביבה, תכנון סביבתי גישות ושיטות, כלכלת משאבי טבע וסביבה, סדנא בין מקצועית לבעיות הסובב.
2. קורסי החובה בתחום התכנון העירוני והאזורי:
תיאוריות תכנון, מבוא לדיני תכנון ובניה, תכנון הלכה ומעשה או מבוא לכלכלת מקרקעין או עקרונות בעיצוב עירוני, סמינר מכוני, שני אולפנים בתכנון, שאחד מהם יהיה האולפן בתכנון סביבתי.
3. לימודי ליבה בתחום התכנון הסביבתי:
קורסים בנושאי תכנון שטחים פתוחים, תכנון תשתיות, תחבורה בת קיימא, וניהול סיכונים טבעיים.
4. קורסי בחירה בתכנון עירוני ואזורי ובתחומי הסביבה.
5. לימודי חובה מתודיים:
קורס מתקדם במערכות מידע גיאוגרפיות או חישה מרחוק וקורס שיטות מחקר למוסמך.
השלמת התואר חייבת לכלול 23 נ"ז בתכנון עירוני ואזורי – 19 נ"ז קורסים + 4 נ"ז ע"ס.
במסלול המחקרי התלמידים ידרשו לכתוב עבודה סמינריונית אחת בנושא תכנון, בעוד שבמסלול הלא-
מחקרי ידרשו לשתי עבודות סמינריוניות.
תלמידים החסרים את הרקע המתאים ידרשו ללימודי ההשלמה הבאים או לחלקם: מבוא למדעי הסביבה, מבוא למערכות מידע גיאוגרפיות (גיאואינפורמטיקה ב') קורס בסיס בסטטיסטיקה (סטטיסטיקה ב' או קורס מקביל)
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג .
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, בפקולטה למדעי החברה במייל sivanbach@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
סיום כל החובות לתואר "בוגר" עד 1 בדצמבר 2024.
פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
למסלול העיוני ציון של 82 לפחות בלימודי הבוגר, ולמסלול המחקרי ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר.
פרטי קשר:
גב' מעיין מויאל, 02-5883017, maayanm@savion.huji.ac.il
קיימות 4 מגמות כחלק מתכנית הלימודים לתואר שני בתקשורת ועיתונאות
מידע כללי:
הלימודים למוסמך במחלקה לתקשורת נועדו להקנות ידע מעמיק ונרחב בתחומים שונים של תקשורת.
הלימודים מרוכזים ביום אחד במהלך השבוע- יום ב'.
בשנה השנייה לתואר ניתן לבחור בין המסלול העיוני למסלול המחקרי, הכולל כתיבת עבודת גמר- תזה.
המסלול המחקרי מיועד לתלמידים המצטיינים במחקר, וביניהם תלמידים השוקלים להמשיך ללימודי דוקטורט. למסלול המחקרי יוכלו להתקבל תלמידים שממוצע הציונים שלהם הוא 90 לפחות
ובנוסף, ציון 90 לפחות בעבודה סמינריונית אשר יגישו במהלך שנה א' ומציאת מנחה .
תיאור התכנית:
בהרשמה ללימודי תואר שני בתקשורת, על התלמיד לבחור את המגמה אליה ירצה להירשם, בחירת המגמה מביאה לידי ביטוי את תחום העניין העיקרי של התלמיד. בכל מגמה יידרש התלמיד לקורסי חובה ספציפיים למגמה, בשילוב קורסי בחירה מעשירים ומגוונים מכל המגמות.
להלן המגמות מהן ניתן לבחור:
מגמת תקשורת רב תחומי (סמל חוג 323)
מגמת מדיה חזותיים (סמל חוג 354)
מגמת תקשורת פוליטית (סמל חוג 356)
מגמת אינטרנט ומדיה חדשים (סמל חוג 359)
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024.
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק במזכירות החוג.
הנחיות לרישום :
בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה ,יש לשלוח גיליון ציונים רשמי ובנוסף את פירוט הקורסים או את הטופס הפנימי לגב' סיון בכר ,רכזת מוסמך במייל sivanbach@savion.huji.ac.il עם העתק למזכירת תקשורת communic@savion.huji.ac.il
לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה .
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
ציון ממוצע של 85 לפחות בלימודי הבוגר,וכן על סמך הצהרת הכוונות , כפי שמופיע באתר המחלקה
מספר המקומות בתכנית מוגבל, ולכן יתקבלו הסטודנטים עם הציונים הגבוהים ביותר.
מועמדים בעלי תואר בוגר שציונם הממוצע מעל 83 ותנאי שהם בעלי ניסיון מוכח של שנתיים לפחות בתחום התקשורת, רשאים אף הם להגיש מועמדות לתואר שני.
מועמדים ללא תואר ראשון בתקשורת יחויבו בלימודי השלמה לפי שיקול דעתו של יועץ תואר שני .
תנאי המעבר מלימודי ההשלמה ללימודי המוסמך הוא השגת ציון ממוצע של 85 בלימודי השלמה ,וציון מינימלי של 80 בכל קורס. עם סיום כל לימודי ההשלמה ,יהיה על התלמיד/ה להירשם ללימודי "מוסמך" באתר האונברסיטה בהרשמה המקוונת (ולהגיש את המסמכים גם במזכירות הפקולטה למדעי החברה).
פרטי קשר:
יועץ לתואר שני: ד"ר ערן אמסלם eran.amsalem@mail.huji.ac.il
מנהלנית תואר מוסמך: ענבל לוין , 02-5883046, inballev@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים