• בריאות הציבור

    מידע כללי:

    בית-הספר מקיים לימודים ל תואר מוסמך בבריאות הציבור (MPH). משך הלימודים הוא שנתיים (יום לימודים אחד מרוכז בשבוע. בשנה א' ביום שלישי, ובשנה ב' ביום רביעי). בשנה א' הלימודים כוללים קורסים בסיסיים באפידמיולוגיה ושיטות מחקר, ביוסטטיסטיקה, ארגון ומינהל בשירותי בריאות הציבור, כלכלת בריאות, קידום בריאות ועוד. בשנה ב' ניתנים קורסים מתקדמים במגוון מקצועות המתחלקים למסלולים (מחקרי ועיוני) ולמגמות או התמחות (ראה פירוט בהמשך). הלימודים במסגרת ההתמחות כוללים גם קורסים מביה"ס המתקדם ללימודי הסביבה שיתקיימו מעבר ליום לימודים אחד.

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 30.07.2024. 

    תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    במקביל להרשמה באמצעות אתר ההרשמה של האוניברסיטה העברית (רישום מקוון), על כל מועמד לפתוח חשבון במערכת להרשמה לתארים מתקדמים (EKMD) על מנת להעביר את המסמכים הדרושים לצורך תהליך הקבלה לתכנית. זהו תנאי הכרחי להמשך טיפול בבקשת המועמד.

    לפרטים נוספים על תהליך הרישום ניתן להיכנס לאתר ביה"ס לבריאות הציבור או לפנות למזכירות תלמידים של בית-הספר לבריאות הציבור, בקמפוס עין-כרם, דרך המייל: noemiec@savion.huji.ac.il או בטל' 02-6757689.

     

    מבנה התכנית:

    עד סוף שנה א' יש לבחור במסלול לימודים (מחקרי /עיוני). תנאי קבלה למסלול מחקרי: ציון ממוצע של 85 לפחות בקורסי שנה א'.

    עד תחילת שנה ב' ללימודים על כל סטודנט לבחור במגמה/התמחות לפי הפירוט הבא:

    1. מגמת אפידמיולוגיה וביוסטטיסטיקה
    2. מגמת קידום בריאות
    3. מגמת מנהל וכלכלת בריאות
    4. התמחות בבריאות וסביבה (בשיתוף עם ביה"ס המתקדם ללימודי הסביבה, ניתן לבחור קורסים מהתמחות זו כבר בשנה א').

           

    תנאי קבלה:

    יכולים להגיש מועמדות בעלי ציון 80 לפחות ב תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר.

    פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

    קבלה ללימודים נקבעת רק על ידי ועדת קבלה.

     

    פרטי קשר:

    מזכירות לענייני הוראה ותלמידים, בטל' 02-6757689, או מייל: noemiec@savion.huji.ac.il

    פרטים נוספים
  • בריאות ציבור וטרינרית

    מידע כללי:

    תואר שני בבריאות ציבור וטרינרית (Master of Veterinary Public Health- MVPH) הינה תכנית לימודים משותפת לבית הספר לרפואה וטרינרית ע"ש קורט ובית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית ע"ש בראון שבפקולטה לרפואה.
    הצורך בתכנית נובע מהרצון לחיזוק הקשר בין הרופאים הווטרינרים, מערכת בריאות הציבור, ובריאות האוכלוסייה. בעלי חיים נמצאים בקרבתו של האדם אם כחיות מחמד, אם כמקור מזון ואם כשכנים הדרים בכפיפה אחת עמו. קרבה זו למרות שנושאת תועלת רבה לאדם, מהווה גם איום על בריאותו, בעיקר עקב הסכנה למעבר של מחוללי מחלה וזיהומים סביבתיים ומציבה אתגר מוסרי בכל הקשור לשמירה על רווחתם של בעלי-החיים.
    מתוקף הכשרתם, וטרינרים הם המתאימים ביותר למלא תפקידי מפתח בשמירה על בריאות הציבור ופיקוח על שרשרת יצור המזון מן החי. אולם, בשל היעדר הכשרה מספקת בבתי-הספר לרפואה הווטרינרית, הועלה הצורך בלימוד של עקרונות אלו באמצעות מומחים לבריאות הציבור.
    התכנית אשר הוקמה על מנת למלא צורך זה מיועדת לבוגרי לימודי רפואה וטרינרית בארץ ובעולם. מטרתה היא להקנות ידע באפידמיולוגיה, סטטיסטיקה, שיווק בריאות, ארגון ומנהל ותברואת מזון לרופאים וטרינרים. 
    משך התכנית – שנתיים. הלימודים יתקיימו יום אחד בשבוע (למעט קורסי השלמה), בשנת הלימודים הראשונה בקמפוס עין כרם בירושלים ובשנה השנייה בקמפוס ברחובות ו/או בית דגן.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-31.08.2024

    תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    מבנה התכנית:

    מסגרת התואר מחייבת לימודים של 31 נ"ז במסלול המחקרי (עם תזה) – קורסי חובה בלבד ו –41 נ"ז במסלול העיוני.

    היקף הלימודים לתואר מוסמך הינו לפחות 36 נ"ז כאשר במסלול עם תזה, לפחות שני שליש מהנ"ז לתואר (24 נ"ז לפחות) יינתנו בגין קורסים נלמדים סמינר/ים ומטלות לימודיות אחרות – על פי המפורט בחוג הלימוד.

    היקפה של התזה ישלים לסך של 36 נ"ז לפחות (ללא ציון מס' הנ"ז של התזה בגיליון הציונים וללא שקלול הציון עליה לפי הנקודות).

     

    תנאי הרשמה וקבלה:

    רשאים להגיש מועמדות - בעלי תואר דוקטור לרפואה וטרינרית ממוסד מוכר להשכלה גבוהה.

    על המועמד להציג אסמכתא כי למד קורס במחלות זואונוטיות ובמיקרוביולוגיה של מזון או קורסים בעלי תכנים המכסים את תכני הקורסים הללו כפי שהם נלמדים בבית הספר לרפואה וטרינרית ע"ש קורט. במידה ולא נלמדו נושאים אלו יהיה על הסטודנט ללמוד את הקורסים הללו כקורסי השלמה ללא תוספת נקודות זכות. קורסים אלו אינם מתקיימים ביום הלימודים של תואר ה- MVPH.

    בוגרי האוניברסיטה העברית, יש להירשם באתר האוניברסיטה

    בוגרי אוניברסיטאות ובעלי דיפלומות מחו"ל ירשמו באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל האוניברסיטה העברית, בניין גולדשמיט, הר הצופים 02-5881607.

    במקביל להרשמה לאוניברסיטה באינטרנט על כל המועמדים לפנות למזכירות בית הספר לרפואה וטרינרית למילוי שאלון מועמדות. מילוי שאלון זה הוא תנאי הכרחי להמשך טיפול במועמדות. ניתן להזמין את השאלון במזכירות לענייני הוראה של בית הספר לרפואה וטרינרית טל': 08-9489031 או באתר.

    לבקשה יש לצרף:

    1. תעודות המעידות על תואר דוקטור לרפואה וטרינרית
    2. גיליון ציונים מקורי וחתום ע"י מזכירות החוג או הפקולטה עם ציון סופי לתואר
    3. קורות חיים + תמונה
    4. דף נפרד המפרט את הסיבות לבחירת התכנית וכן פירוט על ניסיון רלוונטי (במידה ויש).

     

    בחירת מועמדים

    מספר המתקבלים למוסמך מוגבל בהתאם ליכולת הקליטה של החוג.  ביה"ס שומר לעצמו את הזכות לקיים בחינות קבלה מתאימות. ועדת קבלה תחליט סופית על קבלתם של המועמדים. תינתן עדיפות לבעלי ניסיון מעשי רלוונטי.

     

    פרטי קשר:

    עדיאל ברודמן - 08-9489031, adielbr@savion.huji.ac.il
    ביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, ת"ד 12 רחובות.

     

    פרטים נוספים
  • דוקטור ברוקחות קלינית

    מבנה התכנית:

    רוקחות קלינית הינה מומחיות במדע הבריאות שביטויה בישומם של עקרונות מדעיים מתחומי הפרמקולוגיה, טוקסיקולוגיה, פרמקוקינטיקה ופרמקותרפיה, על ידי רוקחים במסגרת הטיפול בחולים. התוכנית מסתמכת על ההכשרה המקצועית שניתנה במסגרת לימודי הבוגר ברוקחות המספקים את לימודי היסוד במדעי הטבע, מדעי הרוקחות והביו-רפואה. תכנית הקורסים מותאמת להכשיר את בוגרי התכנית לתפקידי ייעוץ, בקרה ומחקר בתחום השימוש בתרופות בבתי חולים ובקהילה. בוגרי התכנית שסיימו עד עתה השתלבו בעבודה בבתי החולים, בקופות החולים ובחברות הפארמה כרוקחים קליניים ומובילים את הטיפול התרופתי בחולה בכל המקומות בהם הם נמצאים.

    ​בתוכנית מושם דגש על לימודים תיאורטיים ומעשיים ברוקחות קלינית, ייעוץ בטיפול תרופתי למטופל ולצוות, וכן על הכשרת הרוקח הקליני לחשיבה מחקרית. לצורך כך התוכנית כוללת ביצוע מחקר ברמה של תואר שני בנושאים הקשורים בטיפול תרופתי.

    הלימודים נמשכים על פני 6  סמסטרים. בשנת הלימודים הראשונה והשנייה יינתנו קורסים בהיקף רחב (כולל מיומנויות בסיסיות ברוקחות קלינית, טוקסיקולוגיה מתקדמת של תרופות, הערכות כלכליות ברפואה, פרמקותרפיה מתקדמת, ביוסטטיסטיקה, קריאה ביקורתית של מאמרים רפואיים, מיומנויות בתקשורת בינאישית, ניסויים קליניים, סמינריון קליני ומדע הנתונים). בשנה הראשונה תתחיל התנסות ליד מיטת החולה באמצעות סבבים קליניים בבתי החולים (ילדים פסיכיאטריה וזיהומים) ובשנה השנייה תתקיים הוראה ליד מיטת החולה (כגון פנימית, קרדיולוגיה, נוירולוגיה ועוד, וכן טרטולוגיה קלינית) כשהמדריכים הם רוקחים קליניים או רופאים. בשנה השלישית בנוסף לסמינריון הקליני תתקיים התמחות בטיפול רוקחי בו הסטודנט יצטרך לבחור ולבצע התמחות בבתי החולים באחת המחלקות או מרפאות (כמו קרדיולוגיה, זיהומים, נפרולוגיה וכו׳) או בקהילה. כמו כן, במהלך הלימודים נדרשים הסטודנטים לבצע עבודת מחקר ברמה של תואר שני ולהגישה עוד סוף השנה השלישית.

     

     

     

    תנאי קבלה:

    התוכנית מסתמכת על ההכשרה המקצועית שניתנה במסגרת לימודי הבוגר ברוקחות (סה"כ 4 שנים - שלוש וחצי שנים פלוס סטאז' של כחצי שנה) המספקים את לימודי היסוד במדעי הטבע, מדעי הרוקחות והביו-רפואה ועל כן מוגבלת לבעלי תואר בוגר ברוקחות.
    סף הקבלה הוא ציון 85 בתואר בוגר במדעי הרוקחות, וכן בראיון קבלה. תנאי סף לקבלה הוא רישיון לעסוק ברוקחות בישראל.

    במידה והציון הממוצע בלימודי הבוגר יהיה מתחת ל 85 ויוחלט אחרי ריאיון הקבלה לקבל את המועמד/ת, הקבלה תהיה על תנאי, והמשך הלימודים יהיה בתנאי שממוצע הציונים בסמסטר א׳ של שנה א׳ יהיה 85 ומעלה.

     

    הליך הרשמה:

    יש להעלות את המסמכים הבאים לאתר הרישום של הפקולטה 

    • תעודת בוגר (למי שסיים את התואר)
    • תדפיס ציונים עדכני וחתום
    • קורות חיים
    • תמונת פספורט
    • צילום ת.ז. + ספח
    • רישיון רוקח משרד הבריאות

     

    »המועמדים העומדים בדרישות הקבלה לחוג יזומנו לראיון עומק מול סגל חברי התוכנית ולאחר הריאיון יוחלט האם לקבלם. (הראיונות לתוכנית מתקיימים סביב חודש יולי/ אוגוסט)

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה: 

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-30.06.2024. 

    תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    פרטי קשר:

    מנהל התכנית: פרופ' אילן מתוק ilan.matok@mail.huji.ac.il  

    מזכירות לימודים מתקדמים: הדר הודיס, טל:  02-6758617 או במייל: hadarho@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים:

    בסרטון המצורף

     

    פרטים נוספים
  • חינוך

    מידע כללי:

    הלימודים למוסמך מתמקדים בהיבטים העיוניים והמחקריים בתחומי החינוך השונים. מספר מגמות מכשירות בעלי מקצוע לתפקידי הדרכה, טיפול, ניהול וייעוץ במערכת החינוך.

    הלימודים למוסמך בחינוך מתקיימים במסלולים הבאים: מסלול עיוני ומסלול מחקרי (המעבר למסלול מחקרי יתבצע בשנה ב' ללימודים, למעט המגמה לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד). 

     

    מספר הפונים ללימודי מוסמך גדול ממספר הסטודנטים אותם ניתן לקבל, לפיכך, אין ציון הקבלה האוניברסיטאי המינימלי (ציון 80) מבטיח קבלה. יתקבלו מועמדים בעלי נתוני הקבלה הגבוהים ביותר.

    לאתר החוג

     

    בלימודי המוסמך מגמות התמחות:

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    הרשמה לכל המגמות תיפתח בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 31.10.2024 (או מאוחר יותר בכפוף למספר המקומות הפנויים)

    למעט:

    • פסיכולוגיה חינוכית ופסיכולוגיה קלינית של הילד - סיום הרשמה בתאריך 01.05.2024
    • ייעוץ חינוכי - סיום הרשמה מוקדמת בתאריך 02.05.2024.  הרשמה מאוחרת עד לתאריך 31.10.2024.

     

    תנאי הקבלה:

    לכל מגמה בחוג לחינוך תנאי קבלה שונים. מומלץ מאוד לבדוק את תנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה לפני הרישום.

     

    פרטים נוספים:

        רכזת הרשמה למוסמך: גב' טללית גנץ, 02-5881190 tlalitg@savion.huji.ac.il  

    קבלת קהל : ימים ב'-ד' בין השעות 10:00– 13:00, 14:00- 15:00, יום ה' 10:00- 12:30

     

    פרטים נוספים
  • חינוך יהודי

    מידע כללי:

    התכנית מזמינה אתכם ללימודי תואר שני בחינוך יהודי המיועדת למורים ואנשי חינוך במסגרות פורמליות ובלתי פורמליות, חוקרים ולאחרים המתעניינים בחינוך יהודי על היבטיו השונים, מנקודת מבט של תרבות וזהות יהודית בישראל ובתפוצות, הגות חינוכית, מדעי היהדות, יזמות חברתית, מדעי החברה, תכניות לימודים והוראה.

    הלימודים בתכנית לחינוך יהודי מכוונים להיכרות במחקר בחינוך היהודי לגווניו ולבירור המטרות, הדרכים והבעיות בהנחלת התרבות היהודית ובהוראת מקצועות היהדות בארץ ובתפוצות.

    חוויית הלימוד בתכנית מאופיינת באווירה פתוחה ופלורליסטית עם מגוון של סטודנטים המייצגים קשת רחבה של דעות ותפיסות בחינוך ובחברה הישראלית.

    • מערך הלימודים מאפשר שילוב בין לימודים ועבודה, על בסיס יום לימודים מרוכז(יום רביעי) למשך שנתיים.
    • התכנית מעניקה מספר מלגות הצטיינות לעומדים בקריטריונים
    • לעובדי הוראה במערכת הממלכתית קיים מגוון אפשרויות להחזר שכר לימוד ומלגות עידוד.

    הסגל האקדמי והמזכירות האקדמית תומכים ומעניקים ליווי ויחס אישי לאורך כל התואר

     

    מסלולי לימוד לבחירה:

    מסלול א': (מחקרי) שמטרתו להרחיב ולהעמיק את ידיעותיו של הסטודנט בתחום לימודיו ולפתח את כושרו המחקרי.

    מסלול ב': (עיוני) שמטרתו להרחיב ולהעמיק את ההשכלה האקדמית על היבטיה המקצועיים והעיוניים כאחד.

    אתר החוג

    לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

     

    תנאי קבלה ומלגות:

    • רשאים להגיש את מועמדותם ללימודי מוסמך בחוג לחינוך תלמידים שסיימו את לימודי התואר הראשון בציון 80 לפחות
    • תלמידים שטרם סיימו חובותיהם לתואר הראשון, בקשתם תדון לפי ממוצע ביניים של 80 לפחות. אין ציון הקבלה המינימאלי הנדרש מבטיח קבלה - הדבר תלוי במספר המועמדים ביחס למספר המקומות בכל תכנית.

     

    השלמות

    • תלמידים שאינם בוגרי החוג לחינוך או חוגים במדעי היהדות יחוייבו בלימודי השלמה על מנת להבטיח השתלבות מוצלחת בלימודי התכנית. חובות לימודי ההשלמה נמסרות לכל סטודנט עם קבלתו ללימודים. קורסי ההשלמה אינם חלק ממכסת הלימודים לתואר מ.א וחובה לסיימם עד תום שנת הלימודים הראשונה
    • תלמידים מחו"ל – פטור בעברית:  הרמה המינימלית בשביל קבלה היא רמה ד', לימודים עד הפטור בעברית ניתן להשלים במהלך לימודי התואר.

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    25.02.2024 - 31.10.2024 (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד).

     

    סדרי הרשמה:

    ברמה אוניברסיטאית:

    מועמדים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית - יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

    ברמת בית הספר לחינוך:

    כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע ל תואר בוגר ואישור זכאות ל תואר בוגר .

    מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

     

    לתשומת לבכם - לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

     

    פרטי קשר:

    מזכירות הוראה ותלמידים: 02-5882033/4, 02-5881282, etige@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • חינוך מיוחד

    מידע כללי:

    התכניתלחינוך מיוחד מעניקה לסטודנטים הזדמנות ללימודים מתקדמים במחקר ובפרקטיקה כדי לתמוך בצרכים של תלמידים עם צרכים חינוכיים לא טיפוסיים. זה כולל תלמידים עם לקויות למידה, הפרעות רגשיות והתנהגותיות, הפרעות בספקטרום האוטיזם, מוגבלויות אינטלקטואליות ופיזיות ועוד.

    הסטודנטים מקבלים מומחיות תיאורטית ומעשית, שמכינה אותם לקריירה בכיתה, ברמת המדיניות או במחקר. התלמידים שלנו ממשיכים להיות:

    » מחנכים
    » מנהלי בתי ספר
    » עובדי מתיא
    » קובעי מדיניות
    » אקדמאים

    הסגל שלנו מורכב ממומחים בתחום החינוך המיוחד, עם הבנה עמוקה של הכיתה והילדים הנלמדים במסגרות החינוך המיוחד. יש לציין כי כל חבר סגל ממשיך להיות פעיל בקהילה, בבתי ספר וברמת המדיניות.

     

    תוצאות הלמידה התיאורטיות והפדגוגיות

    • תלמידים יקבלו היכרות תיאורטית מקיפה עם מודלים של כיתות חינוך מיוחד, תוך התמקדות בחינוך מיוחד כוללני/משלבת.
    • התלמידים ילמדו מסגרות תיאורטיות להבנת ילדים בכל הנוגע להתפתחותם החינוכית, ההתנהגותית, החברתית והרגשית שלהם.
    • התלמידים יבינו את מערכת החינוך החינוכית והמיוחדת בישראל ויכירו את ההיבטים המשפטיים והביורוקרטיים של תחום זה.
    • תלמידים יכירו רבים מהמאפיינים של אוכלוסיות אבחון רבות של ילדים המקבלים שירותי חינוך מיוחד (לקויות למידה, הפרעות בספקטרום האוטיזם, רגולציה רגשית, קשיים התנהגותיים ורגשיים וכו').
    • התלמידים יקבלו את הידע התיאורטי והיישומי הנדרש כדי לחנך ילדים בכיתה הטרוגנית.
    • על ידי כתיבת עבודת גמר או שתי עבודות סמינריוניות, התלמידים יוכשרו כצרכנים בעלי ידע (ומפיקים) של מחקרים מבוססי ראיות בתחום החינוך המיוחד.
    • התלמידים יוכלו ליישם את הידע התיאורטי שלהם במגוון של הגדרות, כולל כיתות, ניהול בתי ספר וקביעת מדיניות.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    25.02.2024- 31.10.2024 (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד).

     

    סדרי הרשמה:

    ברמה אוניברסיטאית: 

    סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

    ברמת בית הספר לחינוך: 

    כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.

    לתשומת לבכם לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים. בטופס ההרשמה הפנימי של החוג לחינוך ניתן להירשם לשלוש מגמות עפ"י סדר עדיפויות. לסדר העדיפויות יינתן משקל בשיקולי הקבלה של התכנית. אנא שימו לב לכך שחלק מהמגמות מטפלות במועמדים שנרשמו רק בעדיפות ראשונה או שנייה (פירוט נמצא בדף של כל תכנית).

    מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

     

    מבנה התכנית:

    הלימודים בתכנית נמשכים שנתיים ומתקיימים בשני מסלולים:

     

    מסלול מחקרי

    הלימודים במסלול זה מיועדים לתלמידים מצטיינים המעוניינים בכיוון העיוני והמחקרי בתחום החינוך המיוחד. תלמידי המסלול המחקרי יזכו במסגרת כתיבת עבודת התזה, להנחיה ולהדרכה אישית במהלך כל תקופת לימודיהם, ישולבו במידת האפשר במחקרים הנעשים ע"י מרצי התכנית, ויעשה מאמץ לשלבם בתפקידים של עוזרי מחקר והוראה.

     

    מסלול עיוני

    הלימודים במסלול זה מיועדים לסטודנטים המעוניינים להכשיר את עצמם ולהרחיב את ידיעותיהם במסגרת עבודתם על ילדים בעלי צרכים חינוכיים מיוחדים בחינוך הכללי ובחינוך המיוחד.

     

    תנאי קבלה:

    ציונים

    רשאים להגיש מועמדות מי שסיימו את הלימודים לתואר "בוגר" במוסד להשכלה גבוהה מוכר בציון "טוב" (80) לפחות או מועמדים שסיימו את לימודיהם לתואר אקדמי ראשון המוכר על-ידי המועצה להשכלה גבוהה שאינו זהה לתואר "בוגר" באוניברסיטה )לדוגמא, תואר BE.D ממכללה בציון 85(.

    תחום לימודים תואר ראשון

    עדיפות תינתן למסיימי תואר בוגר בתחום החינוך, מדעי החברה, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת ולעוסקים בתחומי החינוך השונים.

    התחייבות וימי לימודים

    התחייבות לתכנית לימודים מלאה הכוללת יום לימודים מלא בשבוע (יום רביעי). בנוסף, שני קורסי חובה מקוונים, כאשר כל קורס כולל שני מפגשים עם נוכחות חובה אשר יתקיימו במהלך חופשת הסמסטר.

    ראיון אישי

    ייתכן זימון לראיון אישי.

     

    פרטי קשר:

    רכזת התכנית: גב' שיר רוזנבלט,  hug_241@savion.huji.ac.il

    ראש המגמה: פרופ' תום גומפל, tom.gumpel@mail.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • ייעוץ חינוכי

    מידע כללי:

    התכנית מכשירה לתפקיד יועץ/ת חינוכי/ת, באמצעות הקניית תשתית עיונית, מחקרית ומעשית בתחום הייעוץ החינוכי. הסטודנטים לומדים לפתח אסטרטגיות עבודה ושיטות התערבות כגון: איתור צרכים של ילדים, הורים וצוות, היוועצות פרטנית וקבוצתית עם צוותים חינוכיים, ייעוץ לפרט, התערבות מול הורים, תכנון והעברת תכניות התערבות, התערבות במצבי לחץ ומשבר ואבחון המערכת ודרכי ההתערבות בה.

    הלימודים בתכנית שמים דגש על צמיחה אישית, פיתוח ושכלול מיומנויות אישיות ומקצועיות בתוך הסביבה בה פועל היועץ ותוך שימוש בידע מחקרי כבסיס לדרכי ההתערבות.

     

    למי מיועדים הלימודים בתכנית?

    לכל מי שמעוניין לסייע לתלמידים (צעירים ומבוגרים) בתהליכי התפתחות נורמטיבית, לסייע לתלמידים בעלי בעיות שונות בתהליכי ההתפתחות ולאלו החווים קשיים שונים כגון קשיי הסתגלות או משבר.

    התכנית לייעוץ חינוכי באוניברסיטה העברית מזמינה אותך:

    • להיות כוח מסייע ומניע בשלב רגיש בחייהם של תלמידים
    • לעבור הכשרה בייעוץ חינוכי במסגרות בית ספריות (יסודי, חטיבה ותיכון)
    • לרכוש ידע ומיומנות בתחום הייעוץ בבחירת מקצוע, ייעוץ למבוגרים וייעוץ במוסדות להשכלה גבוהה

    אתר החוג

    לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    רישום מוקדם: 25.02.2024 - 01.05.2024

    רישום מאוחר (על בסיס מקום פנוי): 02.05.2024 - 31.10.2024 (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד)

     

    סדרי הרשמה:

    סדרי הרשמה ברמה אוניברסיטאית:

    סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

    ברמת בית הספר לחינוך: 

    כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע ל תואר בוגר ואישור זכאות ל תואר בוגר .*

    מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

     

    לתשומת לבכם לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

     

    בטופס ההרשמה הפנימי של החוג לחינוך ניתן להירשם לשלוש מגמות עפ"י סדר עדיפויות. לסדר העדיפויות יינתן משקל בשיקולי הקבלה של התכנית. אנא שימו לב לכך שחלק מהמגמות מטפלות במועמדים שנרשמו רק בעדיפות ראשונה או שנייה (פירוט נמצא בדף של כל תכנית). 

     

    * מועמדים אשר טרם קיבלו זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים רשמי, מקורי, חתום, הכולל ממוצע ביניים לתואר.
     

    תנאי קבלה:

    ציון ממוצע של 83 לפחות בלימודי תואר בוגר (יתרון לבעלי ציון 87 ומעלה).

    עדיפות לבעלי תואר בוגר בתחומים רלוונטיים (כגון: חינוך, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת).

    עדיפות למועמדים עם ותק של שנתיים לפחות בעבודה חינוכית, ייעוצית, חברתית, קהילתית או טיפולית.
     

    פרטי קשר:

    רכזת התכנית: גב' מאי אלפסי  hug_240@savion.huji.ac.il

    ראש התכנית: ד"ר סימה עמרם-וקנין

     

    פרטים נוספים
  • לימודי הגיל הרך

    מידע כללי:

    תכנית המוסמך בגיל הרך מוצעת במסגרת התכניות ע"ש יוסף י' שוורץ, המתקיימות בחסותו של בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד.

    מטרת התכנית לפתח מנהיגות מקצועית ויכולת מחקרית בתחום הגיל הרך. התכנית מבוססת על תפיסה מערכתית ועל גישה התפתחותית אקולוגית לגיל הרך, תוך שילוב ידע אינטרדיסציפלינרי אשר בא לתת מענה לצרכים הייחודיים של ילדים וילדות אלה.


    קיימות 3 מגמות במסגרת תכנית המוסמך בלימודי הגיל הרך:

    1. המגמה להדרכה וייעוץ- סמל חוג 453: המגמה מיועדת להכשיר את הסטודנטיות והסטודנטים לתפקידי הדרכה ויעוץ, פרטני וקבוצתי, במסגרות חינוכיות לגיל הרך. הלימודים במגמה כוללים קורסים תיאורטיים ומקצועיים, סמינר מחקר וקורסי מחקר,  פרקטיקום  המלווה בהדרכה אישית ובסדנה קבוצתית

    2. המגמה למדיניות וניהול- סמל חוג 454: מגמת מדיניות וניהול בגיל הרך מפתחת ומקנה  ידע בגיל הרך הממוקד בפיתוח תוכניות, מדיניות וניהול בתחום השירותים לגיל הרך. המגמה מיועדת  לסטודנטים וסטודנטיות שמעוניינים לרכוש ידע על הורים ילדים ומסגרות בגיל הרך מתוך רצון ללמוד לפתח תוכניות חדשות בתחום הגיל הרך או לנהל שירותים בתחום זה. 

    3. המגמה לטיפול בבריאות הנפש- סמל חוג 455: המגמה מיועדת להכשיר אנשים ממגוון המקצועות הטיפוליים לעבודה עם ילדים וילדות בסיכון ועם משפחותיהם, ועם הצוותים במסגרות החינוך בהן הם שוהים. הלימודים במגמה כוללים קורסים תיאורטיים ומקצועיים, סמינר מחקר וקורסי מחקר,  פרקטיקום  המלווה בהדרכה אישית ובסדנה קבוצתית.

     

    במקביל ללימודים העיוניים, במסגרת המגמות להדרכה וייעוץ ובריאות הנפש הסטודנטים מבצעים פרקטיקום בשדה, המלווה בהדרכה. 

     

    למסיימים בהצלחה את הלימודים יוענק תואר מוסמך בלימודי הגיל הרך (M.A).

     

    אתר התכנית

    אתר ביה"ס

     

    מבנה התכנית:

    התכנית מציעה שני מסלולים בכל המגמות: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ומסלול עיוני (ללא עבודת גמר).

    משך הלימודים בתוכנית שנתיים אקדמיות. הלימודים במגמה למדיניות וניהול מרוכזים ביום לימודים אחד בשבוע והלימודים במגמות הדרכה ויעוץ ובריאות הנפש, מרוכזים ביומיים בשבוע (יום לימודים עיוני ויום פרקטיקום בשדה), וכן מוצעים קורסים מרוכזים במהלך חופשת ה סמסטר ובחופשת הקיץ. 

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 30.06.2024
     

    הרשמה נוספת בחוג:

    בנוסף להרשמה באתר הרישום של האוניברסיטה העברית באינטרנט, על המועמדים להעביר מסמכים נוספים דרך מערכת ההרשמה לתארים מתקדמים כמפורט להלן:

    1. קורות חיים
    2. תמונת פספורט סטנדרטית
    3. אישור זכאות לתואר בוגר/מוסמך
    4. גיליון ציונים רשמי עם ציון גמר
    5. 2 המלצות (יועברו ישירות למערכת על ידי הממליץ/ה):
      א.  מכתב המלצה ממקום העבודה או ההתנדבות
      ב. מכתב המלצה ממקום הלימודים

     

    לא תידון מועמדות ללא המסמכים המפורטים.

     

    תנאי קבלה:

    תואר בוגר בציון ממוצע 80 לפחות.


    1. המגמה להדרכה וייעוץ (סמל חוג 453): רצוי ניסיון של שנה לפחות בעבודה עם הגיל הרך.

    2. המגמה למדיניות וניהול (סמל חוג 454): תינתן עדיפות למועמדים המגיעים מתחומי הניהול והפיקוח בגיל הרך או במסגרות טיפול או חינוך קרובות

    3. המגמה לטיפול בבריאות הנפש (סמל חוג 455): ראיון קבלה אישי. נדרש תואר בוגר בתחומי הטיפול בילדים צעירים במסגרת טיפולית (עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת.


    » כמו כן נדרש פטור באנגלית ממוסד אקדמי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה בעת הגשת המועמדות. 

    » סטודנטים שיתקבלו לתכנית ולא למדו במסגרת תואר הבוגר את הקורס בשיטות מחקר, יידרשו לקורס השלמה שיתקיים לפני תחילת שנת הלימודים במסגרת בית הספר לעבודה סוציאלית או יידרשו להשלים לימודים אלו בכל מוסד אקדמי מוכר, לפני תחילת שנת הלימודים.

    לרשימת המוסדות האקדמיים שלימודי בוגר בהם מקנים פטור באנגלית.

     

    פרטי קשר:

    רכזת התכנית: גב' איילה ויינברג פירו, 02-5880452 או 02-5882185/8, swm@savion.huji.ac.il

    שעות קבלת קהל: ימים א'-ה', 09:00 - 15:00, חדר 311 בבית הספר לעבודה סוציאלית

    פרטים נוספים
  • לימודי תעודת הוראה

    תהליך הרשמה ללימודי הוראה

     

    המחלקה ללימודי הוראה מכשירה מורים במקצועות הנלמדים בבתי ספר  העל- יסודיים (כיתה ז'- י"ב) במגוון תחומים דיסציפלינאריים במדעי הטבע, מתמטיקה, מדעי הרוח, מדעי החברה ושפות.  

    תעודת הוראה היא תנאי לקבלת רישיון הוראה מטעם משרד החינוך ולקבלת כל הזכויות של מורה בבית ספר מבחינת משכורת והזדמנויות לקידום. עובדי חינוך בביה"ס שאינם עוסקים בהוראה צריכים גם הם להיות בעלי תעודת הוראה כגון יועצים חינוכיים, וכן מרצים במכללות לחינוך. הלימודים במחלקה ללימודי הוראה משלבים התנסות מעשית מודרכת בהוראה, קורסים בפדגוגיה ובמתודיקה וכן קורסים עיוניים וכלליים בחינוך.

     

    ניתן להירשם ללימודים לתעודת הוראה בתחומים הבאים:

    • מדעי הרוח: אמנות בשיתוף עם "בצלאל", ארכיאולוגיה, היסטוריה, יהדות (תרבות יהודית ישראלית), מחשבת ישראל, מוזיקה, מקרא, ספרות, פילוסופיה, תיאטרון, תלמוד ותולדות האמנות.
    • מדעי החברה: אזרחות, גאוגרפיה, ניהול עסקי, סוציולוגיה, עולם הערבים והאיסלאם, פסיכולוגיה ותקשורת.
    • מדעי הטבע: ביולוגיה, כימיה, מדעי המחשב, מדע וטכנולוגיה, מתמטיקה ופיזיקה.
    • לימודי שפות: אנגלית, לשון עברית, ספרדית, סינית, ערבית.
    • הכשרה בתחומי החינוך: חינוך מיוחד.
       

    תעודת הוראה בשני מקצועות:

    סטודנטים בעלי תואר אקדמי בשני תחומים שמתאימים להוראה יכולים ללמוד לתעודת הוראה בשני מקצועות.
    היקף נקודות הזכות (נ"ז) של תכנית הלימודים לשני מקצועות הינו גדול ב- 6 נ"ז מתכנית רגילה ונקבע בהתאם לרקע האקדמי והמקצועי של המועמד.
    סטודנטים הלומדים לתעודת הוראה בשני מקצועות נדרשים ללמוד שלושה קורסים נוספים בתכנית הלימודים:

    • התנסות מעשית במקצוע השני 
    • סדנה מתודית במקצוע השני 
    • סמינריון דידקטי במקצוע השני 

      מועדי הרשמה:

      • הרישום לסמסטר ב' תשפ"ד יתקיים בין התאריכים: 28.01.2024 - 01.05.2024
         רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד ועל בסיס מקום פנוי.
      • ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה תפתח בתאריך-25.02.2024

          לתהליך ההרשמה ללימודי הוראה

       

      ♦ מלגת 50% שכ"ל על לימודי הוראה - לסטודנטים לתואר ראשון באוניברסיטה העברית

      האוניברסיטה העברית מעוניינת לעודד את הסטודנטים שלה לשלב לימודי הוראה במהלך התואר, על מנת לפתוח אפשרויות תעסוקה עתידיות ולתמוך בכך במערכת החינוך הישראלית.
      לפיכך, האוניברסיטה מציעה מלגה של 50% שכ"ל ללימודי הוראה לכל הסטודנטים שילמדו לתעודת הוראה במהלך לימודי הבוגר. קבלת המלגה מותנית באישור האוניברסיטה להמשך קיום מלגות אלו בשנת תשפ"ה.
      תנאי קבלת המלגה:
      1. המלגה מיועדת לסטודנטים לתואר ראשון של האוניברסיטה העברית בלבד, בכל המקצועות הרלוונטיים ללימודי הוראה.
      2. המלגה מיועדת לכל מי שיתקבלו ללימודי הוראה לפי הקריטריונים של ביה"ס לחינוך ויעמדו בדרישות הקבלה, ובהתאם למגבלה של מספר המלגות שיחולקו. אם מספר הפונים יהיה גדול ממספר המלגות, יקבלו אותן הנרשמים המתאימים ביותר לפי סדר עדיפויות בין מקצועות ההוראה כפי שיתפרסם באתר. 
      3. מי שימצאו מתאימים לקבלת המלגה ישלמו 50% משכ"ל ללימודי ההוראה בכל שנה בה הם עדיין רשומים כסטודנטים בתואר ראשון, בין אם לומדים במסלול הנמשך שנתיים או שנה אחת.  מי ש"יגררו" את לימודיהם לתעודת הוראה יותר משנתיים לא יוכלו לקבל מלגת שכ"ל בשנה השלישית ואילך.
      4. סטודנטים שזכאים למלגת שכ"ל או לפטור משכ"ל בהיקף 50% ומעלה מסיבות אחרות, לא יוכלו ליהנות ממלגה זו.  מי שזכאים למלגה / פטור אחר הנמוך מ - 50%, יוכלו ליהנות מהשלמת המלגה עד לגובה 50%.
      5. קבלת המלגה מותנית באישור האוניברסיטה להמשך קיום מלגות אלו בשנת תשפ"ד. 

      שכר לימוד לתעודת הוראה היה בשנת תשפ"ד 15,265 ₪ (בין אם מסיימים את הלימודים בשנה אחת או בשנתיים) והוא צפוי להתעדכן באוגוסט 2024. לפיכך, מי שימצא זכאי למלגה זו ישלם מחצית מהסכום העדכני

       

      ♦ מלגה למתקבלים ללימודי הוראה ולתואר שני בחינוך

      בית הספר לחינוך מעוניין לעודד את הסטודנטים שלו לשלב לימודי מוסמך עם לימודי הוראה במהלך התואר, על מנת לפתוח אפשרויות תעסוקה עתידיות ולתמוך בכך במערכת החינוך הישראלית. לפיכך, בית הספר לחינוך מציע מלגות שכר לימוד של 50% משכ"ל לימודי ההוראה לשנת תשפ"ה לסטודנטים שירשמו ללימודי מוסמך בחינוך ובמקביל גם ללימודי תעודת הוראה. מספר המלגות מוגבל (לפי המגמות השונות), כל הקודם זוכה!
      לפרטים נוספים אודות המלגה ותנאי הקבלה
       

      תכניות לימודים:
      תכניות לימודים לכלל המקצועות ללא חינוך מיוחד

      • תכנית הבסיס מיועדת לסטודנטים מחוגים דיסציפלינריים שסיימו לפחות שנת לימודים אחת לתואר הראשון.
        היקף תכנית הלימודים הינו 24 שעות שנתיות (ש"ש) השווה 48 נקודות זכות ( נ"ז )
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים מצטיינים מיועדת לסטודנטים מחוגים דיסציפלינריים שסיימו לפחות שנת לימודים אחת לתואר הראשון עם ממוצע של 90 בתואר הראשון. לסטודנטים בעלי תואר במתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, ומדעי המחשב, ממוצע הקבלה למסלול לסטודנטים מצטיינים הינו 85 בתואר הראשון.
        היקף תכנית הלימודים הינו 22 ש"ש השווה 44 נ"ז . 
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים/בוגרי החוג לחינוך וחוג דיסציפלינרי שמתאים להוראה שסיימו לפחות שנה לימודים אחת לתואר הראשון
        היקף תכנית הלימודים הינו 18 ש"ש השווה 36 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים/בוגרי תואר שני בחינוך קליני
        היקף תכנית הלימודים הינו 13 ש"ש השווה 26 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים/בוגרי תואר שני בחינוך עיוני
        היקף תכנית הלימודים הינו 16 ש"ש השווה 32 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה לסטדונטים מתארים מתקדמים בתחומים הדיסציפלינאריים
        היקף תכנית הלימודים הינו 20 ש"ש השווה 40 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה למורים מכהנים* בעלי נסיון של שנתיים ומעלה כמורה במקצוע אליו מבקשים להירשם ללימודי הוראה בבית ספר על-יסודי המוכר ע"י משרד החינוך או במוסד להשכלה גבוהה, בהיקף של ½ משרה לפחות
        היקף תכנית הלימודים הינו 18 ש"ש השווה 36 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה למורים מכהנים* שהם סטודנטים/בוגרי החוג לחינוך וחוג דיסציפלינארי שמתאים להוראה שסיימו לפחות שתי שנות לימוד לתואר הראשון עם נסיון של שנתיים ומעלה כמורה במקצוע אליו מבקשים להירשם ללימודי הוראה בבית ספר על-יסודי המוכר ע"י משרד החינוך או במוסד להשכלה גבוהה, בהיקף של ½ משרה לפחות
        היקף תכנית הלימודים הינו 14 ש"ש השווה 28 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה למורים מכהנים שהם סטודנטים/בוגרי מוסמך בחינוך קליני* עם נסיון של שנתיים ומעלה כמורה במקצוע אליו מבקשים להירשם ללימודי הוראה בבית ספר על-יסודי המוכר ע"י משרד החינוך או במוסד להשכלה גבוהה, בהיקף של ½ משרה לפחות
        היקף תכנית הלימודים הינו 10 ש"ש השווה 20 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה למורים מכהנים* שהם סטודנטים/בוגרי מוסמך בחינוך עיוני עם נסיון של שנתיים ומעלה כמורה במקצוע אליו מבקשים להירשם ללימודי הוראה בבית ספר על-יסודי המוכר ע"י משרד החינוך או במוסד להשכלה גבוהה, בהיקף של ½ משרה לפחות
        היקף תכנית הלימודים הינו 12 ש"ש השווה 24 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה למורים מכהנים* שהם סטודנטים/בוגרי תארים מתקדמים בתחומים הדיסציפלינריים עם נסיון של שנתיים ומעלה כמורה במקצוע אליו מבקשים להירשם ללימודי הוראה בבית ספר על-יסודי המוכר ע"י משרד החינוך או במוסד להשכלה גבוהה, בהיקף של ½ משרה לפחות
        היקף תכנית הלימודים הינו 14 ש"ש השווה 28 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה לבעלי תעודת הוראה ממוסדות אקדמיים המוכרים ע"י המל"ג (הרחבת הסמכה)
         היקף תכנית הלימודים הינו לפחות 9 ש"ש השווה 18 נ"ז
         

      תכניות לימודים להוראת חינוך מיוחד

      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים/בוגרי החוג לחינוך מיוחד שסיימו לפחות שנת לימודים אחת לתואר הראשון
        היקף תכנית הלימודים הינו 18 שעות שנתיות (ש"ש) השווה 36 נקודות זכות ( נ"ז )
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים/בוגרי החוג לחינוך שסיימו לפחות שנת לימודים אחת לתואר הראשון
        היקף תכנית הלימודים הינו 27 ש"ש השווה 54 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים/בוגרי תואר שני בחינוך מיוחד/לקויות למידה
        היקף תכנית הלימודים הינו 15 ש"ש השווה 30 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים/בוגרי תואר ראשון לא בחינוך שסיימו לפחות שנת לימודים אחת לתואר הראשון
        היקף תכנית הלימודים הינו 30 ש"ש השווה 60 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים/בוגרי תואר שני בחינוך
        היקף תכנית הלימודים הינו 18 ש"ש השווה 36 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה לסטודנטים מתארים מתקדמים לא בחינוך
        היקף תכנית הלימודים הינו 27 ש"ש השווה 54 נ"ז
      • תכנית הכשרה להוראה למורים מכהנים* בעלי נסיון של שנתיים ומעלה כמורה במקצוע אליו מבקשים להירשם ללימודי הוראה בבית ספר על-יסודי המוכר ע"י משרד החינוך או במוסד להשכלה גבוהה, בהיקף של ½ משרה לפחות
        הפחתה של היקף תכנית הלימודים בין 8 נ"ז ל-12 נ"ז (כל מקרה יישקל לגופו)
      • תכנית הכשרה להוראה לבעלי תעודת הוראה ממוסדות אקדמיים המוכרים ע"י המל"ג (הרחבת הסמכה)
        היקף תכנית הלימודים הינו לפחות 12 ש"ש השווה 24 נ"ז

      * הערות בנוגע למסלולים למורים מכהנים
      מורים מכהנים שמלמדים בזמן לימודי ההוראה שלהם, השעות של ההוראה בבית הספר יחשבו להם כהתנסות מעשית בהוראת הדיסציפלינה, אך עליהם ללמוד את הסדנה המתודית ואת הסמינריון הדידקטי.
      מורים מכהנים ותיקים (מעל 5 שנות ניסיון לפי התנאים הרשומים קודם): מנהל המחלקה רשאי לפטור מקורסים נוספים, לפי שיקול דעת פרטני המותאם לכל מקרה.
      מורים מכהנים שמלמדים בבי"ס יסודי/מורים מכהנים שמלמדים מקצוע אחר שאינו המקצוע אליו נרשמו ללימודי הוראה (כלומר, לא עומדים בדיוק בתנאים של הזכאות לסטטוס "מורה מכהן"): כל מקרה ייבחן לגופו ע"י מנהל המחלקה.

       

      קבלת תעודת הוראה בכל התכניות מותנית בסיום התואר בהתאם למסלול ההכשרה. כל התכניות מאפשרות קבלת תעודת הוראה במקצוע אחד או שניים בהתאם לרקע האקדמי ממנו מגיעים. הלימודים במחלקה נמשכים בדרך כלל בין שניים לארבעה סמסטרים ומתקיימים ברובם בימי לימוד מרוכזים – ראשון ו/או חמישי.

      לסטודנטים שסיימו תואר ראשון קיימת האפשרות לסיים את הלימודים בשנה אחת, לפחות יומיים בשבוע. זאת במידה ויתאפשר לסטודנט/ית לשבץ את הקורסים שבמסגרת התכנית בהתאם לאילוצי המערכת.

      עבור המקצועות אמנות בשיתוף עם "בצלאל" וחינוך מיוחד, רק סטודנטים הלומדים במסלול למורים מכהנים קיימת האפשרות לסיים את הלימודים בשנה אחת, לפחות יומיים בשבוע. זאת במידה ויתאפשר לסטודנט/ית לשבץ את כל הקורסים במסגרת תכנית הלימודים בהתאם לאילוצי המערכת.

      סטודנטים המתחילים את לימודיהם בסמסטר ב' (כולל אלו הלומדים במסלול למורים מכהנים) ילמדו במשך שנה וחצי לפחות. על הנרשמים לסמסטר ב' לקחת בחשבון כי בשנת הלימודים הראשונה לא יוכלו להשתתף בקורסים השנתיים של הכשרה מעשית, המחייבים במסגרת התכנית.

       

      תנאי קבלה כלליים:

      • למחלקה ללימודי הוראה יכולים להתקבל בוגרי תואר ראשון או סטודנטים שסיימו שנת לימודים אחת לקראת תואר ראשון עם ציון ממוצע של 80 לפחות. סטודנטים או בוגרי החוגים לכימיה, לביולוגיה, למתמטיקה, לפיסיקה ומדעי המחשב יתקבלו עם ציון ממוצע של 75 לפחות.
      • מתקיימים מסלולים לסטודנטים מצטיינים ממוצע הקבלה הינו 90. לסטודנטים/בעלי תואר במתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, ומדעי המחשב, ממוצע הקבלה למסלול לסטודנטים מצטיינים הינו 85.
      • ידיעת השפה העברית – בעלי תארים מחו"ל או מי שאינם בעלי בגרות ישראלית ולמדו בישראל לימודים אקדמיים קודמים בשפה הערבית, נדרשים להמציא אישור על סיום רמה ד' (כולל) בלימודי עברית או ציון 105 בבחינת יע"ל כתנאי לקבלה ללימודי הוראה. ניתן לפנות למשרד לרישום וקבלת סטודנטים מחו"ל לקבלת פרטים.
      • הרישום למקצוע אמנות בשיתוף "בצלאל" פתוח אך ורק לסטודנטים או בוגרי בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. המועמדים יידרשו לעבור סדנת מיון.
      • סטודנטים בחוג לימודי האסלאם ומזה"ת או חוגים אחרים המעוניינים לעבור הכשרה להוראת ערבית, הקבלה למסלול מותנית במבחן כניסה ובהשלמות של קורסים בחוג לערבית בהתאם לדרישות החוג.
      • הסטודנטים שנתוניהם עומדים בתנאי הקבלה יוזמנו לראיון היכרות, שמטרתו העיקרית היכרות אישית, תיאום ציפיות והכוונה ראשונית שתסייע לרישום לקורסים ולמסלול הרלוונטי. מועמדים למקצוע אמנות בשיתוף עם "בצלאל" יידרשו לעבור סדנת מיון ולא מתבקשים לעבור ראיון היכרות.

       

      מועמדים הנרשמים ללימודי הוראה ומעוניינים לבצע הרשמה גם ללימודי תואר מוסמך  באוניברסיטה העברית לשנה"ל תשפ"ה, ואשר אינם מעוניינים לשלם תוספת תשלום- יש לבצע בעת ההרשמה ללימודי הוראה רישום גם ללימודי  תואר מוסמך .    


      פרטי קשר:

      מזכירות החוג: מרים אלעזרה וססקייה דה-האן, חדרים 330+329, ביה"ס לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס.

      שעות קבלת קהל: בימים א'-ה' בשעות 9:00 - 13:00.                    
      טל':  025882021/2 , miriamsha@savion.huji.ac.il , saskiad@savion.huji.ac.il                                                                                                                             

      פרטים נוספים
    • לימודים משולבים במדעי החינוך

      מידע כללי:

      בתכנית שני מסלולים המתאימים לקהלי יעד שונים: המסלול האישי למצטיינים והמסלול הרגיל.

      אתר החוג

      לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

       

      המסלול הרגיל

      למי?
      מטרת תכנית זו היא להעניק לתלמידים השכלה כללית מתקדמת בחינוך. התכנית מאפשרת לסטודנטים להיחשף למגוון תחומי העיסוק בחינוך. התכנית מתאימה במיוחד לסטודנטים המעוניינים להעמיק בסוגיות חינוכיות מפרספקטיבה רחבה ומגוונת. המסלול מתאים גם לעובדי הוראה המעוניינים בתואר כללי בחינוך כהעשרה כללית לעבודתם.
      מה עושים עם התואר?
      בתום הלימודים, הסטודנטים יקבלו תואר מוסמך בחינוך ויוכלו להשתלב במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית, במשרות במשרדי ממשלה, רשויות מקומיות, מכוני מחקר וארגונים בחברה האזרחית.
      מה?
      המסלול הרגיל מקנה יכולת אינטגרציה בין תחומים שונים במדעי החינוך ובו-זמנית התמקצעות בתחום ספציפי.

      איך?
      הלימודים כוללים קורסי חובה בחינוך, קורסי בחירה מתוך שלוש חטיבות וקורסי בחירה כלליים.

      שלוש החטיבות

      • הוראה, למידה וחשיבה (קורסים במחשבת החינוך ובהוראה ולמידה)
      • ארגון וחברה (קורסים בסוציולוגיה של החינוך ובמנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך)
      • תהליכים אישיים ובינאישיים (קורסים בחינוך מיוחד ובייעוץ חינוכי)

      תנאי קבלה מסלול רגיל:

      רשאים להגיש את מועמדותם ל לימודי מוסמך בחוג לחינוך תלמידים שסיימו את לימודי התואר הראשון בציון 80 לפחות. תלמידים שטרם סיימו חובותיהם לתואר הראשון, בקשתם תדון לפי ממוצע ביניים של 80 לפחות. היות ומספר הנרשמים גדול ממספר התלמידים אותם ניתן לקבל, אין ציון הקבלה המינימאלי הנדרש מבטיח קבלה - הדבר תלוי במספר המועמדים ביחס למספר המקומות בכל תכנית.

      מבנה התכנית:

      מסלול רגיל
      הלימודים בתכנית נמשכים שנתיים.

      מסלול מחקרי
      הלימודים במסלול זה מיועדים לסטודנטים המעוניינים במחקר. סטודנטים במסלול המחקרי יזכו במסגרת כתיבת עבודת התזה, להנחיה ולהדרכה אישית במהלך כל תקופת לימודיהם. 

      מסלול עיוני
      הלימודים במסלול זה מיועדים לסטודנטים המעוניינים להכשיר את עצמם ולהרחיב את ידיעותיהם בחינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי. 

       

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה (מסלול רגיל):

      25.02.2024 - 31.10.2024  (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד)​.

       

      מסלול אישי למצטיינים לתואר מ.א. בחינוך

      מסלול המצטיינים משלב רכישה של השקפה בינתחומית על החינוך לצד הנחייה אישית המאפשרת העמקה בתחום ספציפי על פי העדפות ותחום העניין של הסטודנט.

      החינוך בימנו, מהווה יותר מתמיד אבן יסוד בהתפתחות של החברה בעולם הגלובלי ועומד במרכז הדיון הציבורי.  מטרות החינוך השונות (שחרור האדם, מימוש עצמי, הנחלת ערכי העבר, רכישת כישורים לעולם התעסוקה ולכלכה הגלובלית) לצד ממצאי מחקר אודות מוח האדם מביאים לחשיבה מחודשת של דרכי למידה והוראה. בנוסף,  ההוראה והלמידה היום מתקיימים בסביבה מגוונת (אתנית, דתית, תרבותית) ובמציאות שמשתנה ללא הרף בעקבות שינויים טכנולוגיים. על כן, הבנה של העשייה החינוכית מחייבת ראייה בינתחומית המשלבת תחומי דעת שונים בין השאר, פילוסופיה, פדגוגיה, פסיכולוגיה, מדעי הקוגניציה, וסוציולוגיה.

      המסלול מיועד לסטודנטים מצטיינים בוגרי תואר ראשון בחינוך או בתחומים משיקים המתעניינים במחקר חינוכי. מטרת המסלול היא להכשיר סטודנטים כמומחי חינוך בעלי ראייה אינטרדיסציפלינרית שיוכלו להשתלב במשרות במשרדי ממשלה, רשויות מקומיות, מכוני מחקר, ארגוני חברה אזרחית והוראה ומחקר.

      בתום הלימודים, הסטודנטים יקבלו מ.א. בחינוך. הלימודים מבוססים על תכניות המוסמך הקיימות בבית הספר לחינוך, בעיקר במגמות העיוניות (פילוסופיה וסוציולוגיה של החינוך, חינוך יהודי ולמידה והוראה) תוך התאמה אישית לנושא המחקר של הסטודנטים.

      המסלול כולל:
      התוכנית בנויה כשילוב של תכנית אישית של הסטודנט הנבנית על ידי הסטודנט והמנחה האקדמי שלו, וכקבוצת למידה המאפשרת יצירה של קהילה מחקרית רב-תחומית.
      - למידה במסלול א' מחקרי בלבד (כולל תזה) בהיקף של 30 נז"ים
      - הנחיה אישית של מנחה אקדמי
      - ליווי קבוצתי

      תמיכה כספית:
      - תינתן עדיפות לתמיכה כספית בסטודנטים בתכנית מצטיינים בדמות מלגה ו/או החזר חלק משכ"ל. בנוסף, תינתן עדיפות לסטודנטים בתכנית לשמש מתרגלים בקורסי מבואות וכן להעסקתם כעוזרי מחקר.

      תנאי קבלה:

      קבלה למסלול תתבסס על:

      • תואר ראשון בציון 88 חינוך לפחות.
      • הצהרת כוונות – מידת וסיבת עניין במסלול מצטיינים, תיאור קצר של תחומי עניין במחקר ובחירה של מנחה או מנחים פוטנציאלים (עמוד אחד).
      • ראיון אישי
      • מכתב מהמנחה על הסכמה עקרונית להנחיית התיזה.

      תלמידים שלא למדו חינוך במסגרת התואר הראשון, יתכן שיידרשו לקורסי השלמה תוך כדי הלימודים מעבר למכסת הנ"זים הקבועה בתוכנית (בתיאום עם המנחה וועדת הקבלה).

       

      תהליך הקבלה
      שלב א' – לאחר קבלת ציוני תואר ראשון ומכתב הצהרת כוונות, המועמדים המתאימים יוזמנו לפגישה עם ראשת המסלול לבדיקה עקרונית להתאמה של המועמד/ת למסלול ותיבחן מידת ההתאמה בין תחומי העניין המחקריים של המועמד ותחומי המחקר של החוקרים בתכנית.
      שלב ב' – הסטודנט ייכנס למו"מ עם מנחה או מנחים פוטנציאלים לבדיקה ענינו בהנחיית המועמד. אישור בכתב של מנחה להסכמה עקרונית להנחיה של המועמד תאפשר רישום המועמד/ת למסלול.

       

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ד :במסלול מצטיינים :

      31.8.24-25.2.24  (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד )

      מועד אחרון להגשת מועמדות: 31.08.2024

       

      לכל פניה בנושא המסלול יש לפנות לפרופ' ג'וליה רסניק

       

      פרטים נוספים
    • למידה והוראה

      מידע כללי:

      התאמת ההוראה והלמידה למאה ה-21 מחייבת בחינה מחודשת של דמות הבוגר ודמות המורה יחד עם חשיבה רעננה על מבנה בית הספר, תכני הלימוד וגישות פדגוגיות חדשניות. התכנית מאפשרת במה לשאלות סביב פדגוגיות מסורתיות וחדשניות, הבטחותיהן ומגבלותיהן, תוך הבנה שדיון מעמיק בסוגיות אלו מצריך ניתוח מעמיק של מודלים עיוניים, היכרות עם המציאות החינוכית ומחקר אמפירי עדכני. התכנית מכשירה מומחים וחוקרים בהוראה ולמידה תוך מתן דגש על חדשנות פדגוגית, מחקר מתקדם, והובלת שינויים בשדה.

       

      התכנית ללמידה והוראה מזמינה אותך:

      • להעמיק בגישות פדגוגיות עדכניות ובידע המחקרי אודות למידה אפקטיבית
      • להוביל תהליכי התחדשות פדגוגית בשדה
      • לקחת חלק במחקר מרתק המנסה לפענח את השאלות הגדולות בלמידה והוראה


      למי מיועדים הלימודים?

      לכל מי שמעוניין להוביל, לפתח, ליישם ולחקור דרכי למידה והוראה אשר הותאמו למאה ה-21 ,הן במסגרות חינוך פורמליות והן במסגרות בלתי פורמליות.
      הזדמנויות והתפתחות לבוגרי התכנית

      • תפקידי הכשרה, הדרכה והנחיה במערכת החינוך, במגזר הפרטי ובמגזר השלישי
      • תפקידי מנהיגות במערכת החינוך (כגון רכזים פדגוגיים, רכזי הערכה, מפתחי תכניות לימודים)
      • השבחת ההוראה האישית והעמקת הזהות המקצועית
      • פתיחת אפשרויות להשתלבות במחקר ובתפקידים במכללות ובאוניברסיטאות (למסיימי המסלול המחקרי)

      אתר החוג
      לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני
       

      מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

      25.02.2024- 31.10.2024 (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד).

       

      סדרי הרשמה:

      ברמה אוניברסיטאית: 

      סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

       

      ברמת בית הספר לחינוך: 

      כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע ל תואר בוגר ואישור זכאות ל תואר בוגר .*

      מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

       

      לתשומת לבכם:

      לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

       

      בטופס ההרשמה הפנימי של החוג לחינוך ניתן להירשם לשלוש מגמות עפ"י סדר עדיפויות. לסדר העדיפויות יינתן משקל בשיקולי הקבלה של התכנית. אנא שימו לב לכך שחלק מהמגמות מטפלות במועמדים שנרשמו רק בעדיפות ראשונה או שנייה (פירוט נמצא בדף של כל תכנית).  

      * מועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות ל תואר בוגר , יש לצרף רק גיליון ציונים רשמי, מקורי, חתטם, הכולל ממוצע לתואר.

       

      מבנה התכנית:

      הלימודים בתכנית נמשכים שנתיים. הלימודים מרוכזים ביום בשבוע (ביום ד'). ככלל, כל קורסי החובה ניתנים ביום ד', ורב קורסי הבחירה בתכנית גם. תוכנית הלימודים מכוונת להכשרת מומחים וחוקרים בתחום הלמידה והוראה. כבר בתחילת שנה א' הסטודנט יבחר בעדיפות למסלול מחקרי או עיוני. בשנה ב' יעבור הסטודנט רשמית לאחד משני המסלולים: 

      מסלול מחקרי (עם תזה)

      הלימודים מיועדים לתלמידים המעוניינים ללמוד על ולהשתתף במחקר בתחום הלמידה וההוראה. תלמידי המסלול יקבלו הנחייה אישית במהלך עבודת המחקר לתזה, וישולבו במחקרים הנעשים ע"י מרצי התכנית. האישור הסופי למעבר למסלול א' תינתן בתחילת משנה ב'.

      מסלול עיוני

      הלימודים במסלול זה מיועדים לסטודנטים המעוניינים להכשיר את עצמם ולהרחיב את הידע שלהם בגישות פדגוגיות חדשניות, ממצאים עדכניים מעולם המחקר ולהעשיר את עצמם כאנשי חינוך. גם האישור הסופי למעבר למסלול עיוני יינתן בתחילת שנה ב'. 

       

      תנאי קבלה:

      ציונים

      ציון 80 לפחות בלימודי תואר ראשון. עדיפות תינתן לבעלי הציונים הגבוהים ביותר.

      תחום לימודים תואר ראשון

      עדיפות תינתן לעוסקים בתחום ההוראה והלמידה ולבעלי תואר בוגר בתחומים רלוונטיים (כגון: חינוך, הוראה, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה).

      קורסי השלמה

      הדרישה להשלמות תיקבע על סמך גיליון הציונים של התואר הראשון לאחר הקבלה ללימודים בתכנית. קורסי ההשלמה מפורטים בשנתון בתוכנית הלימודים של התכנית ללמידה והוראה. את קורסי ההשלמה יצטרך הסטודנט ללמוד במהלך השנה הראשונה של הלימודים, במקביל להתחלת הלימודים בתכנית.

      התחייבות וימי לימודים

      הלימודים בתכנית נמשכים שנתיים. הלימודים מרוכזים ביום בשבוע (ביום ד'). ככלל, כל קורסי החובה ניתנים ביום ד', כמו כן רב קורסי הבחירה בתכנית. תוכנית הלימודים מכוונת להכשרת מומחים וחוקרים בתחום הלמידה והוראה. כבר בתחילת שנה א' הסטודנט יבחר בעדיפות למסלול מחקרי או עיוני. בשנה ב' יעבור הסטודנט רשמית לאחד משני המסלולים. המעבר לשנה ב' בתכנית, והקבלה למסלול המחקרי, מותנים בציוני שנה א'.
      ראיון אישי

      במידת הצורך ייערך ראיון אישי למועמדים שעומדים בתנאי הקבלה שצוינו למעלה ושימצאו מתאימים מבחינת תיקם.

       

      פרטי קשר:

      ראש התכנית: ד"ר אברהם מרזל - שעות קבלה בתיאום מראש, hug_242@savion.huji.ac.il

       

       

      פרטים נוספים
    • לקויות למידה

      מידע כללי:

      • הלימודים בתכנית מתרכזים בשלושה מוקדי קושי בקרב תלמידים עם לקויות למידה: שפה (כתובה ומדוברת), קוגניציה מספרית וקשב/ניהול. ההוראה של כל אחד מנושאים אלו כוללת קורסים העוסקים בתהליכים התקינים של יכולות אלה ובלקות הספציפית (דיסלקציה, דיסקלקוליה, הפרעת קשב ופעלתונות יתר). נלמדים גם קורסים כלליים בנושאים שונים כגון הערכה ומדידה. בנוסף לכך, התכנית כוללת הכשרה מעשית באבחון וטיפול בילדים ומבוגרים עם לקויות למידה.
      • מטרת ההוראה היא להכשיר את בוגרי התוכנית להמשך לימודים אקדמיים (לימודים לתואר שלישי) ו/או לעבודה קלינית בתחום אבחון וטיפול בלקויות למידה. הלימודים בתכנית מקנים תואר שני בחינוך במגמת לקויות למידה. אלה שבחרו לכתוב תיזה במהלך לימודיהם, והשיגו את הציונים הנדרשים ללימודי תואר שלישי יכולים להמשיך  לתואר שלישי ללא כל השלמות. אלה שסיימו את התואר אך לא כתבו תיזה יצטרכו להשלים את התיזה אם יבחרו להמשיך ללימודי דוקטורט. פירוט ההכשרה הקלינית בגיליון הציונים מאפשר עבודה קלינית. רבים מבוגרי התכנית מועסקים כמתלי"ם (מורה-מאבחנת ומטפלת בלקויות למידה) בבתי ספר (שימו לב, כדי לשמש כמת"לית נדרשת תעודת הוראה בנוסף לתואר השני), וכמאבחנים ומטפלים בלקויות למידה בילדים ומבוגרים במכוני אבחון שונים (במוסדות להשכלה גבוהה, במרכזי אבחון של השירות הפסיכולוגי החינוכי במסגרות פרטיות ועוד).

      אתר החוג

      לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

       

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:  

      25.02.2024- 31.10.2024 (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד,במידה שיישארו מקומות פנויים לתכנית).

       

      סדרי הרשמה:

      ברמה אוניברסיטאית:

      סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

      ברמת בית הספר לחינוך:

      כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר*.

      * למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר , יש לצרף רק גיליון ציונים רשמי, מקורי, חתום, הכולל ממוצע לתואר.

      מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

       

      לתשומת לבכם – לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

       

      בטופס ההרשמה הפנימי של החוג לחינוך ניתן להירשם לשלוש מגמות עפ"י סדר עדיפויות. לסדר העדיפויות יינתן משקל בשיקולי הקבלה של התכנית. אנא שימו לב לכך שחלק מהמגמות מטפלות במועמדים שנרשמו רק בעדיפות ראשונה או שנייה (פירוט נמצא בדף של כל תכנית).

       

      מבנה התוכנית:

      הלימודים כוללים קורסים תיאורטיים לצד הכשרה מעשית.

      קורסים תיאורטיים

      שנת הלימודים הראשונה מוקדשת ללמידה תיאורטית של תהליכי שפה, קוגניציה מספרית, קשב וניהול, של מאפייני לקויות הלמידה והפרעת הקשב ופעלתנות יתר, וכן של עקרונות מדידה והערכה.

      הכשרה מעשית

      להכשרה המעשית שני מרכיבים:

      לימוד של תהליך האבחון של לקויות למידה

      לימוד זה כולל את הכרת המבחנים השונים, ובנוסף לכך, התנסות קלינית באבחון של ילדים ושל מבוגרים. אבחון הילדים מתקיים בקליניקה מיוחדת שנבנתה לצורכי לימודים בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה. אבחון המבוגרים מתקיים במרכז אבחון לקויות הלמידה של האוניברסיטה. כמו כן מתקיימות סדנאות מלוות שבהן נבדק תהליך האבחון מפרספקטיבות שונות. שלב זה של הפרקטיקום מתקיים בשנה השנייה ללימודים. תלמידים שיהיו מעוניינים יוכלו להעמיק את התנסותם באבחון של מבוגרים במסגרת עבודה כבוחנים במרכז אבחון לקויות למידה של האוניברסיטה תמורת שכר סטודנט. העבודה כבוחנים תהייה בהדרכה צמודה מטעם המרכז. מספר המקומות מוגבל.

      התהליך הטיפולי

      לימוד זה כולל היחשפות לתהליך הטיפולי במסגרת של הקליניקה, והוא מלווה בסדנאות, שבהן ילמדו הסטודנטים דרכי טיפול בכל אחת מהלקויות שבהן מתרכזים הלימודים בתכנית. הסטודנטים יתנסו בדרכי טיפול בהדרכת מדריכת הקליניקה וכן על ידי צפייה בתהליך טיפולי הניתן על ידי מדריכות הקליניקה. שלב זה של הפרקטיקום מתקיים במהלך השנה השנייה ללימודים.

       

      תנאי קבלה:

      ציונים

      ציון ממוצע של 83 לפחות בלימודי תואר הבוגר או מוסמך. עדיפות תינתן לבעלי הציונים הגבוהים ביותר.

      תחום לימודים תואר ראשון

      עדיפות לבעלי תואר בוגר בתחומים רלוונטיים. כגון: חינוך, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, מקצועות פרא-רפואיים.

      קורסי השלמה

      תלמידים שאינם בוגרי החוג לחינוך ידרשו בקורס השלמה במחקר חינוכי. כמו כן, יתכן ותידרשנה השלמות של קורס בסטטיסטיקה, קוגניציה ו/או קורס בפסיכולוגיה התפתחותית. הדרישה להשלמות תיקבע על סמך גיליון הציונים של התואר הראשון לאחר הקבלה ללימודים בתכנית. יש לציין שגם בוגרי החוג לחינוך ידרשו בקורס השלמה בפסיכולוגיה התפתחותית, אם לא למדו קורס זה במסגרת לימודי התואר הראשון. קורסי ההשלמה מפורטים בשנתון בתוכנית הלימודים של התכנית ללקויות למידה. את קורסי ההשלמה יצטרך הסטודנט ללמוד במהלך השנה הראשונה של הלימודים, במקביל להתחלת הלימודים בתכנית.

      התחייבות וימי לימודים

      התחייבות לתוכנית לימודים מלאה, דהיינו שני ימי לימודים מלאים בשנה א' ושלושה ימי לימודים מלאים בשנה ב' (לא כולל לימודי השלמה. המידע על ימי הלימודים נתון לשינויים).

      ראיון אישי

      מועמדים שעומדים בתנאי הקבלה שצוינו למעלה ושתיק מועמדותם ימצא מתאים, יזומנו לראיון אישי.

       

      פרטי קשר:

      ראש התכנית: פרופ' יהודה פולק yehuda.pollak@mail.huji.ac.il

      רכזת התכנית: גב' ליאת טולצ'ינסקי hug_243@savion.huji.ac.il

       

       

      פרטים נוספים
    • מדעים ביו רפואיים ברפואת שיניים

      מידע כללי:

      לימודים למוסמך במדעים ביו-רפואיים ברפואת שיניים (M.Sc) כוללים מגוון רחב של תחומי התמחות המשלבים באופן ייחודי מחקר ולימודים במגוון תחומים כגון: ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה, כימיה, רוקחות, מעבדנות, חקלאות, רפואה ורפואת שיניים.

      לחוג גם מסלולי לימוד מיוחדים המשולבים בעבודת מוסמך או דוקטורט כגון תואר ברפואת שיניים וכן לימודי התמחות.

      עם סיום התואר הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידי מחקר והוראה במוסדות אקדמיים, עבודה ומחקר בתעשיות עתירות ידע, עבודה במעבדות בבתי חולים ומערכות הבריאות

      אתר החוג

       

      מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

      25.02.2024 - 15.09.2024

       

      מבנה התכנית:

      תחומי מחקר כוללים בין היתר:

      • נושאים באימונולוגיה (חקר תאי מערכת החיסון)
      • נושאים במיקרוביולוגיה (חקר חיידקים, וירוסים וביו-פילם)
      • נושאים באפיגנטיקה ותהליכים המווסתים ביטוי גני
      • הנדסת רקמות וביולוגיה של השלד והמפרקים
      • מחלות ניווניות וזקנה
      • חקר מחלות סרטן
      • מחקר אפידמיולוגי וקהילתי
      • מדעי ההתנהגות והמוח

      תלמידי רפואת שיניים רשאים ללמוד במקביל לתואר DMD וגם לתארים מתקדמים בחוג. במסגרת החוג קיימת תכנית המאסטר הבינלאומית ששפת ההוראה בה היא אנגלית.

       

      תנאי קבלה:

      1. נדרש ציון של 82 לפחות בתואר בוגר בתחומי מדעי החיים, כימיה, מדעי הרפואה, רפואת שיניים וביוטכנולוגיה. סטודנטים עם ציון נמוך יותר יכולים לפנות בבקשה מיוחדת ליו"ר החוג.

      2. רופאים, רופאי שיניים ווטרינרים רשאים להצטרף ללימודים מתקדמים בחוג.

      3. רמת פטור באנגלית.

      4.   להגשת מועמדות יש להעביר המסמכים הבאים: גיליון ציונים, דיפלומה / אישור זכאות לתואר בוגר לרכזת החוג.   

       

      פרטי קשר:

      מזכירות החוג: גב' ענבר צ'ונה - טל' 02-6758841  inbarc@savion.huji.ac.il

       

      פרטים נוספים
    • מוסמך באפידמיולוגיה קלינית

      מידע כללי:

      תכנית הלימודים המוצעת מיועדת לרופאים ולבעלי תואר בוגר לפחות במקצועות בריאות ורפואה, המעוניינים לפתח מיומנות בתכנון ובביצוע מחקר קליני, הסקה ודיווח מדעי. התואר מיועד לרופאים וחוקרים מהמגזר הקליני שיש להם רצון לחקור וזקוקים לכלים מתודולוגיים הדרושים לתכנון ולהערכת מחקרים, על מנת ליישם כלים אלה בתחום הספציפי שלהם. 

      משך הלימודים הוא שנתיים (יום לימודים אחד מרוכז בשבוע. בשנה א' ביום שלישי, ובשנה ב' ביום רביעי). 


      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:  

      ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 30.07.2024. 
      תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

       

      הרשמה נוספת בחוג: 

      במקביל להרשמה באמצעות אתר ההרשמה של האוניברסיטה העברית, על כל מועמד לפתוח חשבון במערכת להרשמה לתארים מתקדמים (EKMD) על מנת להעביר את המסמכים הדרושים לצורך תהליך הקבלה לתכנית. 

      זהו תנאי הכרחי להמשך טיפול בבקשת המועמד. 

      לפרטים נוספים על תהליך הרישום ניתן להיכנס לאתר ביה"ס לבריאות הציבור או לפנות למזכירות תלמידים של בית-הספר לבריאות הציבור, בקמפוס עין-כרם, דרך המייל:  noemiec@savion.huji.ac.il  או בטל' 02-6757689. 

       

      תנאי קבלה: 

      נדרש ציון 80 לפחות בתואר בוגר.

      פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

      קבלה ללימודים – על ידי ועדת קבלה. 

       

      פרטי קשר: 

      מזכירות לענייני הוראה ותלמידים, בטל' 02-6757689, או מייל: noemiec@savion.huji.ac.il

       

      פרטים נוספים
    • מוסמך בפסיכולוגיה מחקרית

      אודות המגמה:

      המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית מציעה תואר מוסמך בפסיכולוגיה מחקרית. התכנית משלבת שלושה עקרונות. ראשית, היא מציעה הכשרה רחבה ומעמיקה הן בתחום התיאורטי והן בתחום המתודולוגי. שנית, היא מדגישה את הצורך באינטגרציה בין תחומים שונים של פסיכולוגיה, ומעודדת שיתופי פעולה וחשיפה לקשת מגוונת של תכנים. התלמידים יתקבלו ללימודים כלליים, ויגבשו את תחומי המחקר שלהם בהמשך לימודיהם. שלישית, בנוסף למגוון קורסים, התוכנית תשלב מערך של הדרכה קבוצתית ואישית שתלווה את הסטודנטים, תסייע להם בהתקדמותם ותעודד הישגים אקדמיים. מטרת התכנית היא להעניק לתלמידים ידע מתודולוגי, תיאורטי ומקצועי שיאפשר להם להפוך לחוקרי העתיד המובילים בתחומם.

       

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

      ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 31.05.2024

       

      סדרי הרשמה:

      סדרי ההרשמה מפורטים באתר המחלקה

       

      תנאי קבלה:

      תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה

      ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה.

      החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.

       

       

      פרטי קשר:

      ראש המגמה: פרופ' מאיה תמיר, tamirm@mail.huji.ac.il

      מזכירות המגמה: גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412  או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il

       
      פרטים נוספים
    • סיעוד קליני מתקדם

      מידע כללי:

      התכנית נועדה להעניק לעוסקים בסיעוד ידע עיוני, קליני ומחקרי מעמיק ברמה של תואר מוסמך בהתמודדות עם אתגרים מקצועיים. דגשים עיקריים: אומדן בריאות מעמיק, קבלת החלטות קליניות מבוססת ראיות וניהול טיפול.

      אתר ביה"ס לסיעוד
       

      מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

      25.02.2024- 30.07.2024
       

      מבנה התכנית:

      כל הסטודנטים לומדים קורסי ליבה, קורסים קליניים וקורסים הנוגעים לתזה או קורסי בחירה (כמפורט בטבלה).
      ישנן שתי אפשרויות ללמוד את תואר המוסמך (תואר שני) בסיעוד קליני מתקדם:
      1. במסלול עם עבודת מחקר - מסלול התזה
      2. במסלול ללא עבודת מחקר - מסלול עיוני
      כמו כן, על כל סטודנט לבחור גם את המסלול הקליני המתאים לו.
      בשנת הלימודי הקרובה אנו מציעים את המסלולים הקליניים הבאים:
      סיעוד במצבים מורכבים וסיעוד בבריאות האישה (על כל מועמד לציין את העדפתו העיקרית מבין המסלולים המוצעים בטפסי הרישום):
       

      מסלול מחקרי (עם תזה) סה"כ 31 נ"ז*

      מסלול נלמד (ללא תזה = נלמד) סה"כ 40 נ"ז*

      קורסי ליבה משותפים לכולם = 22 נ"ז

       קורסי ליבה משותפים לכולם = 22 נ"ז

      קורסים קליניים: 6 נ"ז

      סיעוד במצבים מורכבים

      או

      סיעוד בבריאות האישה

       

      קורסים קליניים: 6 נ"ז

      סיעוד במצבים מורכבים

      או

      סיעוד בבריאות האישה

       

      3 סמינרי תזה = 3 נ"ז + עבודת מחקר

      12 נ"ז של קורסי בחירה**

      * - נ"ז- נקודת זכות
      ** - קורסי בחירה לא בהכרח נלמדים ביום הלימודים, הם עשויים להתקיים בימי לימוד נוספים.


      •  פתיחת מסלולים קליניים מותנית במספר הנרשמים.
      •  נדרש אישור יועץ - לאישור תוכנית הלימודים ולאישור שינויים בתוכנית הלימודים.

       

      תנאי קבלה לתואר שני בסיעוד קליני מתקדם:

      רישוי קבוע בישראל כאח/ות מוסמך/ת.

      תואר בוגר בסיעוד, או תחום אחר ממוסד מוכר להשכלה גבוהה. ממוצע ציונים של 80 לפחות בלימודי הבוגר.

      דרישת חובה- קורס אקדמי בשיטות מחקר כמותיות בהיקף 2 נ"ז לפחות וקורס אקדמי בסטטיסטיקה בהיקף 2 נ"ז לפחות.

      עמידה בראיון קבלה. 

      פטור באנגלית טרם התחלת הלימודים, הוא תנאי הכרחי לקבלה בכל בתי הספר בפקולטה לתואר מוסמך, ישנם קורסים הנלמדים באנגלית.

      ידיעת השפה העברית והאנגלית - בעלי לימודים קודמים מחו"ל נדרשים להוכיח ידע בעברית. פרטים במדור לרישום וקבלת תלמידים מחו"ל.

       

      הדרישות המפורטות לעיל מהוות תנאי להגשת מועמדות. עמידה בהן אינה מקנה זכות קבלה ללימודים. ביה"ס ידון בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמדים וליכולת הקליטה של מספר המועמדים לתכנית.

      לפני תחילת הלימודים על המתקבלים לבצע מטלה מקדימה לקורס אומדן בריאות הכוללת חזרה על מיומנויות אומדן גופני.

       

      פרטי קשר:

      מזכירות ביה"ס לסיעוד הדסה

      מילי אדרעי milil@savion.huji.ac.il

      מענה טלפוני בימים א'-ה' בין השעות 08:00- 13:00 בטל' 02-6777151

       

       

       

      תכנית מצטיינים – מסלול ישיר לדוקטורט (PHD) 

      תנאי קבלה לתכנית המצטיינים –

      • תעודת הסמכה ורישיון קבוע לעסוק בסיעוד בישראל
      • עמידה בראיון קבלה
      • פטור בעברית ובאנגלית
      • תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בממוצע ציונים לפחות 85 (מותנה בסיום קורסי החובה בתואר השני בתוך שנתיים בממוצע ציונים של 90 לפחות). 

      הגשת הבקשה להתקבל לתכנית המצטיינים-מסלול ישיר לדוקטורט (PHD) תעשה בסוף שנה א' בלימודים. הקבלה מותנית בהישגים האקדמיים ואישור וועדת קבלה.

       

      בשנה"ל תשפ"ה ייתכן שלא ייפתח מסלול מצטיינים

      אתר הפקולטה לרפואה

      פרטים נוספים
    • עבודה סוציאלית

      מידע כללי:

      תכנית המוסמך בעבודה סוציאלית מציעה במסגרתה 2 מגמות לימוד:
      1. עבודה סוציאלית- המגמה לטיפול בהקשר חברתי  - סמל חוג 443:

      מגמה זו מיועדת להרחיב את הידע של העובדים הסוציאליים ולהקנות להם כלים מתקדמים ועדכניים לטיפול באוכולסיות שונות, תכנון שיטתי של דרכי התערבות, הערכת יעילותן והפקת לקחים.

      המגמה שמה לה למטרה לקדם ולשכלל מומחיות הסטודנטים בטיפול הפסיכו סוציאלי, המגשימה את שליחותה של העבודה הסוציאלית ומבססת את זהותה הייחודית בקרב המקצועות הטיפוליים. מומחיות בתקשורת עם פונים מאוכלוסיות מגוונות ופיתוח דו שיח טיפולי לקידום מצבם, בד בבד עם איתור ומימוש הפוטנציאל הטמון בסביבות הפונה, בקהילתו ובמערכות הארגונים שהוא שייך אליהם, לצמיחתו של הפונה ולשינוי מצבו.


      2. עבודה סוציאליתהמגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה - סמל חוג 444:

      מגמה זו מיועדת להעמיק את הידע של העובדים הסוציאלים ולהקנות להם כלים חדשניים להתערבות ולשינוי חברתי ברמות ההתערבות השונות בעבודה סוציאלית: פרט, משפחה, קהילה, ארגון ומדיניות. במסגרת לימודי המגמה יושם דגש על תחום היזמות בעבודה סוציאלית בעולם משתנה, ניהול ופיתוח מנהיגות מקצועית והקניית חשיבה טיפולית, תוך התייחסות להקשר החברתי, הסביבתי, הארגוני והמדיני. המגמה משקפת את הדגש ששם בית הספר על שילוב בין הטיפול הישיר בפרט ובמשפחה (גישת מיקרו), לבין גישות של עבודה סוציאלית ביקורתית, עבודה סוציאלית מודעת-הקשר ותפיסות של שינוי חברתי ופרקטיקת מדיניות (גישת מאקרו).

       


      למסיימים בהצלחה את הלימודים בכל אחת מהמגמות יוענק תואר מוסמך בעבודה סוציאלית (MSW).

      אתר התכנית

      אתר ביה"ס

       

      מבנה התכנית:

      התכנית מציעה שני מסלולים בכל המגמות: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ומסלול עיוני (ללא עבודת גמר).

      משך הלימודים בתוכנית שנתיים אקדמיות. הלימודים מרוכזים ביום לימודים אחד בשבוע, וכן מוצעים קורסים מרוכזים במהלך חופשת הסמסטר ובחופשת הקיץ. 

       

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

      ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 30.06.2024

      (למעט ההרשמה לתכנית המוסמך לבעלי תארים אחרים שתסתיים בתאריך 30.04.2024).

       

      למועמדים בעלי תואר בוגר בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית, בציון סופי של 90 לפחות, תינתן האפשרות להגיש מועמדות למגמת טיפול בהקשר חברתי עם ניסיון של שנה לפחות מיום הזכאות לתואר ועד סוף חודש ספטמבר שלפני שנת הלימודים המיועדת, כעובד/ת סוציאלי/ת המטפל/ת ביחידים או משפחות עם הדרכה מקצועית קבועה.

      הרשמה נוספת בחוג:

      בנוסף להרשמה באתר הרישום של האוניברסיטה העברית באינטרנט, על המועמדים להעביר מסמכים נוספים דרך מערכת ההרשמה לתארים מתקדמים כמפורט להלן:

      1. קורות חיים
      2. תמונת פספורט סטנדרטית
      3. אישור זכאות לתואר בוגר בעבודה סוציאלית
      4. גיליון ציונים רשמי עם ציון גמר
      5. 2 המלצות (יועברו ישירות למערכת על ידי הממליץ/ה):
        א.  מכתב המלצה ממקום העבודה או ההתנדבות
        ב. מכתב המלצה ממקום הלימודים

       

      » למעוניינים במגמה לטיפול בהקשר חברתי, יש לצרף, בנוסף אישור מעסיק/ה וטופס מדריך/ה המעידים על ניסיון מקצועי של שנה לפחות מיום הזכאות לתואר בוגר ועד לסוף חודש אוגוסט שלפני שנת הלימודים המיועדת, כמפורט תחת תנאי הקבלה למגמה.

      לא תידון מועמדות ללא המסמכים המפורטים.

       

      תנאי קבלה:

      הדרישות המפורטות להלן מהוות תנאי להגשת מועמדות בלבד, ואינן מקנות זכות קבלה אוטומטית. בית הספר דן בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד/ת ובהתאם ליכולת הקליטה של התכנית. לתכנית יתקבלו בעלי הנתונים הטובים ביותר מבין אלו העומדים בתנאי הקבלה.
      1. המגמה לטיפול בהקשר חברתי  - סמל חוג 443:
       תואר בוגר בעבודה סוציאלית בציון ממוצע 85 לפחות, וניסיון של שנה לפחות מיום הזכאות לתואר בוגר בעבודה סוציאלית ועד לסוף חודש אוגוסט שלפני שנת הלימודים המיועדת, כעובד/ת סוציאלי/ת המטפל/ת ביחידים או במשפחות עם הדרכה מקצועית קבועה.
      למועמדים בעלי תואר בוגר בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית, בציון סופי של 90 לפחות, תינתן האפשרות להגיש מועמדות למגמת הטיפול הישיר עם ניסיון של שנה לפחות מיום הזכאות לתואר ועד סוף חודש ספטמבר שלפני שנת הלימודים המיועדת, כעובד/ת סוציאלי/ת המטפל/ת ביחידים או משפחות עם הדרכה מקצועית קבועה.
      2. המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה - סמל חוג 444: 

      • תואר בוגר בעבודה סוציאלית בציון 85 לפחות.

      למי שטרם סיים את תואר הבוגר, אישור הזכאות צריך להיות עד ה- 30.09 של אותה שנה. 


      » מועמדים עם ציון ממוצע 80 עד 85 יכולים להגיש בקשה במכתב נלווה להתקבל למוסמך והיא תידון בוועדת הלימודים של התכנית.

       

      » כמו כן נדרש פטור באנגלית ממוסד אקדמי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה בעת הגשת המועמדות. 

      לרשימת המוסדות האקדמיים שלימודי בוגר בהם מקנים פטור באנגלית.

       

      פרטי קשר:

      רכזת התכנית: גב' רמה בוטביניק, 02-5880452 או 02-5882185/8, swm@savion.huji.ac.il

      שעות קבלת קהל: ימים א'-ה', 09:00 - 15:00, חדר 310 בבית הספר לעבודה סוציאלית

       

      פרטים נוספים
    • פסיכולוגיה (3 מגמות)

      מידע כללי:

      לימודי המוסמך בפסיכולוגיה מכוונים לעודד עיון ומחקר בתחום הפסיכולוגיה כמדע בסיסי, ומתן הכשרה ראשונית לקראת התמחות ביישום הפסיכולוגיה בתחומים שונים. מגוון התחומים בפסיכולוגיה בא לידי ביטוי בקורסים השונים ובמגמות השונות של לימודי המוסמך. לימודי המוסמך הם שמעניקים אפשרויות תעסוקה מקצועיות בטיפול וייעוץ (לאחר סיום ההתמחויות).

      לימודי המוסמך בפסיכולוגיה מתקיימים במסלול המחקרי בלבד (עם עבודת גמר) ומכוונים לעודד עיון ומחקר בתחום הפסיכולוגיה כמדע בסיסי, ולתת הכשרה והכנה ראשונית לקראת התמחות ביישומי הפסיכולוגיה בתחומים שונים.

      אתר החוג

       

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

      ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ובכל מגמה תסתיים במועד המפורט בקישורים מטה.

       

      סדרי הרשמה:

      סדרי ההרשמה מפורטים באתר המחלקה    
       

      מגמות בתואר המוסמך:

      ניתן להירשם למגמה אחת בלבד מהמגמות המפורטות:

      1. פסיכולוגיה מחקרית  (סמל חוג 300)
      2. המגמה לפסיכולוגיה קלינית (סמל חוג 306)
      3. המגמה לנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית (סמל חוג 367)
      4. פסיכולוגיה חינוכית-קלינית של הילד בשיתוף ביה"ס לחינוך (סמל חוג 239), לפרטים לגבי מגמה זו נא לפנות לטללית גנץ tlalitg@savion.huji.ac.il 

      הלימודים נמשכים שנתיים (במגמה לנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית משך הלימודים 3 שנים).   

       

      תנאי קבלה למוסמך:

      תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה

      ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם.

      במסלול מוסמך בפסיכולוגיה מחקרית (סמל חוג 300), לא נדרש ציון מתא"ם.

      כל תנאי הקבלה מפורטים ב אתר המחלקה

      החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.

       

      פרטי קשר -

      לימודים לתואר מוסמך:

      מנהלנית הוראה ותלמידים לתארים מתקדמים : גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412  או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il 

       

       

      פרטים נוספים
    • פסיכולוגיה - מגמה בנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית

      אודות המגמה:

      הלימודים במגמה אורכים שנתיים וחצי ובסופם יוכלו הסטודנטים להתקבל להתמחות בפסיכולוגיה שיקומית עפ"י דרישות חוק הפסיכולוגיה בישראל.

      המסלול משלב בין היבטים תיאורטיים ומושגיים של הנוירופסיכולוגיה לבין היבטים קליניים, אבחוניים וטיפוליים-שיקומיים של דיסציפלינה זו. השיעורים עוסקים במבנה המוח ותפקודו, ובתהליכים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים הקשורים למערכת העצבים בתפקודה התקין ובמצבים של פגיעות נוירולוגיות. הלומדים במגמה משתתפים בנוסף על כך בקורסי אבחון וטיפול במצבי פגיעה שונים ומתנסים בעבודה מעשית ברמות שונות, כולל פרקטיקום בשנים ב ו ג'.

      במהלך הלימודים הסטודנטים מצטרפים גם לסטודנטים לרפואה למספר שבועות של לימוד והתנסות קלינית במחלקה הנוירולוגית בביה"ח "הדסה". 

      תכנית הלימודים במגמה לנוירופסיכולוגיה קלינית יישומית: הלימודים במסלול היישומי נמשכים שנתיים וחצי. הסמסטר האחרון ממוקד סביב עבודה מעשית בשדה (פרקטיקום). יש להשלים את כל קורסי החובה ולעמוד בלוח הזמנים לביצוע עבודת הגמר (כמפורט באתר המחלקה), לפני התחלת העבודה המעשית בשנה ג'. המגמה שומרת לעצמה את הזכות לא לאפשר לסטודנט שלא עמד בתנאים אלו ללמוד בשנה ג'. 

      תכנית מוסמך למגזר החרדי

      תכנית מוסמך לחברה הערבית

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

      ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 01.05.2024

       

      תנאי קבלה:

      תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה

      ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם בציון של 115 לפחות.

      החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.

      על סטודנטים שלא למדו בב"א את הקורס "יסודות הנוירופסיכולוגיה" (51404), חובה ללמוד בשנה א' קורס זה - הקורס לא ייחשב במניין נקודות הזכות. תיבדק אפשרות להעניק פטור מהקורס לסטודנטים שלמדו קורסים מקבילים.
       

      פרטי קשר:

      ראש המגמה הקלינית:  ד"ר תמי פלג- פילובסקי tammy.pilowsky@gmail.com   

      מזכירות המגמה: גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412  או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il

       
      פרטים נוספים
    • פסיכולוגיה חינוכית ופסיכולוגיה קלינית של הילד

      מידע כללי:

      • התכנית הקלינית-חינוכית באוניברסיטה העברית הינה התכנית היחידה בארץ המכשירה את בוגריה הן להתמחות קלינית והן להתמחות חינוכית. שילוב ייחודי זה משקף את תפיסת העולם בתכנית, לפיה טיפול מיטבי דורש היכרות עמוקה עם מנגנוניו הנפשיים של הפרט יחד עם התייחסות להקשר המערכתי ומשפחתי. בהתאם לכך, ההכשרה מאופיינת בגישה אינטגרטיבית הכוללת עבודה עם הילד, ההורים והמשפחה, הבנה של מערכת החינוך ומסגרות נוספות שעשויות לסייע בהתערבות. אנו מאמינים כי אינטגרציה זו מספקת הכשרה מקיפה יותר המובילה לפיתוח אישי ולבניית אנשי מקצוע מן המעלה הראשונה בתחום של טיפול בילדים ובהורים.
      • בתכנית מושם דגש על מחקר איכותי ועל שילוב בין מחקר לעבודה טיפולית: התכנית מכשירה את תלמידיה לחשיבה מחקרית, הבנה מתודולוגית ופיתוח מיומנויות של קלינאים-חוקרים.

      אתר החוג

      לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

       

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

      25.02.2024 - 01.05.2024

       

      סדרי הרשמה:

      ברמה אוניברסיטאית: סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות  המופיעות באתר.

      ברמת בית הספר לחינוך: כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.

      מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.


      תנאי קבלה:

      ציון ממוצע של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם בציון של 115 לפחות.

      כל תנאי הקבלה מפורטים באתר בית בספר לחינוך 

      החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.

       

      פרטי קשר:

      לפרטים נוספים או שאלות בנוגע להליך ההרשמה ניתן לקבל במזכירות החוג לחינוך אצל גב' טללית גנץ tlalitg@savion.huji.ac.il, טל': 02-5881190.

       

      לפרטים נוספים על התכנית או לשאלות בנוגע לתכנית הלימודים ותכנים אקדמיים ניתן לפנות ישירות

      לרכזת התכנית: גב' איילה לרנר זיכרמן , דוא"ל: hug_239@savion.huji.ac.il 02-5882041. 

      ראש התכנית: ד"ר נועה סקה noa.saka@mail.huji.ac.il

       

      פרטים נוספים
    • פסיכולוגיה קלינית

      אודות המגמה:

      המגמה לפסיכולוגיה קלינית מקנה לסטודנטים תשתית עיונית ומעשית המאפשרת להם ללמוד ולהתפתח כמטפלים בעלי מחויבות, עניין והבנה בעבודה טיפולית מעשית ובתהליכים הנפשיים העומדים ביסודה.

      תקוותנו היא שבוגרי המגמה, בהמשך דרכם המקצועית, יתרמו לקידום החשיבה והפרקטיקה בתחום. תכנית המגמה מעודדת את פיתוחם של הכישורים הנחוצים לכך. הקניית תשתית זו נעשית באמצעות שילוב בין עבודה מעשית אינטנסיבית עם הדרכה צמודה, לבין קורסים עיוניים המאפשרים למידת מיומנויות קליניות, התבוננות בתהליכים הנפשיים שביסוד העבודה הטיפולית, ורכישת כלים תיאורטיים ואמפיריים לחקירה. כמו-כן, תורמת לכך ההתנסות במחקר שעל הסטודנט לעבור במהלך לימודיו.

      מייחדת את תכניתנו העובדה שהמחקר יכול להיות אמפירי (כמותי או נרטיבי) או תיאורטי וקליני.

      תכנית מוסמך למגזר החרדי

      תכנית מוסמך לחברה הערבית

      מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

      ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 01.05.2024

      למידע נוסף על החוג וסדרי ההרשמה

       

      תנאי קבלה:

      תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה

      ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם בציון של 120 לפחות.

      החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.

       

      פרטי קשר:

      ראש המגמה הקלינית: פרופ' אוריה תשבי  orya.tishby@mail.huji.ac.il

      מזכירות המגמה:  גב' תמר בן דוד- בטלפון: 02-5883412  או בדוא"ל tamarbe@savion.huji.ac.il

       
       
      פרטים נוספים
    • רוקחות

      מידע כללי: 

      המכון למדעי התרופה בבית הספר לרוקחות מהווה מרכז מחקר מוביל בחקר ופיתוח תרופות. במכון מתקיימים לימודים לתארים מתקדמים; מוסמך במדעים MSc, דוקטור ברוקחות קליניתPharm D , ודוקטור לפילוסופיה PhD

      לימודים המוסמך והדוקטור מתקיימים בתחומים הבאים: רוקחות, רוקחות קלינית, כימיה תרופתית, פרמקולוגיה וננו-רפואה.
      לימודי המוסמך נמשכים 4 סמסטרים וכוללים השתתפות בקורסים בהיקף 28 נקודות זכות (7 נ"ז חובה, 7 נ"ז חובת בחירה, 14 נ"ז בחירה) + ביצוע עבודת מחקר והגשת עבודת גמר בהיקף של 12 נ"ז + בחינת מוסמך. מצטיינים יכולים לעבור לתכנית לימודים לתואר דוקטור בפילוסופיה, PhD, ב"מסלול ישיר" תוך פרק זמן של עד שנתיים מיום תחילת לימודי המוסמך ובלבד שסיימו את כל החובות למוסמך ועמדו בדרישות הקבלה.

      לימודי דוקטור ברוקחות קלינית Pharm D, נמשכים שישה סמסטרים ומיועדים לבוגרי תואר ראשון ברוקחות ובעלי רישיון לעסוק ברוקחות בישראל.

      לימודי דוקטור לפילוסופיה נמשכים כארבע וחצי שנים במהלכם מבצעים עבודת מחקר מקיפה ומשתתפים בקורסים בהיקף 12 נקודות זכות.

      תואר מוסמך במדעים או דוקטור לפילוסופיה אינו מקנה רישיון לעסוק במקצוע הרוקחות. 

       

      מצטיינים?  חושבים קדימה?    מתעניינים במחקר?  מקומכם איתנו! 

      אתר החוג

       

      מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה: 

      ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-30.09.2024. 

      תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

       

      תנאי קבלה: 

      • ללימודי המוסמך במדעים בתחומים: רוקחות, כימיה תרופתית, פרמקולוגיה וננו-רפואה רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר בוגר BSc במדעים כגון: רוקחות, כימיה, ביולוגיה, סיעוד, מדעי הרפואה ומקצועות ההנדסה, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
      • ללימודי המוסמך ברוקחות בהתמחות ננו רפואה רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר BSc במדעים בציון ממוצע לבוגר של 85 ומעלה. 
      • הקבלה ללימודי מוסמך בכל תחום מותנית בהסכמה של מנחה מסגל בית הספר להדריך את המועמד בעבודת המחקר לתואר.
      • לתואר ד"ר ברוקחות קלינית יתקבלו מועמדים בעלי תואר בוגר ברוקחות מאוניברסיטאות מוכרות בעלי ממוצע ציונים לתואר של 85 ומעלה, בעלי רישיון לעסוק ברוקחות בישראל, ועל סמך ראיון קבלה. הקבלה לתוכנית מוגבלת במספר המשתתפים.
      • לתואר דוקטור לפילוסופיה ((PhD יתקבלו מועמדים בעלי תואר מוסמך במדעים כגון: רוקחות, מדעי הרפואה, ומדעי הטבע של מוסד מוכר להשכלה גבוהה ובעלי ממוצע ציונים לתואר של 85 ומעלה.

       

      הרשמה: 

      הרשמה ללימודי מוסמך וד"ר ברוקחות קלינית נעשית דרך אתר הרישום של בית הספר לרוקחות
       

      ההרשמה ללימודי דוקטור לפילוסופיה,PhD, נעשית דרך הרשות לתלמידי מחקר של האוניברסיטה.

       

       

      לימודי מוסמך ברוקחות מאפשרים מחקר בתחומים שונים כמפורט להלן:

      תחום הרוקחות -

      לימודי המוסמך בתחום הרוקחות משלבים מחקר בסיסי ומעשי בסביבה מחקרית בתחומי הרוקחות. ומאפשרים לסטודנטים ללמוד ולחקור נושאים בפיתוח תכשירים וצורות מתן לתרופות, ננוטכנולוגיה, הובלת תרופות לאתרי מטרה ומודלים ביו-הנדסיים. המחקרים בתחום נעים מנושאים בסיסיים של חקר מנגנוני פעולה של תרופות ותהליכים ביולוגים ועד נושאים יישומיים הנוגעים לטיפול בחולה ותעשיית התרופות.

      תחום הפרמקולוגיה -

      פרמקולוגיה משתמשת בעקרונות הבסיסיים של ביולוגיה, כימיה ורפואה כדי לקבוע כיצד תרופות משפיעות על החי. המחקר בפרמקולוגיה עוסק בזיהוי המטרות הביולוגיות של פעילות התרופה, באיתור המנגנונים בהם תרופות פועלות, בבדיקת ההשפעות הטיפוליות והרעילות של התרופות, וכן באיתור מנגנונים ומולקולות שיביאו לפיתוחן של תרופות חדשות. הסטודנטים לומדים קורסים בפרמקולוגיה וקורסים מתקדמים בביולוגיה מולקולרית, ביוכימיה, גנטיקה, וביולוגיה של התא. תחומי המחקר בפרמקולוגיה כוללים חקר קולטנים ומנגנוני אותות תאיים ובין תאיים כמטרות של פעילות של תרופות, נוירופרמקולוגיה ומחלות מערכת העצבים והמוח, מטבוליזם והשמנה, כאב, אימונולוגיה ופרמקולוגיה של תאים וגידולים סרטניים.

      תחום הכימיה התרופתית -

      נושאי המחקר לתואר מוסמך בתחום הכימיה התרופתית כוללים תכנון ממוחשב של תרופות, סינתזה של מולקולות פעילות חדשות או נגזרות משופרות של תרופות קיימות, פתוח שיטות כימיות לסינתזה של חומרי טבע, חלבונים וחומצות גרעין ונגזרותיהם, סינתזה של חומרי הדמיה לזיהוי מחלות, סינתזה של ביו-פולימרים מתכלים להובלת תרופות, ופיתוח מודלים לניבוי והבנת מנגנוני קישור ופעולה של תרופות.   

       

      מוסמך בתחום הננו-רפואה -

      תכנית הלימודים בתחום זה מאפשרת חשיפה לתכני מחקר בתחום הננוטכנולוגיה תוך הרחבת הידע בנושאים הרלוונטים בכימיה, פיזיקה והנדסה, בנוסף למדעי התרופה ורוקחות. הסטודנטים נהנים משייכות לקהילת הננוטכנולוגיה באוניברסיטה ומרכז הננוטכנולוגיה האוניברסיטאי, כולל מפגשים חודשיים וימי מחקר. תואר זה פותח אפשרויות להכרת עולם הננו-חומרים, הדפסות תלת ממד, ביו-חקיינות ונשאים חכמים וביות תרופות.
      תכנית הלימודים כוללת קורסים מעשירים בתחומים השונים שחלקם ניתן לבחור וחלקם מוגדרים מראש כחובה. במסגרת המוסמך ברוקחות התלמיד/ה יידרשו לקורס ליבה בהיקף של 14 נ"ז (7 חובה ו-7 חובת בחירה). בנוסף, מי שמעוניין/ת באזכור תחום ההתמחות (רלוונטי לתחומי הננו-רפואה, הכימיה התרופתית והפרמקולוגיה) יידרשו לקורסים נוספים מוגדרים(חובת בחירה)  בהיקף של 10 נ"ז מעבר לתוכנית הליבה של הרוקחות. 

      הסטודנטים בכל התכניות זוכים ללימודים ברמה גבוהה, לבסיס מדעי ומקצועי ולהכשרה הולמת לעיסוק במחקר ופתוח בתחומי הרוקחות על כל גווניו במכוני המחקר ותעשיית התרופות והטכנולוגיה. בוגרי התוכניות השונות משתלבים במחקר באקדמיה, בתעשיית התרופות, בחברות ביו-טק, במכוני מחקר ובשרות הציבורי.

       

      המסלול הישיר לתואר דוקטור בפילוסופיה PhD 
      מיועד לסטודנטים מצטיינים בעלי תואר בוגר בתחומי המדעים ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו"ל בעלי ציון 85 לפחות. המסלול הישיר מאפשר למתקבלים לתכנית ללמוד לתואר דוקטור לפילוסופיה (Ph.D) מבלי שיהיו חייבים לקבל תחילה את התואר מוסמך . המועמדים למסלול הישיר לדוקטורט יתקבלו תחילה לתכנית לימודי מוסמך וישלימו את כל מכסת הקורסים למוסמך, 28 נקודות זכות כולל הרצאה על עבודת המחקר שבצעו במהלך השנה הראשונה ללמודים. בסוף השנה הראשונה ללימודי המוסמך, הסטודנט יעבור בחינת סינון למעבר למסלול הישיר, בה יידרש להוכיח את הצטיינותו והתאמתו לתכנית. רשאים להצטרף סטודנטים שעמדו כבר בדרישות חובות הקורסים למוסמך בציון ממוצע של 90 לפחות ובאישור הועדה ללימודים מתקדמים של ביה"ס לרוקחות. במקרה והמועמד לא יתקבל לדוקטורט במסלול הישיר, ימשיך בלימודי המוסמך כפי שפורט לעיל. סטודנט שבכוונתו להתקבל למסלול הישיר, יגיש בקשה בכתב למזכירות תלמידי מוסמך. קבלתו של סטודנט כתלמיד מחקר, סדרי הרשמתו, הגשת הנושא לעבודת הדוקטור, לימודי השלמה שיוטלו עליו וכיו"ב, יתנהלו ידי הרשות לתלמידי מחקר.  

       

      תואר דוקטור בפילוסופיה (PhD)

      הרשות לתלמידי מחקר

       

      פרטי קשר: 

      גב' הדר הודיס, טלפון: 02-6758617, מייל: hadarho@savion.huji.ac.il 

      פרטים נוספים
    • ריפוי בעיסוק

      מידע כללי:

      בבית הספר לריפוי בעיסוק קיימים שני מסלולים לתואר מוסמך בריפוי בעיסוק M.Sc.OT. (ראו פירוט בהמשך) שמטרתם להכשיר מנהיגים/ות למקצוע הריפוי בעיסוק, וכן להרחיב ולהעמיק את הידע הקליני, התיאורטי והמחקרי בהקשר למדע העיסוק ומקצוע הריפוי בעיסוק. הלימודים נמשכים שנתיים כאשר יש אפשרות ללמוד יום בשבוע בכל שנה.

      אתר חוג 

       

      מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

      • ההרשמה למסלול מוסמך עיוני תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 08.09.2024.

      • ההרשמה למסלול מוסמך מחקרי החל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 31.07.2024.

      תיתכן הרשמה גם לאחר מועד זה על בסיס מקום פנוי. יש לבדוק מול מזכירות החוג.

       

      הרשמה נוספת בחוג:

      הנרשמים לחוג באמצעות אתר הרישום, יבצעו רישום נוסף גם באתר ביה"ס לריפוי בעיסוק. יש לוודא כי פרטי הרישום התקבלו בדוא"ל: nitzans@savion.huji.ac.il

      כדי להירשם יש ללחוץ על ← טפסי הרשמה למילוי

       

       

      מבנה התכנית:

      קיימים כיום שני מסלולים בתכנית המוסמך בריפוי בעיסוק:

      המסלול המחקרי – מטרת מסלול זה היא לפתח חשיבה מחקרית ומומחיות על-ידי הקניית ידע וכלים, לשאול שאלות מחקריות וקליניות, לתכנן ולערוך מחקר וליישמו. מסלול זה מאפשר לבוגרים להוביל מחקר בשדה הקליני. בנוסף, המסלול מתאים לסטודנטים/ות שמעוניינים להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב באקדמיה. מסלול זה פתוח לאנשי מקצועות הבריאות השונים  (ייתכן ויידרשו השלמות). יחד עם זאת, בוגרי מסלול זה שאינם בעלי תואר בוגר בריפוי בעיסוק לא יהיו רשאים לעסוק במקצוע הריפוי בעיסוק.

      המסלול העיוני – מטרת מסלול זה היא להכשיר מרפאים/ות בעיסוק למנהיגות ויזמות מקצועית ולתפקידי ניהול הדרכה ופיקוח. הדגש במסלול זה הינו על העמקה והתמחות במגמות קליניות במקצוע הריפוי בעיסוק באמצעות פיתוח מיומנויות של חשיבה קלינית ושל יכולת להבין ולתרגם ידע מחקרי לעבודה הקלינית. רבים מבוגרי מסלול זה מאיישים כיום משרות ניהוליות במגוון מסגרות קליניות בארץ. מסלול זה פתוח לבוגרי תכניות הבוגר בריפוי בעיסוק בלבד.

       

      התמחויות במסגרת לימודי מוסמך בריפוי בעיסוק:

       

      התמחות בהפרעות נוירו-התפתחותיות - תכנית חדשה

      בשנת תשפ"ג נפתחה התמחות במסגרת לימודי המוסמך (במסלולים המחקרי והעיוני), בנושא הפרעות נוירו-התפתחותיות, מטרת ההתמחות היא להכשיר מרפאים/ות בעיסוק לעסוק במחקר ולהוביל צוותים בעבודה קלינית עם אוכלוסייה זו. ההתמחות תקנה לבוגריה ידע תיאורטי, מחקרי ויישומי בנושא ההפרעות הנוירו-התפתחותיות שכיחות (כגון, לקויות למידה, הפרעת קשב וריכוז, הפרעה בויסות חושי, אוטיזם והפרעה התפתחותית בקואורדינציה). ההתמחות אינה כוללת התנסות קלינית מעשית, אולם היא תרחיב ותעמיק את היכולת לחשיבה קלינית מבוססת ראיות מחקר בעזרת ניתוח מקרים. סטודנטים/ות בהתמחות במסלול המחקרי, נדרשים/ות לכתוב תיזה בנושא הקשור להפרעות נוירו-התפתחותיות. סטודנטים/ות בהתמחות במסלול העיוני, נדרשים/ות לעשות פרוייקט קליני בנושא הקשור להתמחות. היקף הלימודים בהתמחות זהה להיקף הלימודים במסלולי המוסמך הרגילים. 

      סטודנטים/ות שבוחרים/ות התמחות זו ולומדים/ות במסלול העיוני יידרשו לעשות פרויקט גמר.

       

      התמחות בקידום תפקוד ובריאות בזקנה  - תכנית חדשה

      תכנית ההתמחות בקידום תפקוד ובריאות בזקנה היא תכנית מצטיינים שנפתחה בשנת תשפ"ג. היא מיועדת לסטודנטים.ות בבמסלול המחקרי בלבד. מטרת ההתמחות היא לקדם את כישוריהם.ן של מרפאות.ים בעיסוק מצטיינים.ות להשתלב בעבודה קלינית, במחקר, וכן במנהיגות ובהובלת צוותים העוסקים בקידום תפקוד ובריאות בזקנה. ההתמחות מקנה לבוגריה ידע תיאורטי, מחקרי ויישומי בנושא  הזקנה, וכן כלים לחשיבה קלינית ותרגום ידע מחקרי לעבודה הקלינית. כמו-כן ההתמחות מכשירה את בוגריה לפיתוח יזמות בתחום הזקנה. בעזרת המומחיות שירכשו במסגרת ההתמחות, יהפכו הבוגרים.ות לדמויות מפתח בפיתוח וניהול שירותים לקידום התפקוד בזקנה במערכות הבריאות והרווחה, בהדרכת אנשי מקצוע, בני משפחה ומטפלים לא-מקצועיים, וכן יהיו מעורבים.ות במיזמים קליניים, בריאותיים, חברתיים, מחקריים וטכנולוגיים לקידום התפקוד אצל אנשים זקנים.

      סטודנטים בהתמחות זו נדרשים ללמוד יומיים בשבוע. הקורסים השונים כוללים, הרצאות, עבודות בקבוצות, עבודה עצמאית וכתיבת תיזה בנושא.

      סטודנטיות שמתקבלים לתכנית מקבלים פטור משכר-לימוד וכן מלגת מחייה.

       

      התמחות במוגבלויות ובריאות הנפש 

      תפיסת העל של ההתמחות בתחום המוגבלויות ובריאות הנפש נשענת על נקודת מבט אינטגרטיבית, אשר שמה דגש על חיבור תיאורטי ומעשי בין מדיניות חברתית, היבטים חברתיים, רפואיים ותפקודיים ויישומם בדרכי הערכה, התערבות, טיפול ושיקום עם אנשים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם.

        

      ניתן ללמוד את ההתמחויות הן במסלול המוסמך המחקרי והן במסלול העיוני. היקף שעות הלימוד לסטודנטים/ות הבוחרים/ות בהתמחות זהה לזו של המסלול בו הם/ן לומדים/ות.

       

      יום אוריינטציה - נוכחות חובה - יתקיים בתאריך ה-28.10.2024.

       

      פרטים נוספים לגבי תנאי קבלה ותכנית הלימודים ניתן למצוא באתר ביה"ס לריפוי בעיסוק 

       

       

      תנאי קבלה:

      תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לרפואה

      מסלול מחקרי: תואר בוגר בריפוי בעיסוק או תואר בוגר בתחומים נלווים, בממוצע 89 לפחות.

      מסלול עיוני: לבעלי תואר בוגר בריפוי בעיסוק בלבד, בממוצע 85 לפחות.

      בשני המסלולים נדרש ראיון קבלה.

      מספר המתקבלים ללימודי מוסמך מוגבל בהתאם ליכולת הקליטה של החוג, ולפיכך עמידה בממוצע הציונים כפי שפורט לעיל אינה מבטיחה קבלה ללימודי המוסמך. 

      נדרש פטור באנגלית ובעברית לקבלה לתואר מוסמך, טרם תחילת הלימודים. בוגרי תואר ראשון ממוסד לימודי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה, יחשבו כבעלי פטור מאנגלית ועברית.

       

       

      פרטי קשר:

      מזכירת מסלול המוסמך בריפוי בעיסוק: ניצן שטיינברג, 02-5880294, nitzans@savion.huji.ac.il 

       

      פרטים נוספים
    • רפואה וטרינרית

      מידע כללי:

      • עקב מלחמת חרבות ברזל, ההרשמה לבי"הס לרפואה וטרינרית לשנה"ל תשפ"ה תחל ב-25.2.2024 ותסתיים ב-1.6.2024.
      • מועמדים שבעקבות המלחמה לא יספיקו לעמוד בדרישות הקבלה עד 1.6.2024, יפנו למזכירות לביה"ס לקבלת הארכה.
      • מועמדים שצריכים לגשת לבחינה הפסיכומטרית - מועד יולי 2024 של הבחינה יהיה המועד האחרון התקף לצורך קבלה לשנת הלימודים תשפ"ה (ולא מועד אפריל כבכל שנה רגילה).
      • על אף המלחמה, יש להימנע מקבלת ציון בינארי "עובר" בקורסי הקדם.

      ביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט הינו המוסד היחיד במדינת ישראל המכשיר סטודנטים לקבלת תואר דוקטור לרפואה וטרינרית (D.V.M). ביה"ס רואה עצמו כמרכז של ידע ומצוינות בתחומי הוראת הרפואה הווטרינרית, המחקר הווטרינרי והשרות הווטרינרי, לרווחת בעלי החיים והאדם. סגל ביה"ס שוקד על ביסוסו בשורה אחת עם מיטב המוסדות להוראה ולמחקר וטרינרי בעולם. ביה"ס מהווה מקור ראשוני לידע וטרינרי הנוגע לבריאותם ורווחתם של בני אדם, חיות מחמד, חיות המשק וחיות הבר. פעילות זו נעשית בשיתוף פעולה ואחווה מקצועית עם הממסד הווטרינרי, החקלאי והבריאותי בישראל ועם אנשי המקצוע השונים. 

      הלימודים לקראת תואר דוקטור לרפואה וטרינרית נמשכים 4 שנים לאחר תואר ראשון באחד המקצועות המפורטים מטה. לימודי התואר "ד"ר לרפואה וטרינרית-DVM" מקבילים ללימודי מוסמך מחקרי, ומאפשרים לבוגר ביה"ס להמשיך ללימודי תואר שלישי ((PhD.

      הלימודים בשנתיים הראשונות מתקיימים בעיקר ב קמפוס ה פקולטה לחקלאות ברחובות, ובמהלכן נלמדים מקצועות הרפואה הווטרינרית הקדם קליניים והקליניים בעזרת הרצאות, תרגילים, סמינרים, מעבדות ותרגול מעשי של מיומנויות הנדרשות באבחון וטיפול בבע"ח.

      הלימודים בשנים ג' ו-ד' מתקיימים ברובם בקמפוס בית הספר בבית דגן. השנה השלישית מוקדשת ללימודים קליניים של היבטים שונים של המקצוע בעזרת הרצאות, תרגילים ומעבדות והשנה הרביעית מוקדשת לעבודה מעשית במקצועות הרפואה הווטרינרית השונים במסגרת בית החולים הווטרינרי להוראה, במסגרת של עבודה קלינית עם חיות המשק ובעבודה עם אנשי בריאות הציבור וגהות המזון. השנה המעשית דורשת את מלוא זמנו של הסטודנט, כולל תורנויות וכוננויות בלילות, בסופי שבוע ובחגים. 

      הסגל האקדמי של בית הספר לרפואה וטרינרית מורכב מחוקרים וטרינרים ושאינם וטרינרים העוסקים בחקר שאלות וטרינריות, רפואיות ובכאלו הנושקות למקצוע. בסגל המרצים גם מומחי בית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי ומומחים בתחומי הווטרינריה השונים, רובם בעלי מומחיות בינלאומית. סגל בית הספר כולל מורי חוץ הנמנים על טובי בעלי המקצוע בארץ בתחומם. 

       

      תנאי ההרשמה והקבלה לשנת תשפ"ה:

      מועד פתיחת הרשמה:  25.2.2024
      מועד סיום ההרשמה והמצאת המסמכים הינו: 1.6.2024
      מועמדים שבעקבות המלחמה לא יספיקו לעמוד בדרישות הקבלה עד 1.6.2024, יפנו למזכירות ביה"ס לקבלת הארכה (גב' ג'קי הירש jackieh@savion.huji.ac.il או מר עדיאל ברודמן adielbr@savion.huji.ac.il)


      לביה"ס לרפואה וטרינרית יכולים להירשם מי שממלאים אחר כל התנאים הבאים:

      א. בעלי תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר בארץ בציון ממוצע 85 לפחות באחד מהתחומים הבאים: 

      חקלאות (החוגים הנלמדים בפקולטה לחקלאות למעט : ניהול מלונאות משאבי מזון ותיירות; כלכלה חקלאית ומנהל בחקלאות) 

      רפואה, רפואת שיניים, מדעים ביו-רפואיים, מדעי המעבדה הרפואית, רוקחות 

      ביוטכנולוגיה 

      פסיכוביולוגיה 

      ביולוגיה, מדעי בעלי החיים, מדעי החי/החיים ,מדעי הטבע (למעט מתמטיקה והחוגים הנלמדים במסגרת ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב) 

      מדעי הים 

      הנדסה ביו-רפואית 

      ביואינפורמטיקה 

      מדעי המח 

      רשאים להירשם גם סטודנטים בתחומים אלו, ששנת לימודיהם האחרונה לבוגר הינה תשפ"ג, קבלתם מותנית בהצגת אישור זכאות לתואר בוגר עד לתאריך 15.09.2024 
       

      ב. קורסי הקדם נכללו בתכנית הלימודים לתואר והציון בכל אחד מהם 80 לפחות

      הקורסים 

      היקף נ"ז מינימלי 

      היקף שעות מינימלי 

      אימונולוגיה 

      28 

      ביוכימיה 

      84 

      ביולוגיה (זואולוגיה, ביולוגיה כללית וכו') 

      12 

      168 

      גנטיקה 

      56 

      כימיה (כללית, אורגנית, אנליטית  פיסיקלית וכו') 

      12 

      168 

      מיקרוביולוגיה (וירולוגיה, פרזיטולוגיה וכו') 

      56 

      מתמטיקה 

      56 

      סטטיסטיקה 

      42 

      פיסיולוגיה של בעלי חיים או אדם 

      84 

      פיסיקה 

      84 

       
       

      על ציוני הקורסי הקדם הללו להופיע בגיליון ציוני המועמד עד מועד סיום ההרשמה.יש להימנע מקבלת ציון בינארי "עובר"  בקורסי הקדם.
      מועמדים שלמדו במוסדות בהם אחד הקורסים מהרשימה ניתן רק בסמסטר השישי יוכלו להגיש בקשה לוועדת הקבלה של ביה"ס אשר תבחן את בקשתם. מועמדים אשר לא לומדים קורסי ליבה במסגרת התואר הראשון או מועמדים שעליהם ללמוד בשנית קורסים אלו ע"מ להגיע לציון הסף הנדרש, יכולים להשלימם בפקולטה לחקלאות או בכל מוסד אקדמי מוכר בישראל. על ציוני ההשלמה, אם נעשו, להגיע עד מועד סיום ההרשמה והם יתווספו לחישוב ציון התואר.

       

      ג. ציון  600 לפחות בבחינה הפסיכומטרית בדגש רב תחומי ו/או ציון 600 לפחות בדגש הכמותי. עקב מלחמת "חרבות ברזל" מועד יולי 2024 של הבחינה הפיכומטרית-הינו המועד האחרון התקף לצורך קבלה לשנת הלימודים תשפ"ה (ולא במועד אפריל כבכל שנה רגילה ) 
       

      ד. "פטור" באנגלית
       

      ה. עמידה בדרישות העברית
       

      ו.  אזרחות ישראלית - בעלי תעודת זהות ישראלית או תושב קבע.
       

      ז. הצהרת בריאות, יש להוריד מאתר ביה"ס למלא ולצרף לבקשת ההרשמה. 
       

      ח. ניתן להגיש מועמדות לבית הספר עד 7 שנים מיום סיום התואר הראשון.
       

      ט. ניסיון מעשי אנו רואים חשיבות בחשיפה מוקדמת של הסטודנטים לחיות מחמד ומשק. כל המועמדים לביה"ס לרפואה וטרינרית חייבים להוכיח ניסיון מעשי בעבודה עם בעלי חיים שיכלול לפחות שלושה שבועות של עבודה בשלוש מסגרות, לפי הפירוט הבא: 

                       1. שבוע עבודה (30 שעות) במרפאה לחיות מחמד   

                       2. שבוע עבודה (30 שעות) באורוות הסוסים, או עם רופא סוסים

                       3. שבוע עבודה (30 שעות) במשק בעלי חיים (רפת ,דיר, לול וכד')

       

      לא ניתן לצבור ניסיון מעשי על סמך עבודה בפינות חי, גני חיות, חוות חופש, בריכות דגים וכו' (במקרה של ספק לגבי התאמת המסגרת יש לפנות למזכירות ביה"ס). המועמדים מתבקשים לדאוג לחשיפה זו בכוחות עצמם. באתר בית הספר יש טופס אישור על התנסות מעשית זו. יש להדפיסו, למלאו, ולהחתים את שלושת האחראים במקומות ההתנסות. כמו כן, כל אחד משלוש האחראים מתבקש לכתוב מכתב חוות דעת מפורט אודות המועמד/ת. על המכתבים להיות ברורים, רשמיים, עם לוגו המסגרת, פרטי התקשרות עם אחראי המקום, ונושאים חתימה, חותמת ותאריך. מכתבים אשר אינם עומדים בדרישות אלו לא יתקבלו. את שלושת המכתבים ואת הטופס החתום בצירוף תמונת פספורט יש לשלוח למזכירות ביה"ס לרפואה וטרינרית עד 1.6.2024יילקח בחשבון הניסיון המעשי אשר נצבר לפני מועד הרישום ולכל המאוחר בשש השנים הקודמות.

       

       

      כל המועמדים חייבים לשלוח גיליון ציונים של כל הלימודים הכולל ממוצע משוקלל ופירוט הקורסים כולל ציונים סופיים, למזכירות ביה"ס לרפואה וטרינרית עד .1.6.2024 בנוסף, לחומר הנשלח למזכירות בית הספר יש לצרף גם:

      1. קובץ תמונת פנים (תמונת פספורט)  2.טופס הצהרת בריאות (אין צורך בחתימת רופא) 3. קורות חיים       4.טופס התנסות מעשית 5. שלוש המלצות של החתומים על טופס ההתנסות.

      כתובת למשלוח:

      גב' ג'קי הירש jackieh@savion.huji.ac.il או מר עדיאל ברודמן adielbr@savion.huji.ac.il

       

      בחירת המועמדים:

      מספר המקומות בביה"ס מצומצם ולפיכך מתקבלים מועמדים בעלי נתוני קבלה גבוהים ביותר. המועמדים ידורגו במדרג ציונים על פי ממוצע הישגיהם האקדמיים. כלהלן:

      א. לבעלי תואר בוגר - הממוצע הסופי לתואר. 

      ב.  בעלי לימודים אקדמיים חלקיים ל תואר בוגר - יילקח הציון הממוצע המצטבר של כל הלימודים הקודמים לתואר (5 סמסטרים לפחות). 

      ג.  במקרה וגיליון הציונים מכיל ציון "פטור" ו/או "זיכוי" (ע"ס לימודים אקדמיים במוסד אחר) הציון ששימש בסיס ל"פטור"/"זיכוי" יובא גם הוא בחישוב הממוצע המשוקלל לצורכי קבלה. על כן, על המועמד למסור בעת ההרשמה גיליונות ציונים מכל המוסדות בהם למד. 

      סטודנטים החוזרים על קורסים במטרה להגיע לציון סף נדרש או במטרה לשפר את הממוצע , הציון החדש יצטרף לממוצע האקדמי ולא יחליף קורס ישן שקיים עם ממוצע נמוך יותר. 

      סטודנטים אשר למדו קורסים נוספים, שאינם חלק מלימודי תואר הבוגר או קורסי הליבה, צריכים לקבל את אישור יו"ר ועדת הקבלה להוספת הציונים החדשים לממוצע הקבלה.

      ד. לבעלי תואר בוגר ומוסמך - לצורכי קבלה יחושב ציון משוקלל המבוסס על ממוצע הבוגר (משקל 80%) וממוצע המוסמך (משקל 20%). לימודי המוסמך ישוקללו עם לימודי הבוגר רק במידה וישנה זכאות לתואר המוסמך. לימודים חלקיים ל תואר מוסמך לא ישוקללו לצרכי קבלה.

      ה.  מועמדים עם תואר משולב (דו-חוגי) כשהחוג השני הינו ללא זיקה לדרישות וטרינריה, נדרשים לקבל אישור מראש להצגת המועמדות ובאילו תנאים. 

       

      חובת נוכחות:

      לידיעתכם, קיימת חובת נוכחות בכל השיעורים, ההרצאות, התרגילים, המעבדות וכדומה, במהלך כל שנות הלימודים.

       

      ועדת חריגים:

      א.  ביה"ס ישקול מתן העדפה מסויימת לקבלת מועמדים בעלי רקע במחקר מדעי, חיות משק ו/או גהות המזון, לתושבי הפריפריה, בני מיעוטים ו/או נציגי מגזרים טעוני טיפוח. מועמדים הנמנים עם אחת הקבוצות הנ"ל מוזמנים לשלוח למזכירות ביה"ס מכתב המפרט את הנימוקים לבקשת ההעדפה, בצירוף כל המסמכים העשויים לתמוך בבקשה זו. 

      ב. מועמדים בעלי תואר ראשון מחו"ל , בציון מינימום 85 בהתאם לכללי התרגום הנהוגים באוניברסיטה העברית. הציון שילקח בחשבון הוא הציון הסופי לתואר כפי שניתן ע"י המוסד מעניק התואר (פירוט תנאי הקבלה של אוכלוסייה זו דרך המשרד לקבלת תלמידי חו"ל ובאתר שלהם). 

      ג. מועמדים שאינם מקיימים תנאי אחד מכלל התנאים שפורטו לעיל (פסיכומטרי גבולי, ציוני ליבה פחות מהנדרש וכדומה). 

      ד. מועמדים ששירתו במילואים במשך 60 יום ב-2024 ושוחררו 60 יום או פחות לפני מועד הבחינה הפסיכומטרית של מועד יולי, יוכלו לפנות בבקשה למזכירות החוג  לקבלת אישור להבחן בבחינה הפסיכומטרית של מועד ספטמבר 2024.

       

      תנאי קבלה למועמדים שהחלו לימודי רפואה וטרינרית בחו"ל (קבלה לשנה ב'):

      הדיון בבקשות של המועמדים שהחלו לימודי רפואה וטרינרית בחו"ל ורוצים להתקבל לשנה ב' לביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט, יתקיים סמוך לפתיחת שנת הלימודים ורק אם יתפנו מקומות. רשאים להציג את מועמדותם:

      1.      בוגרי לימודי רפואה וטרינרית בהיקף של שנתיים לפחות בחו"ל או שנה בארה"ב במוסד המוכר באוניברסיטה העברית 

      2.      הלימודים הקודמים חייבים לכלול את כל הקורסים הנדרשים להרשמה לשנה א', ואת הקורסים הנלמדים בשנה א' בביה"ס לרפואה וטרינרית של האוניברסיטה העברית .

      3.      בחינה פסיכומטרית כמותי ו/או רב תחומי בציון 600 לפחות. מועד אחרון לבחינה לנרשמים הוא יולי 2420

      4.      "פטור" באנגלית ו "פטור" בעברית  (פרטים במשרד לקבלת תלמידים מחו"ל). 

      5.      אזרחות ישראלית. 

      סדרי הרשמה:

      מועד סיום ההרשמה למועמדים שהחלו לימודי רפואה וטרינרית בחו"ל לשנה ב' - 31.08.2024.  המועמדים יגישו את גיליון הציונים  כולל ממוצע משוקלל וקורות חיים עד סיום ההרשמה.

       

       תוכניות מיוחדות:

      תכניות משולבות: DVM/MSc, DVM/PhD

      קבלה לתכניות אלו תתאפשר רק לאחר שהמועמד התקבל כתלמיד מן המניין לתואר DVM

      פרטים נוספים באתר ביה"ס

      מוסמך בבריאות ציבור וטרינרית -MVPH: 

      מיועדת לבעלי תואר דוקטור לרפואה וטרינרית ממוסד מוכר להשכלה גבוהה.

      פרטים נוספים באתר ביה"ס

       

      ייעוץ לימודים:

      גב' ג'קי הירש: טל' 08-9489021, jackieh@savion.huji.ac.il ,
      מר עדיאל ברודמן: טל' 08-9489031  adielbr@savion.huji.ac.il

      ביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, ת"ד 12 רחובות. 

       

      פרטים נוספים
    • תוכנית המוסמך בעבודה סוציאלית לבוגרי תחומים אחרים - מסלול השלמות

      מידע כללי:

      בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד מציע לבעלי תואר בוגר או מוסמך בתחומים אחרים, תכנית לימודים לקראת תואר מוסמך בעבודה סוציאלית.


      התכנית כוללת לימודי השלמה, הכשרה מקצועית במשך שנתיים, והשתלבות בתכנית המוסמך הרגילה לעבודה סוציאלית בכל אחת משתי מגמות הלימוד:

      1. המגמה לטיפול בהקשר חברתי (סמל חוג 443) - 

      מגמה זו מיועדת להרחיב את הידע של העובדים הסוציאליים ולהקנות להם כלים מתקדמים ועדכניים לטיפול באוכלוסיות וביחידים במצוקה.

      מטרת הלימודים במגמה זו היא חידוד ההבנה והכישורים לאיתור צרכים של אוכלוסיות שונות, תכנון שיטתי של דרכי התערבות, הערכת יעילותן והפקת לקחים.

      המגמה שמה לה למטרה לקדם ולשכלל מומחיות הסטודנטים בטיפול הפסיכו סוציאלי, המגשימה את שליחותה של העבודה הסוציאלית ומבססת את זהותה הייחודית בקרב המקצועות הטיפוליים. מומחיות בתקשורת עם פונים מאוכלוסיות מגוונות ופיתוח דו שיח טיפולי לקידום מצבם, בד בבד עם איתור ומימוש הפוטנציאל הטמון בסביבות הפונה, בקהילתו ובמערכות הארגונים שהוא שייך אליהם, לצמיחתו של הפונה ולשינוי מצבו.

       

      2. המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה (סמל חוג 444) -

       מגמה זו מיועדת להעמיק את הידע של העובדים הסוציאלים ולהקנות להם כלים חדשניים להתערבות ולשינוי חברתי ברמות ההתערבות השונות בעבודה סוציאלית: פרט, משפחה, קהילה, ארגון ומדיניות. במסגרת לימודי המגמה יושם דגש על תחום היזמות בעבודה סוציאלית בעולם משתנה, ניהול ופיתוח מנהיגות מקצועית והקניית חשיבה טיפולית, תוך התייחסות להקשר החברתי, הסביבתי, הארגוני והמדיני. המגמה משקפת את הדגש ששם בית הספר על שילוב בין הטיפול הישיר בפרט ובמשפחה (גישת מיקרו), לבין גישות של עבודה סוציאלית ביקורתית, עבודה סוציאלית מודעת-הקשר ותפיסות של שינוי חברתי ופרקטיקת מדיניות (גישת מאקרו).

       

      למסיימים בהצלחה את הלימודים בכל אחת מהמגמות יוענק תואר מוסמך בעבודה סוציאלית (MSW).

      אתר התכנית

      אתר ביה"ס

       

      מבנה התכנית:

      התכנית מציעה שני מסלולים בכל המגמות: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ומסלול עיוני (ללא עבודת גמר).

      משך הלימודים בתכנית שלוש שנים. בשנתיים הראשונות לתואר יידרשו הסטודנטים ליום לימודים מרוכז אחד בשבוע וליומיים נוספים של הכשרה מעשית. בשנה השלישית יידרשו הסטודנטים ליום לימודים שבועי אחד בלבד. כמו כן מוצעים קורסים מרוכזים במהלך חופשת הסמסטר ובחופשת הקיץ. 

       

      מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

      ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 30.05.2024

       

      הרשמה נוספת בחוג:

      בנוסף להרשמה באתר הרישום של האוניברסיטה העברית באינטרנט, על המועמדים להעביר מסמכים נוספים דרך מערכת ההרשמה לתארים מתקדמים כמפורט להלן:

      1. תמונת פספורט סטנדרטית
      2. קורות חיים
      3. מכתב אישי 
      4. אישור זכאות לתואר בוגר/מוסמך קודם, עם חותמת וחתימת מוסד לימודים.
      5. גיליון ציונים של תואר הבוגר/המוסמך לעיל, עם חותמת וחתימת מוסד הלימודים.
      6. 2  מכתבי המלצה, אחד ממעסיק ואחד מסגל אקדמי (למעוניינים במגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה בלבד) .
      7. אישור מעסיק על ניסיון מקצועי (למעונינים במגמה לטיפול בהקשר חברתי בלבד).
      8. 2 מכתבי המלצה, אחד מדריך ואחד מסגל אקדמי (למעוניינים במגמה לטיפול בהקשר חברתי בלבד).
         


      למעוניינים במגמת טיפול בהקשר חברתי יש לצרף בנוסף אישור מעסיק/ה וטופס מדריך/ה המעידים על ניסיון מקצועי של שנה לפחות מיום הזכאות לתואר בוגר ועד לסיום מועד ההרשמה לתכנית שלפני שנת הלימודים המיועדת, כמפורט תחת תנאי הקבלה למגמה.

      לא תידון מועמדות ללא המסמכים המפורטים.

       

      תנאי קבלה:

      הדרישות המפורטות להלן מהוות תנאי להגשת מועמדות בלבד, ואינן מקנות זכות קבלה אוטומטית לתכנית. בית הספר דן בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד/ת ובהתאם ליכולת הקליטה של התכנית. לתכנית יתקבלו בעלי הנתונים הטובים ביותר מבין אלו העומדים בתנאי הקבלה.

      על המועמדים להציג לימודים קודמים במדעי החברה בהיקף של 12 נ"ז לפחות משלוש הקבוצות הבאות (ראו פירוט):
      » 4  נ"ז מלימודי הפסיכולוגיה.
      » 4  נ"ז מלימודי המחקר.
      » 4  נ"ז מלימודי הסוציולוגיה, החברה הישראלית, הכלכלה, ההתנהגות הארגונית ומדע המדינה.


      לכל מגמה תנאי קבלה נוספים משלה:

      1. המגמה לטיפול בהקשר חברתי (סמל חוג 443): תואר בוגר בציון ממוצע 85 לפחות והתנסות עדכנית של שנה לפחות מיום הזכאות לתואר בוגר ועד לסיום מועד ההרשמה שלפני שנת הלימודים המיועדת, בשכר או בהתנדבות במסגרת טיפולית ציבורית עם שלושה פונים לפחות למשך תקופה של שלושה חודשים לפחות כל אחד, תוך הדרכה שבועית על ידי איש מקצוע רלוונטי (עובד סוציאלי/פסיכולוג).

      2. המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה (סמל חוג 444): תואר בוגר בציון 85 לפחות. למי שטרם סיים את תואר הבוגר, אישור הזכאות צריך להיות עד ה- 30.09 של אותה שנה.
       

      » מועמדים עם ציון ממוצע 80 עד 85 יכולים להגיש בקשה להתקבל למוסמך והיא תידון בועדת הלימודים של התכנית.

      » כמו כן נדרש פטור באנגלית ממוסד אקדמי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה בעת הגשת המועמדות.

      לרשימת המוסדות האקדמיים שלימודי בוגר בהם מקנים פטור באנגלית.

      ועדת הקבלה שומרת לעצמה הזכות לזמן מועמדים לראיון אישי על פי הצורך.

       

      פרטי קשר:

      רכזת תכנית המוסמך לבעלי תארים אחרים (תכנית ההשלמות):
      הגב' דארין עלוי -02-5881391, supmsw@savion.huji.ac.il

      שעות קבלת קהל: ימים א'-ה', 09:00 - 15:00, חדר 319 בבית הספר לעבודה סוציאלית

       

      פרטים נוספים